Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Holland sofőr csempészte volna Bécsbe az afgánokat

A holland sofőr és utasa a három afgán fiatalt jogellenesen akarta Bécsbe vinni. A nemzetközi gyorsvonatról pedig tizenkét határsértőt állítottak elő a rendőrök.
Az Ausztriába tartó osztrák forgalmi rendszámú Renault gépkocsit 2015. február 27-én 20 óra 40 perckor a hegyeshalmi átkelőnél állították meg ellenőrzésre a mosonmagyaróvári határrendészek. A Bécsben élő afgán férfi autóját Hollandiában élő afgán származású barátja vezette. A járműben utazó három afgán fiatalember jogszerű magyarországi tartózkodását és a továbbutazáshoz szükséges feltételeket igazolni nem tudta, a határsértőket a rendőrök előállították.

A 18 éves afgán migránsok elmondták, a vámosszabadi befogadó állomásról azzal jöttek el Győrbe, hogy a táborba nem mennek vissza. Vasúti jegyre nem volt pénzük, az autópályán gyalogoltak, hogy Ausztriába jussanak. A bécsi rendszámú autó vezetőjét és utasát az M1-es autópálya töltőállomásán szólították le és kérték, vigyék át őket a határon. A két férfi beleegyezett, hogy gépkocsijával az osztrák fővárosba fuvarozza a fiatalokat. Hegyeshalomban elfogták őket a rendőrök.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztálya a 38 éves holland állampolgárságú sofőrt és 29 éves afgán állampolgárságú kísérőjét államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészéssel gyanúsítja.

A Készenléti Rendőrség járőrei az Ausztriába tartó RailJet nemzetközi gyorsvonat utasait ellenőrizték. Győrben a vasútállomáson 2015. február 28-án 7 óra 30 perckor két iraki férfit szállítottak le a szerelvényről. A migránsok a bicskei befogadó állomásról jöttek el, úti okmányok és vízum nélkül, érvényes menetjeggyel akartak Bécsbe utazni.

A készenléti rendőrök a Bécsből érkező nemzetközi gyorsvonaton utazó küföldi férfit 2015. február 28-án 13 óra 5 perckor Győrben igazoltatták. A szíriai állampolgár jogszerű magyarországi tartózkodását igazolni nem tudta, az osztrák hatóságok által kiállított menekült kártyával jogtalanul lépett be hazánk területére. Az egyenruhásoknak azt mondta, Ausztriából azért utazik Budapestre, hogy a barátnőjét meglátogassa. Az intézkedők a határsértőt előállították és intézkedtek az osztrák hatóságoknak történő átadására.

A soproni határrendészek 2015. február 28-án 19 óra 55 perckor az államhatártól ötszáz méterre igazoltatták a 84-es főúton gyalogosan közlekedő szír állampolgárságú férfit. Jogszerű magyarországi tartózkodását igazolni nem tudta, a bicskei befogadó állomáson kiállított kártyával igazolta magát. A határsértőt a rendőrök előállították.

A mosonmagyaróvári határrendészek 2015. február 28-án 22 óra 55 perckor a hegyeshalmi vasútállomáson egy iráni és egy fiatalkorú afgán férfit állítottak elő tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt a nemzetközi gyorsvonatról. A határsértők érvényes úti okmányok és vízum nélkül, jogellenesen akartak Münchenbe jutni.

A járőrök a soproni vasútállomás várótermében 2015. március 1-jén 0 óra 30 perckor négy felnőtt és két afgán gyermeket igazoltattak. A migránsok a bicskei befogadó állomásról jöttek el, a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz és a továbbutazáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek. Sopronban váltott vasúti menetjeggyel, úti okmányok és vízum nélkül akartak Németországba utazni.

A rendőrök a migránsokat tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt előállították, ügyükben a további eljárást a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal folytatja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bővíti termelési kapacitását a Nolato

A mosonmagyaróvári székhelyű Nolato a bővítéssel új munkahelyeket is teremt. Tovább olvasom