Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 2°C | 8°C Még több cikk.

Hónapokba telik a hegyeshalmi motel bezárása

˝Törvényen kívülivé vált ez a terület˝ – állítja a hegyeshalmi határátkelő mellett lévő üzletközpontról az ott szobakiadással foglalkozó egyik vállalkozó.

Sáfrány István azért vélekedik így, mert állítása szerint az ingatlanon folyó törvénytelenségről a hivatalok nem akarnak tudomást venni, a jegyzői határozat ellenére sem zárják be az engedély nélküli motelt. 

Portálunkon korábban már foglalkoztunk a hegyeshalmi üzletközpont körül dúló vitákkal és visszásságokkal. Sáfrány István azonban úgy érzi, azóta sem történt előrelépés. A vállalkozó csaknem tizenöt éve foglalkozik szálláskiadással az átkelő mellett. Állítja: a szomszédjában működő motelnek nincs engedélye szobakiadásra. Ezért már május elején írásban kérte a jegyzőt, hogy tartson ellenőrzést a területen és tegye meg a szükséges lépéseket.

Sáfrány István – Semmi sem változott az elmúlt hónapokban.
Sáfrány István – Semmi sem változott az elmúlt hónapokban.

– Nem értem, hogy a jegyző miért késlekedett az ügyben, hiszen ő az egyetlen hatóság, amely illetékes eljárni az engedély nélkül működő tevékenységek felszámolásában. Már május elején írásban jeleztük a problémát a hivatalnak, ennek ellenére először július 21-én – a témáról korábbi cikkünk megjelenését követő napon – tartottak ellenőrzést a motelben, majd néhány nappal később még egy alkalommal. A jegyző által kiadott határozat szerint ezen ellenőrzések során megállapították, hogy az érintett vállalkozás szálláshely-üzemeltetési engedéllyel nem rendelkezik, ennek ellenére ilyen tevékenységet folytat. A jegyző a szálláshely-üzemeltetési tevékenységet azonnali hatállyal megtiltotta, valamint pénzbírsággal is sújtotta a céget. Noha a határozatot július végén hozták, a motel a mai napig működik.

– Semmi sem változott az elmúlt hónapokban, sőt, sokkal rosszabb a helyzetünk. A bejelentések miatt az érintett vállalkozó folyamatos rettegésben tart engem és a családomat. Több alkalommal is megfenyegetett, ugyanezt tette a feleségemmel és a kétéves kisfiammal is. Sőt, a vita hevében legutóbb meg is ütött már. Mindezekről a biztonsági kamerák felvételei is tanúskodnak. Többször kértünk már rendőrségi segítséget, tettünk feljelentést, egy alkalommal pedig kénytelen voltam napokra bezárni az üzletemet. A törvénytelen viszonyoknak és az egész vitás helyzetnek egyedül a jegyző tudna véget vetni, ám nem értem, hogy miért a fokozatosságra hivatkozik és nem rendeli el az általa kiadott határozat azonnali végrehajtását – hangsúlyozta Sáfrány István.

Az eljárási törvény előírásaira hivatkozik a jegyző a motel bezárásának késlekedésében. Dr. Gáli Péter portálunk érdeklődésére elmondta: a törvény szerint a fokozatosság elvét be kell tartani. Mivel a vállalkozás nem tett eleget a határozatban foglaltaknak, így eljárási bírsággal sújtották. Végrehajtási szakba került az ügy, ami napokon belül jogerőre emelkedik, ezt követően tudnak a tiltó határozatnak érvényt szerezni.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. Dettike 2010. október 14. 08:27
  „Jelentés 2010.10.14. még mindig engedélyek nélkül szedi a pénzt a puskovitz bagázs./ éden panzio, west motel, éden bár-inger club,/ erre nehéz szavakat találni!!!!!!!!!!!!!!!!! ?????????????????????????????????????”
 • 27. Dettike 2010. október 13. 18:58
  „rovott mult,inger club,sok károsult,nagy ismeretség? ,sok pénz!aljas ember,tövénytelenség,kapzsiság,gátlástalanság,kapzsiság-----BUKÁS!!!!!!!!!!”
 • 26. Dettike 2010. október 12. 07:28
  „ezek után
  milyen alapon fog ezzel avezetéssel ez a hivatal eljárni másokkal szemben vagy más ember más eljárás..........lessz-e/egynapos/ rapid engedély....érvényesitik másnál is a fokozatosság elvét 6 honapon keresztül.........lessz-e másoknak is adömentesség!!!!!! vagy folytatodik a káosz....kiadják az engedélyt majd fellebezés után saját magukat felülvizsgálva nem elöször jogszabály sértésre hivatkozva visszavonják...akkor felhivom önöket adják oda fizetésüket fellebbezónek!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 25. Lone_wolf.. 2010. október 04. 10:17
  „egyik strigo a másikat fúrja.”
 • 24. Emilke 2010. október 02. 16:11
  „Igen, nagyon sok embernek van rálátása arra, hogy mi folyik az Éden Bárban, főleg a szomszédoknak és a helyieknek, de nem minden bártulajdonos okoskodik és hívja fel magára a figyelmet, mint Puskovitzék. Akik úgy látszik még azt a szabályt sem ismerik egy bárban, hogy a diszkréció alapfeltétel...”
 • 23. proéskontra 2010. október 01. 22:27
  „Mi lenne ha nem csak a Sáfrány Urat kérdeznék meg az üggyel kapcsolatban hanem azt is akit rágalmaz mert minden érmének két oldala van.
  az előző cikkben is a Sáfrány úr szeméremsértőnek tartotta a dolgokat, de míg oda járt addig nem volt szeméremsértő?”
 • 22. Janes.78 2010. szeptember 27. 13:17
  „Kedves hozzászólók, Sáfrány úr csak szobakiadással foglalkozik és nem prostituáltakkal. A jegyző "úrrol" pedig csak annyit, hogy szerintem egyszerűbb lenne,ha saját nevére adná ki a működésiengedélyt. Így minden pénz nála maradna. Bár társként nyugodtan mellete lehetne,aki most is kollegája , és az ügy aktív szereplője Zierer Katika!”
 • 21. Éanita 2010. szeptember 26. 17:16
  „És mi van akkor,ha az az engedély hamis és mégsem a jegyzö ur adta ki?!
  Ebben a majdnem 150napja tarto kavalkádban semmi se biztos csak a végeredmény meg az,hogy az éden panzio és bár és a west motel a mai napig is üzemel,és ebböl valakik nagyon jól élnek.”
 • 20. Dettike 2010. szeptember 26. 13:17
  „bogika ez a dolog nem személyekről vagy arról szol,hogy ki kivel vállal sorsközösséget vagy ki kinek szimpatikus hanem mi van ahatoság részéről mögötte,és ez bárkivel megtörténhet!!!nekünk a legkönnyebb álnéven irogatni.”
 • 19. Bogika 2010. szeptember 26. 12:07
  „Dettike képzeld nem ott van a munkahelyem,sőt még a közelében sem,de gondolom neked igen mert nagyon véded azt a....:) A költöztetésről csak annyit,hogy engem ott nem zavarnak,szerintem inkább te akarod onnan őket elköltöztetni,mert nagyon látványosan véded őket!Csak nem valami rokon vagy? Vagy esetleg férfi ,női néven?:))) Amúgy szerintem olvasd el még egyszer,hogy mit írtam,mert én nem jegyzőskődők csak leírtam a véleményemet mint ahogy te is előtte és azt is láthatod,hogy nem hozzád szóltam!Szóval ettől a jegyzőtől nem értem,hogy mit vártok!Dettike,te meg menj mert várnak a kuncsaftok:)))))”
 • 18. Dettike 2010. szeptember 26. 10:46
  „hétföi nap nagy kérdése??? hogyan kapott uj müködési engedélyt az éden bár ezekben a zürös napokban,- a választások elött ugyis mindegy alapon vagy ahogy már elöfordult nemrég puskovitz cégével szálláshely szolgáltatás engedélynél "kérek egynap alatt kiadott engedélyt szeletbe -hátha nem veszik észre vagy már késön és nem lehet már fellebezni !!!!!!!.”
 • 17. Umig 2010. szeptember 26. 08:00
  „Ne légy ilyen Dettike!Lehet ,hogy szegény Bogika munkahelyéről van szó!:D”
 • 16. Dettike 2010. szeptember 26. 03:08
  „bogika ha ennyire együttérzel velük költöztesd öket ingatlanodba vagy vásárold meg sáfrányék ingatlanát de ne te döntsd el ne jegyzösködj hogy mi jo nekik te nagyon könnyen és átgöndölatlanul itélkezel mert téged mindez ugye semmilyen formában nem érint.vagy mégis?”
 • 15. Bogika 2010. szeptember 25. 09:44
  „Mit vártok ettől a jegyzőtől? Idáig sem csinált semmit meg ez után sem fog! Ez itt már nem újdonság!

  Ez a .asz jancsi meg mit ugrál most? Évek óta ott van mellette ez a bár és eddig nem zavarta? Vagy zavarta csak még nem volt feltűnési viszketegsége? Úgysem fog senki semmit sem csinálni,hiába cikkeznek róla 2hetente!De majd idővel beletörödik és keres mást amibe bele köthet:)”
 • 14. Dettike 2010. szeptember 25. 08:43
  „csodák-csodájára a hegyeshalmi jegyző a szoban forgo határ üzletház tulajdonosaira fittyet hányva hozzájárulásuk nélkül annak ellenére, hogy többször irásban és szoban is ki lett jelentve hogy nem járulunk hozzá az éden bár üzemeltetési engedély kiadásához biztos emberbaráti szeretettöl vezényelve hozzájutatta puskovitzékat. ez a mai nap hire ,hogy ez után már mi következhet itt az isten helyett a hegyeshalmi jegyzö kezében vagyunk.”
 • 13. Dettike 2010. szeptember 24. 14:22
  „hegyeshalmi polgármesteri hivatal faliujságján kifüggesztett hirdetmény szerint az éden bár engedélyét be- vonták és törölték a nyilvántartásbol-biztos vagyok benne, hogy ma is nyitva lesz és senki nem fogja ellenö- rizni a határozat végrehajtását.”
 • 12. Dettike 2010. szeptember 23. 17:16
  „Kapcsolodván a cikkhez tekintse meg a következöket:

  1.rész: http://www.youtube.com/watch?v=7LSEuLy_7dE
  2.rész: http://www.youtube.com/watch?v=HYc5WGRmrf4”
 • 11. Janes.78 2010. szeptember 23. 11:36
  „Kedves Jegyző "úr", a fokozatosság elvét inkább önnél kellene alkalmazni,fokozatossan vissza kellene vonulni a közélettől! <moderálva>”
 • 10. atenyek 2010. szeptember 23. 07:48
  „Kitartást kívánok a harchoz. De félre értés ne essék itt már nem a Motel ellen kell harcolni, hanem a jegyző és a póógáámesteri´ hivatal ellen. Ez a szomorú valóság és ez nem vicces. :(

  Ha egy ilyet nem képesek legalább a látszat szintjén jól és határozottan kezelni, akkor gondolhatjátok, hogy a kis embereket érintő még kisebb ügyekben sem tudnak és akarnak soha határozottan fellépni.
  A konkrét eset csak jobban rávilágít arra, hogy ki hogyan értelmezi a munkakörét és a munkáját. A jegyző mandátuma pedig nem ér véget október 3-án. :( Ez tény...

  A település pedig közönyös... A pógámesteri´ Hivatal, továbbá a mostani és jövőbeni testület is az!
  Ez van, sakk matt...”
 • 9. Dettike 2010. szeptember 22. 17:47
  „Mai magyar népmese:

  A korrupt disznót elöször megetetik aztán fenyegetik,utána zsarolják...

  Akinek nem inge,gatyája ne vegye magára!”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolcvanmilliós korszerűsítés a lébényi egészségházban

Több mint nyolcvanmillió forintból bővítették és korszerűsítették a lébényi egészségházat. Tovább olvasom