Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Horgászbódék fosztogatói

Rövid idő alatt elfogták a feltételezett elkövetőit a közelmúltban Mosonszolnokon történt betöréssorozatnak. A gyanú szerint a két hegyeshalmi fiatalember – egyikük fiatalkorú – egyetlen éjszaka alatt tizenkét horgászbódét tört fel és fosztott ki.

Egyetlen éjszaka alatt összesen tizenkét horgászbódét törtek fel ismeretlenek a minap a mosonszolnoki bányató partján. Az elkövetők véletlenszerűen választották ki azokat a kunyhókat, amikről aztán lefeszítették vagy leverték a lakatot és magukkal vitték az ott tárolt értékes horgászfelszereléseket. A tolvajok összesen több mint 600 ezer forintos kárt okoztak a tulajdonosoknak.

A két hegyeshalmi fiatalembernél tartott házkutatás során számos horgászfelszerelés került elő.
A két hegyeshalmi fiatalembernél tartott házkutatás során számos horgászfelszerelés került elő.Az ügyben dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt kezdtek nyomozni a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon. Az adatgyűjtés eredményeként a rendőrök rövid időn belül eljutottak két hegyeshalmi fiatalemberhez, akiknek közük lehet a bűncselekmények elkövetéséhez. A minap aztán gyanúsítotti kihallgatásuk során elismerték, hogy ők törték fel a horgászbódékat. A megtartott házkutatások során a rendőrök közel nyolcvan bűnjelet foglaltak le a két gyanúsított lakásáról. Ezek többsége horgászfelszerelés, amiknek pontos származási helyét még vizsgálják. A gyanúsítottak egyébként nem horgászszenvedélyüknek szerettek volna hódolni az ellopott eszközökkel, hanem értékesíteni akarták azokat. A bódéfeltörések mellett felmerült annak is a gyanúja, hogy a két fiatalember tört be a közelmúltban egy hegyeshalmi családi házba, amit be is ismertek a rendőröknek.

Tekintettel arra, hogy a 17 és 24 éves hegyeshalmi fiatalemberek korábban már több különböző bűncselekményt követtek el, a rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatásukat, amit aztán a bíróság el is rendelt. A két fiatalembert egyrendbeli nagyobb értékre, ötrendbeli kisebb értékre, illetve hétrendbeli szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopással gyanúsítják. Egyikük sem ismeretlen már a hatóságok előtt. Az idősebbik elkövető ellen korábban már folyt eljárás testi épség, közrend és vagyon elleni bűncselekmények miatt. Fiatalkorú társával szemben pedig jelenleg ügyészségi szakban tart a betöréses lopás miatt indított eljárás, de korábban már őt is gyanúsították közrend elleni bűncselekménnyel.

Olvasóink írták

  • 1. atenyek 2011. szeptember 06. 11:53
    „Idézet: "Egyikük sem ismeretlen már a hatóságok előtt. Az idősebbik elkövető ellen korábban már folyt eljárás testi épség, közrend és vagyon elleni bűncselekmények miatt. Fiatalkorú társával szemben pedig jelenleg ügyészségi szakban tart a betöréses lopás miatt indított eljárás, de korábban már őt is gyanúsították közrend elleni bűncselekménnyel."

    És ezután az eset után is ez így fog menni az életük végéig...
    Over and Over... az idők végezetéig... Meseország
    Szeretek itt élni... ilyen csak a mesében van... na meg nálunk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óriási porfelhő Mosonmagyaróváron - Látványos fotók!

Hatalmas porfelhőt kavar a szél Mosonmagyaróváron a Zsilip utvában Tovább olvasom