Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Hol vannak ötezer páciens adatai?

A dr. Dávid Tamás lébényi professzor feltört autójából elveszett „betegnaplót” továbbra sem találják. A rákellenes teájáról híres kutatóorvos szerint ötezer páciensének adatai vesztek el a kilencszáz oldalas dokumentummal együtt.
Korábban beszámoltunk arról, hogy dr. Dávid Tamás lébényi kutatóorvos autóját feltörték, s más holmikkal együtt elvitték belőle a daganatos betegségben szenvedő páciensei kezelési dokumentumait. A professzort azóta néhány betege már hívta, ám a hiányzó adatok megnehezítik munkáját.

Egyszer már ellopták

– A Közgazdaság-tudományi és Államigazgatási Egyetemen rendezett ülésen vettem részt – kezdte a professzor. – Öt biztonsági ember volt a parkolóban, mikor odaértem, ám a rendezvény kezdetére mindannyian az épületbe mentek. A tolvajok előtt így szabad volt az út. A jelek szerint először zárfeltöréssel próbálkoztak, ám speciális célszerszámuk beletört a kocsiajtómba. Ezután brutális eszközökkel nyitották ki azt: valamilyen éles tárggyal szinte szétverték az autó jobb oldalát.
Ellopták belőle az öltönyöket, ingeket s még néhány személyes tárgyat. Egyszer már hasonló módon feltörték a kocsimat, s eltűntek belőle betegeim kartonjai, melyet később szerencsére egy kukában megtaláltak a rendőrök.

Minden benne volt

– Óvintézkedésként most a vezetőülés alá rejtettem a betegnaplót, de sajnos innen is elvitték a tolvajok. A csomagtartót is megpróbálták feltörni, ám ez nem sikerült nekik. A rendőrök még csak ujjlenyomatokat sem vettek az autómról. Azt mondták: „borzasztó", de egyelőre nem történt előrelépés az ügyben. Néhány betegem már jelentkezett, főleg az ország keleti végeiről. Olyan nehéz helyzetben lévő pácienseim, akikkel mi vettük fel korábban a kapcsolatot, s a rákellenes teát ellenszolgáltatás nélkül küldjük nekik. Az ő adataik is benne voltak ebben a dossziéban: ez alapján tudtuk, hogy a célzott terápia mennyire volt sikeres, s milyen kezeléseket lehet a későbbiekben alkalmazni.

A borítón is feltüntették

– Akik ismernek, tudják, hogy legtöbbször ezzel az aktával a hónom alatt jártam a világot. A dél-amerikai, japán, kínai kutatótársaim adatai is benne voltak. A kilencszáz oldalas dokumentum közel ötezer betegemről adott tájékoztatást. Ráadásul a borítójára három nyelven rá van írva, hogy a megtaláló magas jutalomban részesül – mondta dr. Dávid Tamás.

Előzmények:  

Ellopták a betegek adatait (2003-12-17) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem jutott a támogatásból

A Belügyminisztériumnak a Széchenyi-terv lakáscélú támogatásokra fordítható keretéből nem jutott… Tovább olvasom