Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Honlapot indított a megoldásért

Újabb aláírásgyűjtésbe kezdetek a hegyeshalmi kishatár személyautó-forgalom előtti megnyitása érdekében.

 Az osztrák határszervek egyelőre visszafordítják az ide érkező autókat. „Az osztrákok bánásmódja, valamint a kialakult helyzet sokunk számára döb benetes, ezért ismét az aláírásgyűjtés eszközéhez folyamodtam. Ez alkalom mal már az Európai Unió illetékes döntéshozóinak figyelmét szeretném ráirá nyítani az eljárás megkérdőjelezhetőségére, illetve mielőbbi kivizsgálására." Nagy Attila Nem adja fel: Nagy Attila felháborítónak tartja a lezárást.
Korábban már több alkalommal beszámoltunk, a levéli Nagy Attila még az elmúlt év szeptemberében kezdett aláírásgyűjtésbe, hogy ezzel a hegyeshalmi határát kelőnél gyakorta kialakuló kaotikus állapotok megoldását szorgalmazza a döntéshozóknál.

Az alig egy hónap alatt összegyűjtött 1327 szignót a fiatalember októberben a Parlamentben adta át a belügyi államtitkárnak. A petícióban vázolt probléma egyik lehetséges megoldásaként felmerült a kishatár újbóli meg nyitása a személyautó-forgalom előtt – amit egyébként május ban már megtettek, csak néhány nap elteltével az osztrákok különféle okokra hivatkozva be zárták.

A két ország illetékesei nek egyeztetését követően no vemberre ígérték a „határnyi tást". A magyar fél határidőre elvégezte a szükséges átalakítá sokat az átkelőn, ám az osztrá kok további egy hónap haladé kot kértek. Ennek alapján a kért idő el teltével, december elején Nagy Attila egy „átjárhatósági" pró bára hívta megoldást váró sors társait a kishatárra.

Az akkor ott összegyűlt néhány autós azon ban – az államhatárt jelző táblá nál mindkét sávot keresztben elzáró osztrák csendőrfurgon miatt – még az ellenőrző pontig sem jutott. A helyszínre érkező nezsideri járási csendőrparancs nok konkrét időpontot nem mondott, csupán azt, hogy igyekeznek a hiányosságokat pótolni és az egyezmény szerint megnyitni a kis átkelőt. Nagy Attila szerint úgy tűnik, hogy az osztrákok a május óta kialakult helyzeten többszöri ígéretük da cára sem kívánnak változtatni. Mindezek ellenére nem adja fel az egyre inkább „szélmalom harcnak" tűnő szándékát, hogy megoldás szülessék végre a ha tárátkelés kérdésében.

Annál inkább sem hagyja annyiban az ügyet, mert mint mondja: köte lességének érzi, hogy a petíció 1327 aláírója nevében végigvi gye az ügyet. A levéli férfi a napokban egy, a kishatár megnyitásával kap csolatos internetes honlapot is nyitott – www.kishatar.gportal.hu –, ahol többek közt bárki elmondhatja véleményét a kér désben, s az újabb aláíróívek is letölthetők, valamint a kishatar@gportal.hu e-mail címen kérhetők. Az összegyűjtött szignókat – az előzőhöz hasonlóan – a levéli Expo-faluban lévő benzinkút büféjében várják ja nuár 31-ig. (9221 Levél, Ex po-benzinkút, Nonstop büfé).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályázatokból lépésről lépésre

Dunaremete anyagi helyzete szilárd. A tavalyi költségvetés főösszege 33,9 millió forintot tett ki. Tovább olvasom