Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Hónapok óta késik a fizetés

A mosonmagyaróvári Windel kft. több alkalmazottja hónapok óta késve kapják meg a fizetésüket.
A mosonmagyaróvári Hermann Windel Textilkereskedelmi Kft. több, névtelenséget kérő dolgozója is megkereste a Kisalföldet, és elpanaszolta, hogy hónapok óta késve kapják meg a fizetésüket. Hozzátették: a fizetési jegyzéken feltüntetett étkezési utalványukhoz már negyedik hónapja nem jutnak hozzá.

A dolgozók nem értik

Az egyik munkás azt kifogásolta, hogy jelentős hátraléka gyűlt össze a magánnyugdíjpénztáránál, mivel a cég már jó ideje nem fizeti be az oda járó összeget. A dolgozók nem értik, miért nem kapnak időben bért, sőt, néhány héttel ezelőtt újabb munkavállalókat vettek fel.
A cég alkalmazottait súlyosan érinti a késedelmes fizetés, hiszen többségük középkorú, családos, gyermekeket nevel. Szeretik a munkájukat, szívesen dolgoznak a Windel cégnél, valamiből viszont élniük kell. A közüzemi számlák kifizetésekor nem kapnak haladékot, ők nem mondhatják, hogy nem tudnak fizetni. Az egyik dolgozó lakásában a múlt hónapban már az áramot is kikapcsolták, mert nem tudta befizetni a számlát. Elmondásuk szerint az utóbbi időben a munkahelyi légkör is feszültebb.

Csökkent a megrendelés

Christian Meyer-Stork, a cég vezetője megkeresésünkre elismerte a fizetési problémákat. A késedelmes utalások oka, hogy az utóbbi öt-hat hónapban csökkent a megrendelésük, és ezzel párhuzamosan nőtt a veszteségük. Tavaly ősszel elveszítették egy fontos vevőjüket. Év elején pedig mindig gyengébb a kereslet az alsóruházati termékek iránt. Ezen problémák miatt késik a bérfizetés, nem pedig azért, mert nem akarnak fizetni a dolgozóiknak. Az év elején szóba került a cég felszámolása is, hiszen az energia három év alatt ötven százalékkal drágult, és mára már a németországi költségeknél is magasabb.

– Reményeink szerint a következő hetekben rendeződik a cég anyagi helyzete. Sikerült visszanyernünk a régi vevőket, és új szerződéseket kötöttünk egy olasz és egy német céggel. Három hete kezdődött a nagy szezonális üzlet: 100 százalék poliészter anyagból termo alsóruházati termékeket készítünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenkilenc igen a múzeumra

Tizenkilenc igen szavazattal a mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete csütörtöki ülésén a Kisalföld kezdeményezése mellé állt: a város kéri a Belügyminisztériumtól a volt ÁVO-s laktanyát és felállít egy előkészítő munkacsoportot. Tovább olvasom