Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Holokauszt-vándorkiállítás Mosonmagyaróváron

Mosonmagyaróvár - Holokauszt-vándorkiállítás nyílik hétfőn délelőtt 11 órakor a helyi vasútállomáson.

Az Élet Menete Alapítvány által szervezett, március 5-ig megtekinthető tárlat megnyitóján dr. Fröhlich Róbert főrabbi, Szabó Miklós, Mosonmagyaróvár polgármestere, Ligeti László, a Mosonmagyaróvári Zsidó Hitközség elnöke, Forgács János holokauszt-túlélő, Gordon Gábor, a szervező alapítvány elnöke és Novák Ilona múzeumpedagógus mond beszédet. A rendhagyó kiállítás a holokauszt magyarországi átfogó történetét mutatja be.

Olvasóink írták

85 hozzászólás
 • 85. zola 2010. március 07. 19:45
  „Tény: a holokamunak a nagy része a zsidó t.rroristá, h.borús bűnö.k kitalációja (1938), és az aljas,átkozott "nép" még az iskolásokat is kötelezően kirángatja az állam,azaz a mi pénzünkből egy ilyen kiállításra.”
 • 84. bonita2 2010. március 06. 12:05
  „82. ki a tudatlan barom?”
 • 83. reszegenisjozan 2010. március 06. 11:29
  „82. hozzászólás pancser 2010.03.05. 19:10

  Olyan tudatlan vagyok. Kérlek segíts!!!! Hova kell kattintani???
  Kérlek linkelj be nekem egy-két olaldt idézetekkel, stb, ahogy én tettem!!! :))))

  Vagy én is érvelhetek úgy, hogy csak pár klikkelés és láthatod, hogy nincs igazad????? :)))))))
  Tudod, nem mindegy, hogy az okos ember hülyéskedik vagy a hülye okoskodik...”
 • 82. pancser 2010. március 05. 19:10
  „Állításodat most megint megerősítetted. Ez van, igaz, hogy néhány kattintás elég volna a tudáshoz, de.....”
 • 81. reszegenisjozan 2010. március 05. 17:15
  „80. hozzászólás pancser 2010.03.05. 14:36

  Ott azt írtam, hogy te mondod azt, hogy tudatlan barmok vagyunk. A többiek nevében nem mondom, de sajátomban mondhatom, hogy tudatlan barom vagyok, ezért kérlek válaszolj a kérdésekre, hogy én is tanulhassak!!!!! :))))
  Ha folyamatosan csak minősítesz és véletlenül sem igyekszel a kérdésekre, állításokra reagálni, akkor lehet, hogy te is mellém tartozol, te is barom vagy...

  1. Készítettek-e a megölt zsidók holttesteit felhasználva szappant, illetve lámpaernyőt a nácik? Ha nem, akkor miért állították egészen 1990-ig ,,hivatalosan" is, miért tanították az iskolákban is, hogy igenis létezett az emberi zsírból készített szappan és az emberbőrből készült lámpaernyő?
  2. Miért állította olyan sok szemtanú, hogy látott gázkamrákat Buchenwaldban, Bergen-Belsenben és Dachauban, sőt, más németországi táborokban is, amikor az 1960 óta érvényes ,,hivatalos" holodogma szerint csakis hat, a Lengyel Főkormányzóság területén felállított ,,haláltáborban" működtek gázkamrák? És vajon mennyivel szavahihetőbben az auschwitzi gázkamrákról beszámoló szemtanúk, mint azok, akik a dachaui vagy a bergen-belseni gázkamrákról (és légkalapácsos, elektromos áramos, vízbe fojtásos kivégzésekről) mondtak valótlanságokat?
  3. Miképpen lehetséges, hogy noha 1990-ben ,,hivatalosan" 4 millióról 1,1 millióra csökkentették az Auschwitzban életüket veszített zsidók számát, ennek ellenére a 6 milliós áldozati szám mégsem változott?
  4. És végezetül: miféle logika alapján állítjátok, hogy az, aki a fenti kérdéseket megfogalmazza, népirtást akar elkövetni?”
 • 80. pancser 2010. március 05. 14:36
  „Visszafelé az ötödik sorban írtad amivel mélyen egyetértek, gratula a felismeréshez! Nagy lépést tettél a normalitás irányában!”
 • 79. reszegenisjozan 2010. március 04. 22:26
  „78. hozzászólás pancser 2010.03.04. 15:34

  Nyílván te sem vagy annyira ostoba, hogy nem érted, de ettől függetlenül elmagyarázom neked. De most csak röviden. két szóval:
  KETTŐS MÉRCE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Írtad, hogy nem vagy zsidó, de ennek ellenére vagy pont ezért, nagyon zavaró számomra, hogy ennyire nem tiszteled a zsidó és nem zsidó áldozatokat. Semmiféleképpen nem hasonlítanék ártatlan áldozatokat a szeméthez!!!!!!!

  "Tehát ha a tehenem megdöglött pusztuljon el a szomszédé is. "
  Remélem ez szintén olyan az ártelmes hozzászólásaid közül, amelyet legalább te értesz!!!!
  Mert én mindaddig arról írtam, hogy senki tehene ne dögöljön meg!!!!

  "Szánalmas honfitársaim..."
  Nem te írtad a hozzászólásaid elején, hogy te mennyire über szuper módon értesz a témához, hogy te mily nagy felvilágosultsággal rendelkezzel és hogy mi milyen tudatlan barmok vagyunk.
  Ahhoz kápes SEMMI érv nincs a részedről, pusztán a minősíthetetlen stílus...
  A stílus maga az ember. Vagy pusztán nagy fába vágtad a fejszédet???
  Nem minősítelek direkt módon, mert önamagadat minősíted az intellektuális hozzászólásaiddal. :)))))))
  Jaaa, és továbbra is várom a 4 kérdésre a választ!!!!!!! :)))))))”
 • 78. pancser 2010. március 04. 15:34
  „<moderálva>
  Ma Havas Zsófi is előhuzattatott az alsó fiókból mint ász. A fene érti az összefüggéseket, illetve értem, ha nem lehet a holocaustot nyilvánosan tagadni akkor ítéljék el őt is. Tehát ha a tehenem megdöglött pusztuljon el a szomszédé is.
  Szánalmas honfitársaim is vannak akik folyton olyasmiről győzködik egymást ami a világ más részén már rég tilos és a szemétdombra kerültek bizonyos nézetek. De egyesek nagyon szeretnek kukázni!”
 • 77. reszegenisjozan 2010. március 04. 11:21
  „75. hozzászólás amivarosunk 2010.03.04. 04:11

  Az a helyzet manapság Magyarországon, hogy Havas Szófia félék bármilyen módon gyalázhatják 56 emlékét. De a holokauszttal kapcsolatosan még csak kérdezni sem lehet, mert, akkor jön a pénzbírság, három év börtön.
  Tehát nem arról van szó, hogy ne büntessék, ha valaki a holokausztot gyalázza, hanem arról, hogy akkor mindent hasonló mércével mérjenek!!!!
  Mert ha valaki kérdést tesz fel a holokauszttal kapcsolatban és arra azonnal rásütik, hogy ő a zsidókat akarja kiírtani, akkor a Havas Szófia félékre is süssük rá, hogy az aktuális ellenzék bebörtönzésére, elüzésére, kivégzésére készülnek!!!!!!! Mocskos egy világ, de a birkák mi vagyunk, mert csak bééégetünk és türjük, hogy azt tegyenek velünk amit akarnak.”
 • 76. reszegenisjozan 2010. március 04. 11:10
  „75. hozzászólás amivarosunk 2010.03.04. 04:11

  Ha tanítási időben mennek látogatni, akkor annak mindegyik diák örül. Nem az a baj, hogy egy ilyen szörnyű tragédiára emlkeznek a diákok, hanem az, hogy erről nem szabad nyíltan beszélni, sőőőt, egyáltalán nem szabad beszélni, ha az nem felel meg az aktuális dogmáknak. Ill ha valaki kérdezni mer, akkor 3 év börtönt is kaphat...
  Ez kb hasonló, hogy elmegyek egy múzeumba és ott pl egy festményre azt mondom, hogy ez nekem nem tetszik, szerintem nem is a mester készítette, hanem pl valamelyik tanítványa VAGY tetszik a festmény, de ebben inkább valamelyik tanítványa kezének munkáját látom, és EZÉRT pénzbírságot kapok vagy akár 3 év börtönt. Már ez gyanút kellene, hogy ébresszen. De a média által mosott agyakban gondolkodásnak nincs helye!!!!”
 • 75. amivarosunk 2010. március 04. 04:11
  „Remélem a városvezetés majd a Március 15-ei Nemzeti Ünnepre,a Trianoni megemlékezésre,az 1956. október 26-ai sortűz tiszteletére stb.... is "KÖTELEZI" az iskolák, a fiatalság részvételét!”
 • 74. reszegenisjozan 2010. március 03. 22:40
  „Csak egy példa a manipulációról:
  http://www.polgariszemle.hu/app/interface.php?view=v_article&ID=31&page=4
  "A zsidók összegyűjtését és tömeges legyilkolását még a szigorúan bizalmas iratokban sem nevezték a nevén, helyette az Endlösung der Judenfrage (A zsidókérdés végső megoldása) kifejezést alkalmazták. A pogromokat és a deportálásokat szervező különítmények neve Sonderkommando (különleges kommandó) volt, az általuk végrehajtott tömeggyilkosság: Sonderaktion és Sonderbehandlung (különleges akció, illetve kezelés). Az iratokban előszeretettel használták még a Sauberung (tisztogatás), Ausschaltung (kikapcsolás), Aussiedlung (kitelepítés) és Unsiedlung (áttelepítés) fedőszavakat."

  "... szigorúan bizalmas..." :)))))
  Szigorúan bizalmas, ezért 30 példányt készítenek belőle és elfelejtik ráírni, hogy akárcsak "bizalmas", nemhogy "szigorúan bizalmas"... :)))
  http://www.vho.org/aaargh/fran/livres6/Wannseemag.pdf
  "3.1.2. AZ ELS? MEGHÍVÁS. [17].
  Forma: Hiányzik a megjegyzés a titkosságról. [10]"

  Tisztogatás, kikapcsolás, kitelepítés, ÁTTELEPÍTÉS!!!!
  Ezek a nácik mégsem törekedtek uralomra, nem biztak abban, hogy nyernek????????????
  Nem merték nevén nevezni a dolgot??????? Kitől féltek?????

  Persze rögtön jön az ellentmondás is a példaként idézett manipulációs cikkból:
  "A racionális érvekre alapozott cáfolat nem csökkentette az aljasan vádaskodó röpirat hatását a tömegekre, melyet a nácik milliószámra terjesztettek Kelet-Európában, ezzel ,,igazolva" a zsidók deportálását és tömeges legyilkolását. "
  http://www.polgariszemle.hu/app/interface.php?view=v_article&ID=31&page=4

  Tehát a szigorúan bizalmas iratokban nem nevezik nevén a dolgot, de Kelet-Európában röpiratok MILLIÓIN leírják, hogy deportálják és TÖMEGESEN LEGYILKOLJÁK a zsidókat...
  Háááát, nem gyönyörű?????????????????????????????????????????”
 • 73. reszegenisjozan 2010. március 03. 22:17
  „72. hozzászólás reszegenisjozan 2010.03.03. 22:12

  Folytatás:

  Ezért kell a 3 éves börtönnel fenyegető "KUSS" törvény.

  "A holokauszt dokumentumok
  vizsgálatának ezt a módszerét megkísérelni eddig nem volt lehetséges, mert
  ezeket féltékenyen örzik a levéltárakban és minden kísérletet arra, hogy
  ezeket természettudományosan fizikailag megvizsgáljuk, csírájában
  elfojtanak."
  http://www.vho.org/aaargh/fran/livres6/Wannseemag.pdf

  Ha valamit nem lehet vizsgálni tudományos módszerekkel, akkor az min. gyanús...
  Ha erről BESZÉLNI SEM szabad, akkor az már nagyon nagyon gyanúúúúúús!!!!!!!!!!!”
 • 72. reszegenisjozan 2010. március 03. 22:12
  „69. hozzászólás meir 2010.03.03. 17:01
  "-no es a hirhedt Wannsee konferencia a-"Endlosung der Judenfrage"-jegyzokonyvei,Heydrich,Fritsche,Eichmann,stb-stb,alairasaival,az mi?? ott eldontottek,mi modon lehet gazzal,gazkocsikkal,einsatzkommandok altal "megoldani" a zsidokerdest!!"

  Részletes válasz itt:
  http://www.vho.org/aaargh/fran/livres6/Wannseemag.pdf

  Idézet onnan:
  "5.1 A tervszer? népgyilkosság bizonyítékai iratokkal?
  Annak bizonyítására, hogy a II. vh-ban német szolgálati helyek parancsára
  zsidók millióit semmisítették meg tervszer?en megsemmisít? táborokban,
  két, és csak két korabeli iratot használtak. Az egyik a Franke-Gricksch
  jelentés, a másik a Wannseei megbeszélés jegyz?könyve. A Franke-Gricksch
  jelentésr?l nemrég mutatta be a kanadai tudós, B.A. Frenk, hogy az
  hamisítás. [29] Ez különösen ügyetlen hamisítás, és ma már történészek
  nemigen idézik.
  5.2 A Wannseei megbeszélés
  Az, hogy 1942 januárjában a "Nagy Wannsee" villában magas rangú
  tisztvisel?k és pártvezet?k találkoztak, valószín?leg igaz, ha a pontos dátum
  bizonytalan is. Err?l a megbeszélésr?l nincs más bizonyíték, csak az
  úgynevezett jegyz?könyv és az ahhoz csatolt levelek. A vendégkönyvben
  nincs bejegyzés, határid?naplós vagy más bejegyzés sem létezik.
  A meghívásokon tizenhárom meghívottról van szó. A jegyz?könyv szerint
  viszont 18 személy jelent meg. Hogy a megbeszélés témája a zsidókérdés
  volt-e, nem biztos, de valószín?. Hogy mit beszéltek ott tényleg meg, az
  nem ismert."”
 • 71. reszegenisjozan 2010. március 03. 22:02
  „70. hozzászólás pancser 2010.03.03. 19:56
  "Arra persze van bizonyítékod, hogy nincs bizonyíték?"

  Látom te is értesz a joghoz, mint Lendvai Ildikó. :))))
  Írtam valahol, hogy van bizonyítékom arra, hogy nincs bizonyíték????
  Nem hinném, de ha tévedek, akkor kérlek másold be ide!!!

  "Hm érdekes felfogás." :)))))

  "Amolyan tök mindegy nekem nem akarok látni, nem akarok hallani, mert utálom őket."
  Megint ferdítesz, megint manipulálsz!!!!
  HOL, MIKOR MONDTAM, HOGY UTÁLOM A ZSIDÓ VAGY NEM ZSIDÓ ÁLDOZATOKAT, TÚLÉLŐKET, LESZÁRMAZOTTAIKAT, STB?????
  Ilyen jellegű kérdéseimre SOHA NEM válaszolsz, mert te is tudod, hogy hazudsz.
  Azt írtam, hogy azokat utáljuk, akik túldimenzionálják a valóságot, pénzszerzésre, hatalommegszerzésre, hatalom megtartásra, szb használja fel az áldozatokat!!!!!

  "Oswieczim(Auschwitz) máig létezik mint emlékhely, ajánlom nézd meg és hajtsál fejet az ártatlanok előtt."
  Megint MANIPULÁLSZ!!!!!!!!! Azt a látszatot kelted, mintha BÁRHOL, BÁRMIKOR akár csak utaltam volna arra, hogy nem létezik Auschwitz (ill. amit erről az átlagember gondol, azaz ártatlan zsidók és nem zsidók halála). Aljas módszereidet egyre kevesebben eszik meg!!!!!!!!!!
  SOHA NEM állítottam, hogy a részemről vagy bárki részéről ne járna MÉLY TISZTELET az ártatlanok, de még a hadifoglyok előtt is!!!!!!!
  MÉLY TISZTELETEM AZ ÁLDOZATOKNAK ÉS AZOK HOZZÁTARTOZÓINAK!!!!!!”
 • 70. pancser 2010. március 03. 19:56
  „68-hoz! Arra persze van bizonyítékod, hogy nincs bizonyíték? Hm érdekes felfogás. Amolyan tök mindegy nekem nem akarok látni, nem akarok hallani, mert utálom őket. Oswieczim(Auschwitz) máig létezik mint emlékhely, ajánlom nézd meg és hajtsál fejet az ártatlanok előtt.”
 • 69. meir 2010. március 03. 17:01
  „66-os!
  NINCSEN BIZONYITEK???
  -no es a hirhedt Wannsee konferencia a-"Endlosung der Judenfrage"-jegyzokonyvei,Heydrich,Fritsche,Eichmann,stb-stb,alairasaival,az mi?? ott eldontottek,mi modon lehet gazzal,gazkocsikkal,einsatzkommandok altal "megoldani" a zsidokerdest!!”
 • 68. reszegenisjozan 2010. március 03. 15:15
  „67. pancser 2010.03.03. 14:41

  Én nem nevezném sem vaknak, sem debilnek a zsidó történészeket, kutatókat!!!!!!!
  De ha te tudsz ilyen dokumentumokról, akkor szólj nekik, de azonnal, mert ők azzal védekeznek, hogy azért nincs ilyen, mert azt a nácik mind-mind megsemmisíttek... :))))))
  <moderálva>
  És akkor a szokásos: attól, hogy nem volt tervszerű írtás, attól akár egy ember halála is szörnyű, nemhogy milliónyi ember!!!!!!!!!”
 • 67. pancser 2010. március 03. 14:41
  „Nincs dokumentum? Csak az nem talál, aki süket és vak, továbbá agyilag debil.”
 • 66. reszegenisjozan 2010. március 03. 12:11
  „62. hozzászólás zola 2010.03.02. 12:44

  "Olvasni meg hát olvasod ami nem igaz." Remélem ezt legalább te érted!!!!!

  "Genocidium az amikor egy népet szánt szándékkal előre kitervelt módon a csecsemőtől az aggastyánig ki akarnak írtani."
  Erre vezette be a mai használatos kifejezést Elie Wiesel, a holokausztot.
  A holokausztot tagadók pontosan ezt tagadják: NINCS írásos és semmilyen dokumentum (pl rádiólehallgatás vagy bármi), ami bizonyítaná azt, hogy a zsidók megölése TERVSZERŰ (ugye te erre használod az "előre kitervelt" szavakat).
  Tehát nem azt tagadja bárki is, hogy nem halt meg ártatlanul nagyon sok zsidó, cigány, Jehova tanúja, homokos, stb, HANEM KÉRIK a bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy őket a nácik előre kitervelt módon, "iparszerűen" meg akarták ölni.
  És mint mindig, így MOST is LEÍROM: ez nem jelenti azt, hogy az áldozatok, a túlélők kevésbé szenvedtek volna, vagy nem haltak meg, hisz borzatóan sokat szenvedtek és akik meghaltak, azok sajnos tényleg meghaltak.
  De ugyanúgy meghaltak a francia, angol, orosz stb táborokban, sőt munkatáborokban is nagyon nagyon sokan ártatlanul. MINDENKINEK EGYENLŐ tisztelet és együttérzés jár. Ezt NEM lehet kisajátítani!!!!! Aki ezt teszi vagy ezt igyekszik tenni, azt igenis UTÁLJUK, de nagyon nagyon!!!!!!!!!”
85 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Papíron betömték a 900 milliós lyukat

Mosonmagyaróvár - Az ellenzék szerint csak papíron tüntették el az első olvasat tárgyalásakor még… Tovább olvasom