Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Honlapszemle a Mosonmagyaróvári járás településein

Összeállításunkban a Mosonmagyaróvári járás településeinek internetes felületeit böngészve tájékozódtunk arról, mennyire naprakészek, érdekesek és informatívak a városi, községi híroldalak.
Egy-egy település honlapjain általában a helység története, nevezetességei, az önkormányzat elérhetőségei, közérdekű adatok és letölthető dokumentumok, fotógalériák és helyi hírek találhatóak. Egyes oldalak különlegességekkel is szolgálnak a látogatóknak, mint például az élő webkamerás képek, panorámaképek, légi felvételek, vagy az egyedi küllem és oldalterv.

 >> A weboldalakat a települések neveire kattintva elérheti!
Azonban nem minden oldalon tájékozódhatunk  elvárásainknak és várakozásainknak megfelelően. Már ha egyáltalán a település rendelkezik honlappal. Figyelemfelkeltő, korszerű honlapja van Bezenyének, Dunaremetének, Dunaszigetnek, Károlyházának, Kimlének és Kisbodaknak. Főként a turistákat célozza meg honlapjával Lipót és Mecsér.

„Az árvízi védekezés adta az útmutatást ahhoz, mennyire nagy léptékű szervezési feladatokra és tájékozódásra képes az internet. A munkálatok végeztével döbbentünk rá erre az erőre, és egyetértettünk abban, hogy fontos lenne a megújulás. Egy település honlapjának naprakésznek és hitelesnek kell lennie, a kommunikáció áramlásának működnie kell ezen az úton is" – mondta el Csaplár Zoltán polgármester.

Egyszerű, de igényes és letisztult honlapja van Halászinak, Hédervárnak és Mosonudvarnak is. Többségük gyakran frissített, Halászi oldalára azonban utoljára áprilisban töltöttek fel tartalmat. Találhatunk azonban panorámaképet, és a híd élő webkamerás képe is működik még.

Modernebb köntösbe bújtatott, rendszeresen frissített felülettel rendelkezik Dunakiliti, Hegyeshalom, Lébény, Levél, Mosonmagyaróvár és Mosonszolnok. Az oldalak kialakítása hasonló, itt már jóval több menüpontot találhatunk, ezek azonban a letisztult látványvilág miatt legkevésbé sem zavaróak. Valamennyi menüpont hasznos és közérdekű, a településtörténettől az aktuális hírekig és fotókig minden megtalálható rajtuk.

Szőke Zoltán, Hegyeshalom polgármestere elmondta: a település weboldalát három éve újították meg egy sikeres pályázat után.
Szőke Zoltán, Hegyeshalom polgármestere elmondta: a település weboldalát három éve újították meg egy sikeres pályázat után.

„Rendkívül fontosnak tartom a naprakészséget, hiszen az internetnek egyre nagyobb szerepe van a mindennapi életben. Úgy gondolom, ötven év alatt szinte mindenki rendszeresen használja, sőt, az ennél idősebb korosztály is egyre gyakrabban. Az oldal kivitelezője is rendszeresen keresi a friss híreket és információkat azon túl, amiket tőlünk kap, ennek az eredményes összedolgozásnak a gyümölcse honlapunk" – tudatta Szőke László, Hegyeshalom polgármestere.

Levélen maga a polgármester is részt vesz a rendszeres frissítésekben. „A helyi friss híreket és a fotókat magam is fel tudom tölteni a naprakészség érdekében, a többit pedig a kivitelező végzi" – tudatta Papp Zoltán polgármester.

Friss és informatív, azonban látvány szempontjából kissé elavult, zsúfolt, ezáltal zavaró felületeken látogathatunk el virtuálisan Ásványráróra, Darnózselire, Jánossomorjára és Rajkára. Ásványráró honlapja bővelkedik a legtöbb hasznos menüpontban, ami az említett hiányosságokért kárpótolhatja a látogatót. A már korábban felsorolt általános és elvárható információk mellett az érdeklődő részletes listát találhat a helyi üzletekről és kereskedőkről, eladó önkormányzati területekről, aktuális állásokról, sőt, még a túraútvonalakat és a heti menüt is megtalálhatja.

Várbalog és Újrónafő honlapjai a megszólalásig hasonlítanak egymásra. A két menüsorból az egyik elnyomja a másikat. Időközönként mindkettő frissített, azonban naprakésznek nem mondható.

Feketeerdő honlapja modern, látványos és hangulatos, azonban feltehetően még fejlesztés alatt áll, mert tartalommal nem töltötték fel.
Halászi saját oldalán túl Máriakálnok és Püski körjegyzőségi oldalán is szerepel.

„Máriakálnok internetes felülete elavult volt, átszervezés és felújítás alatt áll, addig a kötelezően megjelenítendő információkat a körjegyzőségi oldalon közöljük. Az új felület szeptember elejére már elérhető lesz, letölthető nyomtatványokkal, friss hírekkel és aktualitásokkal" – tudatta Tóásóné Gáspár Emma polgármester.

Olvasóink írták

  • 2. kekec 2013. augusztus 15. 17:08
    „Az legalább idei. Néznéd meg a miénket...”
  • 1. Csiripiszli 2013. augusztus 14. 17:00
    „Pl. a lébényi honlap programajánlója július 28-ra ajánl programot utolsóként!!!
    Kicsit lemaradtak a frissítéssel, vagy semmi program nincs utána?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Programajánló: Kult-utca színházzal

A Kult-utca zenés rendezvénysorozat keretében ma délután tánccal és kabaréval várják az… Tovább olvasom