Kisalföld logö

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 5°C | 12°C

Hosszú távú stratégia a jövőképért

Az országban egyedülálló kezdeményezésként a városlakók bevonásával készíti el Mosonmagyaróvár az elkövetkezendő tizenöt évre szánt jövőképét. A több választási cikluson átívelő jövőképpel a különböző politikai irányzatok egyetértésre juthatnak.
Mosonmagyaróvár történelmi és földrajzi adottságai, valamint a ’90-es évek politikai, gazdasági, társadalmi változásai meghatározták a város fejlődését, gazdasági és műszaki lehetőségeit. Az európai integráció kiteljesedése, valamint a következő években várható lehetőségek szükségessé teszik, hogy a mosonmagyaróváriak közösen gondolkodjanak el az elkövetkezendő 15 év tennivalóiról. Az önkormányzat ezért úgy döntött, a helyiek bevonásával készíti el jövőprojektjét.
Ez az országban egyedülálló kezdeményezés az itt élők számára vonzó és reális perspektívát jelent, rögzíthetők, hogy hosszú távon milyen életkörülmények várhatók.
A több választási cikluson átívelő jövőképpel a különböző politikai irányzatok egyetértésre juthatnak, a településfejlesztési döntések meghozatalához hosszú távra érvényes szempontokat ad, lehetővé teszi a feladatok közti rangsorolást és a szakmai résztervek egy irányba mutató kialakítását, valamint hozzásegíthet számos nemzeti és uniós támogatás megszerzéséhez.

Megalakultak a munkacsoportok

– A jövőkép kialakításának technikai folyamata már megkezdődött – mondta el lapunk érdeklődésére Botos Gábor, a kezdeményezés ötletgazdája.

– Felmértük a különböző szakterületeket, valamint megvizsgáltuk az érintettek bevonásának lehetőségeit. Huszonnégy munkacsoportot állítottunk össze, idáig mintegy 400 ember bevonásával. Minden a városban élő és dolgozó embernek lehetőséget kell biztosítani, hogy véleményét kifejthesse személyes interjúk vagy kisebb csoportos konzultációk keretében, valamint hagyományos és elektronikus levelezés formájában. Az itt élők együtt gondolkodása nélkülözhetetlen, ezért kérünk mindenkit véleménye elmondására – hangsúlyozta Botos Gábor.

– A közösen elfogadott városi jövőképre illeszthető majd az önkormányzat négyéves gazdasági programja, melynek megvalósítása az éves költségvetésben realizálódik. Ezért szeretnénk a jövőkép összeállítását a gazdasági program elfogadásáig befejezni. A hosszú távú stratégia felülvizsgálatát indokolt kétévente napirendre tűzni és beépíteni az új elképzeléseket a település jövőjéről.

A jövőkép elkészítésének technikai koordinációját egy előkészítő csoport – Stipkovits Pál polgármester, Kovács Gergely és Szentkuti Károly alpolgármesterek, Bella Sándor, a Movinnov Kft. ügyvezetője, Molnár Csaba főépítész, illetve Botos Gábor főtanácsos – végzi, a szakmai segítséget pedig egy külső cég szakemberei adják. A polgármesteri hivatal várja mindazon ötleteket, elképzeléseket, amik beépíthetőek lennének a hosszú távú stratégiába a polgarmester@mmovar-ph.hu e-mail címre, vagy a hivatal levélcímére (Fő utca 11.).

Fórum >>

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tűzoltás szép hivatás

A mosonmagyaróvári tűzoltó-parancsnokság századosa, Smuk Ferenc a napokban – huszonnyolc év… Tovább olvasom