Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Horror! Félholtra verte szállásadóját, majd jóízűen megvacsorázott

Szállásadóját bántalmazta durván, majd a lábát próbálta elfűrészelni és kisfejszével levágni egy férfi a minap Jánossomorján, amiért az állítólag elvette a vacsoráját.


A mosonmagyaróvári Karolina Kórház ügyeletes orvosa értesítette szombaton a rendőrséget, hogy egy 52 éves férfit szállítottak a mentők kórházba, akinek sérülései idegenkezűségre utalnak.

A nyomozás eddigi adatai szerint a testvérével együtt élő 52 éves jánossomorjai férfi, kb. két hónapja fogadta magához a 28 éves hajléktalant és annak élettársát. Az agresszív, különösen durva természetű férfi az elmúlt időszakban többször, vélt vagy valós indokkal részesítette testi fenyítésben befogadóját és annak testvérét.

Mindennapjaikban gyakorta jelen volt a vita, a veszekedés, rendszeres volt a megfélemlítés, a verés, melyet alkoholos állapota csak még jobban tetézett.

Október 14-én, pénteken este, P. Károly ismét ittasan tért haza. Befogadója a szoba padlójára terített kabátokon aludt, mivel ágyát befogadottjai számára üresen hagyta. A kocsmából hazatérő férfi éhes volt, a vacsora miatt ordítozni kezdett. Úgy begurult, hogy először ököllel ütötte, majd lábával megrugdalta befogadóját, miközben mindvégig szidalmazta, amiért szállásadója felfalta ennivalóját.

Egyre jobban felhergelte magát, majd egy bicikli villát megragadva ütlegelni kezdte a földön fekvő férfi fejét. Ezt követően ˝fenyítő eszközét˝ lecserélve egy vasfűrész következett. Mivel a fűrész nyele az ütlegek hatására eltörött, a szerszámot megfordította, s annak élével a férfi lábszárát fűrészelni kezdte.  Dühe még ekkor sem csitult. Félredobva a fűrészt, a fejszét vette magához, mellyel a férfi bokájára jó párszor lesújtott. A védtelen bántalmazott orrából, fejéből, lábából ömlött a vér, levegőt alig kapott. A ház folyosójára, kabátjánál fogva húzta ki őt ittas bántalmazója. Ezt követően, mint aki jól végezte dolgát, jóízűen megvacsorázott.

Étkezését követően, a hideg éjszakára való tekintettel, az agyonvert férfit a szobába visszahúzva kabátokból tákolt ágyára visszafektette.

Másnap reggel az agyonvert házigazda a szobában fekve mozdulni sem tudott, kínzó fájdalmai miatt csak jajgatott. Bántalmazója ekkor még elment dolgozni, élettársa, pedig csak szombaton este értesítette a mentőket. A sértettet koponya zúzódással, sorozat bordatöréssel, lábujj és lábszár töréssel, test szerte zúzódásokkal és vágott sérülésekkel szállították be a mosonmagyaróvári kórházba.

P. Károly először tagadta, később beismerte ugyan, hogy bántalmazta a sértettet, azonban a részletekre magyarázattal szolgálni nem tudott.
A 28 éves hajléktalant a bíróság emberölés kísérlete miatt előzetes letartóztatásba helyezte, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság pedig emberölés kísérlet megalapozott gyanúja miatt indított eljárásban vizsgálja az eset körülményeit.

Korábban:

A támadót emberölés kísérletével gyanúsítja a rendőrség, a bíróság pedig kedden elrendelte előzetes letartóztatását.

Az áldozat súlyos sérülésekkel a mosonmagyaróvári Karolina Kórház intenzív osztályán fekszik.

Nyitóoldali képünk illusztráció!

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. Szitu 2011. október 20. 13:12
  „Szegény Peti megmondta anno a hanságnagyerdei ifjúsági találkozón, hogy "ami jár az jár". Gondolom ezt nem magára értette,mert jelesül most a szenvedő fél volt.”
 • 28. szószóló 2011. október 20. 10:04
  „A jegyző új kivizsgálást ígér
  A testvérpár mintegy tíz kistestű ebet tart. A szemét vonzó a patkányok számára is, melyektől lassan a szomszédok sem tudnak szabadulni.

  2007.06.26. 14:19  Elhanyagolt porta: méteres gazzal, szeméttel, orrfacsaró szagok, vonító, éhes kutyák. A szomszédoknak még több a panaszuk: segítségért a helyi önkormányzathoz és lapunkhoz fordultak.

  Kozma Lászlóné Hevesi Ildikó családjával nyolc éve bérel Jánossomorján egy házat. A két kisgyerekes édesanya az év elején már megkereste a város jegyzőjét panaszával, melyet a többi lakó is aláírt. E szerint a szomszédok, két férfi között állandó a veszekedés - jellemzően este 10-től még intenzívebbek a szóváltások, a rendőrség is gyakran kiszáll. Udvarukat benőtte a gaz, hulladéktól és a kutyáktól bűzlik.

  Ildikó főként az ötéves kislánya és huszonegy hónapos kisfia védelmében fordult a jegyzőhöz és hozzánk. Persze nem ők az egyetlen panasztevők. A szemközt élő fiatalember szerint már az egész utcának elege van az állandó felfordulásból. Bár igaz az is, hogy a két férfit ilyen-olyan alkalmi munkákkal próbálják segíteni.

  Ottjártunkkor az egyik férfival sikerült beszélnünk: a porta tisztán tartására nem, de a ,,kutyatelep" felszámolására ígéretet tett.

  Mint megtudtuk, a testvérpár között gyakori parázs vitatéma, hány ebet tartsanak.

  Olvasónk felvetésével megkerestük Póczáné dr. Kovács Zsuzsanna jegyzőt, aki elmondta: ,,A lakó panaszát, bejelentését ez év márciusában az illetékes köztisztviselő kivizsgálta. A városi gondnokkal együtt a helyszínen jártak, az ott tapasztaltakról feljegyzést készítettek. Ezt követően írásban felhívtuk a bepanaszolt lakók figyelmét arra, hogy a kutyájukat a megfelelő körülmények között tartsák, továbbá gondoskodjanak az ingatlanuk megfelelő tisztán tartásáról. Erről írásban a panaszost is értesítettük. Megjegyezzük, hogy a kutyákat bezárt kerítésen belül tartják. Sajnos a bepanaszoltak jövedelemmel nem rendelkeznek, őket segélyezzük."

  Úgy tudjuk, hogy az önkormányzat támogatásával az említett helyről hat pótkocsinyi hulladékot szállítottak el az illetékesek. A jegyző ígéretet tett arra, hogy ismételten felkeresik a családot, és a panaszt újból megvizsgálják.

  Mészely Réka”
 • 27. bali00004 2011. október 19. 20:50
  „vicceltem ám!:-)”
 • 26. bali00004 2011. október 19. 20:49
  „12. scilla
  sejtettem, hogy nem a személyes vonzerőm a kiváltó ok.:-)))) hisz nem is ismerjük egymást. :-) ..........még:-)”
 • 25. Goldmund 2011. október 19. 11:48
  „15. kumpala 2011.10.18. 20:21
  "mondjuk a szállásadó sem lehetett valami nagy jellem, földön aludt a kabátján.. "

  Ezzel mi a probémád?
  A cikkben ez áll:
  "Befogadója a szoba padlójára terített kabátokon aludt, mivel ágyát befogadottjai számára üresen hagyta."”
 • 24. BsBe 2011. október 19. 08:12
  „Erre valóban igaz: Adj a tótnak szállást, kiver a házból (a lehet az életed is elveszi..)”
 • 23. Jocc55 2011. október 19. 07:33
  „22. nyeeert...”
 • 22. HarconaMarcos 2011. október 19. 00:41
  „Azért, ha tippelhetek, akkor mindenki alkoholista a sztoriban...”
 • 21. Star-Spangled 2011. október 18. 23:39
  „Ilyen csak itt van!!!!”
 • 20. Csetneky 2011. október 18. 20:56
  „Tanulságos a cikk. Különösen ajánlom azok figyelmébe, akik egy másik cikkben ajnározták a derék hajléktalanokat.
  A sértettet sajnálom, de magának kereste a bajt. Egyébként ha befogadja, az még hagyján, de normális ember az első balhé után úgy vágta volna ki, mint macskát ......!”
 • 19. 1olvasó 2011. október 18. 20:49
  „Nem baj, 2 év után kiszabadul, aztán folytatja ott ahol abbahagyta. Addig meg lesz kajája, tető a feje felett...”
 • 18. onem 2011. október 18. 20:41
  „csak az ember tud így lealjasulni, egy állat nem kínoz, öl másokat csak úgy szórakozásból...”
 • 17. Jocc55 2011. október 18. 20:28
  „Elég durva.”
 • 16. Karcsika 2011. október 18. 20:22
  „Sajnálom az 52 éves férfit.

  Vajon kik lehettek?

  Terjed nyugat felé a pestis.
  Ha lelegelnek mindent keleten, továbbállnak nyugat felé.

  (Sáskákról beszélek természetesen, nem emberekről!)”
 • 15. kumpala 2011. október 18. 20:21
  „fogadja csak be mindenki szegény hajléktalanokat, ím a hála. mondjuk a szállásadó sem lehetett valami nagy jellem, földön aludt a kabátján.. egyszerűen nem szabad ilyen embereken segíteni, sajnos. erre van vannak a szociális intézmények, amiket persze messzire kerülnek a rászorulók. akkor miről beszélünk? börtönbe velük, hajrá tarlós!”
 • 14. vanessa 2011. október 18. 20:15
  „Jo estét! shilla, ez a közömbösség, nem az embertársunk élete a fontos,hanem,hopgy milyen hibák vannak a cikkben,Erről ennyit, borzalmas világban élünk, az emberek egymásnak esnek, ököllel , forumokon egymás szidása,.”
 • 13. paris18 2011. október 18. 19:42
  „hol élünk baszus??????”
 • 12. scilla 2011. október 18. 19:41
  „Bali - a "jó, hogy leírtad" azért volt, mert már szétvetett a düh, és jó volt látni, hogy másnak is megvan a véleménye, ezért írtam (már éppen szétvetett az ideg, de ez a megjegyzésed kicsit megnyugtatott)
  Csak azért pótolom a magyarázatot, mert az előbb idegességemben nem fejeztem be, miért is jó, hogy leírtad... :D”
 • 11. scilla 2011. október 18. 19:36
  „Huh, bali00004! Jó, hogy leírtad! Ahogy olvastam a hozzászólásokat, emelkedett a pumpa bennem! Mi van itt??? Mi lett az emberekkel??? Ebből az egészből csak a vélt, vagy valós helyesírási és nyelvtani hibákon akadnak fenn?????? Ez tiszta őrület! Az egész "sztori" - már, ha ezt a horrort így lehet nevezni - csöpög a vértől, a gusztustalanságtól, szemétségtől, értetlenül les az ember ki a fejéből, hogyan is történhet meg ilyen, erre itt az a legnagyobb gondjuk, hogy le, vagy felfűrészelni???? Ez most mi???? Az embertelenség magasfoka? Vagy tényleg ennyire érzéketlenek az emberek??? Komolyan mondom, elszomorító. Áh, több annál. Tényleg megérett ez a világ arra, hogy valami nagy változás legyen...”
 • 10. bali00004 2011. október 18. 19:02
  „hogy mennyi "önkéntes magyartanár" van itt!:-) a cikk maga, már nem is érdekes. gratulálok nekik!”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üldözési gyakorlat: akcióban a magyar, szlovák, osztrák rendőrök - fotók

A magyar, szlovák és osztrák rendőrök részvételével, mindhárom országot érintő határon átnyúló… Tovább olvasom