Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Hőszigetelés, ablakcsere és fűtéskorszerűsítés

Hét intézmény, három óvoda, egy bölcsőde és három iskola esik át nagyobb felújításon a nyár folyamán. Ezek mindegyikét az energetikai korszerűsítési pályázatokból finanszírozza a város. Saját forrásból néhány kisebb felújítást végeznek.
Külső nyílászárók cseréje, homlokzati hőszigetelés, tető- szigetelés, valamint a meglévő fűtési rendszer korszerűsítése. Ezeket a munkákat végzik el pályázati forrásból a város hét intézményében a nyár folyamán – tudtuk meg Iváncsics János alpolgármestertől. Elmondta: az egyik legnagyobb mértékű felújítás a Kormos-lakótelepi Gólyahír Bölcsődében lesz. Itt már április végén elkezdődtek a munkálatok.

Az épület külső nyílászáróinak cseréje már 2010-ben megtörtént, így most az épület külső homlokzati hőszigetelését és a lapostető hő-, illetve vízszigetelését végzik el. Emellett a fűtési rendszeren néhány kisebb változtatást végeznek el a jobb szabályozhatóság biztosítása érdekében, a rossz állapotú tagos radiátorokat pedig kicserélik. Várhatóan októberre végeznek a munkálatokkal.

Az óvodák közül elsőként az Őzikés Óvodában, majd az Ostermayer, végül pedig a Kékcinke tagóvodában végzik el a korszerűsítéseket. A legnagyobb felújítási munka az Ostermayer Óvodában lesz, itt az épületegyüttes teljes nyílászárócseréje mellett az új épületrész homlokzati hőszigetelésére, a lapostető szigetelésére, a régi épületrész homlokzatának színezésére és a padlásfödém hőszigetelésére kerül sor. A gázkazánokat is korszerűsítik, valamint kicserélik a radiátorokat. Az Őzikés Óvodában a lapostetős épület külső nyílászáróit cserélik ki és szigetelik a falakat. Emellett a régi épületrész tagos radiátorait cserélik korszerű lapradiátorokra. A Kékcinke tagóvodára a homlokzati és lábazati hőszigetelés, nyílászárók cseréje, a fűtési rendszer korszerűsítése vár.

A Fekete-iskola ipartelepi egységében a külső hőszigetelésen dolgoznak a szakemberek.
A Fekete-iskola ipartelepi egységében a külső hőszigetelésen dolgoznak a szakemberek.

Modernebb lesz a Bolyai-iskola Szent István király úti egysége is. Itt a panelépületen a nyílászárókat cserélik, szigetelik a homlokzatot, a lábazatot és a lapostetőt, valamint a fűtési rendszert korszerűsítik, a radiátorokat cserélik. A Fekete-iskola Mofém-telepi egységében a nyílászárók részleges cseréjét, hőszigetelést és a fűtési rendszer korszerűsítését végzik el a szakemberek. Hasonló munkák kezdődtek az intézmény ipartelepi egységében is. Itt az eddigi gázkazánokat leszerelik, helyettük távhő szolgáltatja majd a meleget.

Nagyobb mértékű felújításra kerül sor a Haller-iskolában is. Így például az új épületszárnyak homlokzati felújítását, a nyílászárók cseréjét végzik el, a fűtési költség racionalizálása érdekében új faapríték-tüzeléses kazánt építenek be, valamint az iskolaépület nagyobb részében hővisszanyerős szel- lőzési rendszert is kialakítanak. A műemléki védettség alatt álló „A" épület felújítása viszont egyelőre elmarad.

Az alpolgármester hozzátette: az önkormányzat saját forrásából jelenleg zajlik, illetve hamarosan kezdődik a Napsugár Bölcsőde helyiségeinek belső festése, a Vackor Óvoda két vizesblokkjának felújítása, az Őzikés Óvoda Kórház utcai kerítésének rekonstrukciója, a Gulyás Lajos Kollégium főbejárati előlépcsőjének balesetmentesítése és akadálymentes rámpa építése, valamint fogászati szűrőhely kialakítása a Bolyai-iskolában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigetköz Múzeum nyílik a falunapon

A korábban a mára bezárt várpincében tárolt anyagnak a máriakálnoki önkormányzat által vásárolt és szépen felújított ingatlan ad otthont. Tovább olvasom