Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Hivatalos városlogó és körpecsét

Új hivatalos városlogóról és önkormányzati körpecsét létrehozásáról döntött a mosonmagyaróvári képviselő-testület legutóbbi ülésén.
Mosonmagyaróvár címeréről, zászlajáról és azok használatáról 1991-ben alkotott rendeletet az önkormányzat képviselő-testülete. Ez a jogszabály tartalmazza a városcímer és zászló részletes leírását, használatuk engedélyezési szabályait.

A rendeletet 2000-ben kiegészítették a város logójának leírásával és használati szabályaival. A logó megalkotását idegenforgalmi szempontok indokolták, a városról készült turisztikai kiadványokon, prospektusokon tüntették fel.

Az elmúlt évben a várossá válás 650 éves jubileumára egy újabb jelkép készült, ami a művelődési, sport- és civil kapcsolatok bizottságának javaslatára az ünnepi rendezvények védjegyévé vált és számos pozitív visszajelzést kapott a városlakóktól.

Ezért döntött úgy legutóbbi ülésén a képviselő-testület, hogy a címerről és zászlóról szóló rendelet módosításával a 650 éves évfordulóra készült szimbólumot – az évszám elhagyásával – a város hivatalos logójának nyilvánította.

A rendeletmódosítással a testület döntött egy városcímerrel ellátott körpecsét létrehozásáról is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olcsó áramot Bősről

Széles Sándor máriakálnoki polgármester és küldöttsége Kocingerrel, a szlovák dunai kormánybiztossal tárgyalt pénteken Pozsonyban arról, hogy a Szigetköz – a térségbeli károkat kompenzálandó – részesüljön a bősi energiából. A tervek szerint öt százalékot kérnénk, s húsz százalékkal lenne olcsóbb a térségben az elektromos áram. Tovább olvasom