Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 7°C Még több cikk.

Hivatali udvar: kevesebb autó, több zöldsziget

Javában dolgoznak a mosonmagyaróvári polgármesteri hivatal udvarán a munkások. Helyi vállalkozók felajánlásával szépül meg a terület, mely a későbbiekben akár közösségi rendezvények színhelye is lehet.

Lényegesen kevesebb autó parkolhat majd a későbbiekben a mosonmagyaróvári polgármesteri hivatal belső udvarán, mely helyi vállalkozók összefogásával kap „új külsőt", sőt, a későbbiekben új funkciót is. A részletekről Árvay István alpolgármester számolt be.
– Már elkezdődtek a szegélyezések, dolgoznak a szakemberek azon, hogy zöldszigetekkel, kerékpártárolóval, térkővel felújítsák a hivatal belső udvarát. Jóval kevesebb autó fér majd el, így maximum 15 parkolhat a területen. Padokat is elhelyeznek az udvaron.

A nyolc-tíz millió forintos beruházás helyi vállalkozók támogatásával készül el. Ki munkával, ki anyaggal vagy épp pénzzel segítette a munkálatokat. Árvay István egymillió forintos képviselői keretét ajánlotta fel.

A hivatal nemcsak egy szép belső udvart nyer majd, későbbiekben akár közösségi rendezvények helyszíne is lehet. Itt akár koncertet, vagy az itt dolgozóknak is rendezhetnek programokat.

Az ellenőrzési csoportnak helyet adó épület rossz állapotban van, néhol omladozó falakkal, az ablakok is foghíjasak. Az alpolgármester szerint a hivatal ezen szárnya is felújításra vár, akárcsak a most üresen álló boltíves pince.

Olvasóink írták

 • 3. Alex64 2011. augusztus 27. 19:51
  „Egy autónak sem kelen odabent hely. A parkolót kellene normálisan megcsinálni. Nem csak a pénzt gyűjteni. Kialakítani mozgáskorlátozott parkolót aztán maradhatna az udvar parkosítása. Már csak azon gondolkodom itt is fakivágással kezdenek mint a paneloknál?”
 • 2. mezeitib 2011. augusztus 26. 17:49
  „picur

  Arra leszek kiváncsi, hogy a csurgalékvíz elvezetés rendszerébe építenek-e be benzin-olajfogót a befogadóba történő bevezetés előtt, mert azt máshol nagyon szeretik útkezelőként előírni?”
 • 1. Csiripiszli 2011. augusztus 26. 10:20
  „Ugyan a terveket nem ismerem, de az autókat illetve parkolókat az udvaron kívül kellene tartani.
  Feleslegesen készítenek zöldfelületet és padokat oda, ahol autók kipufogó gázait kell majd szagolni!
  A várható közösségi koncertek és rendezvények sokkal szebbek lennének ezek nélkül!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óriási tűz pusztított a lipóti termálban - fotók

Csütörtökön még nem, de pénteken már kinyit a strand. A tűzben senki nem sérült meg. Tovább olvasom