Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Horgásztábor a legügyesebb ifjú pecásoknak

Az ásványrárói horgásztanyán az elmúlt két hétben közel ötven ifjú pecás táborozott, s a közeli dunai mellékágban várt egy méretes hal kapására. Idén ebből nem sok volt, ám így is akadtak keszegek, balinok és pontyok a horogra.
A megyei horgászszövetség a helyi horgászegyesületek legifjabb és legtehetségesebb tagjainak ezen a nyáron is rengeteg élményt kínált: az ásványrárói horgásztanya vendégszeretetét élvezhették, s persze közben a közelben hódolhattak szenvedélyüknek. Két hét alatt majdnem ötven ifjú pecás kedvezményesen pihenhetett Ásványrárón. Takács Antal, a megyei horgászszövetség elnöke elmondta: a táborozó fiatalok ellátása közel hatszázezer forintjába került a szövetségnek.

Ezt a számukra felajánlott adók egy százalékából finanszírozták, valamint az ezerforintos diákhorgászjegyek árából a különböző programokra és vetélkedőkre is jut. A horgászegyesületek vezetői pedig vállalták a táboroztatással járó feladatokat.

Kora reggel és késő délután a fiatalok a közeli csónakkikötő partján dobják vízbe a csalit. Idén a szákba kevesebb hal jutott, mint az elmúlt évben.

A rábapatonai Balázs Ádám leggyakrabban a Rábában horgászik, s most egy hetet töltött el Ásványrárón. Mint mondja, idén csak kisebb keszegeket sikerült megakasztania. Németh Adrián azonban két kilogrammos balinnal büszkélkedhet: ő Abdáról érkezett, és már tavaly is járt a táborban. A győri Teberi Péter már nyolc éve horgászik, eddigi legnagyobb zsákmánya hétkilós ponty volt. A táborban nem járt ilyen sikerrel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másfél hónapig tarthat a szezon

– Szigetközben júliusig a tavalyihoz képest a felére esett vissza az idegenforgalom –… Tovább olvasom