Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Hittel emlékeznek a 800 évre

Mosonszentmiklós - Az idén 800 éves Mosonszentmiklós minden hónapban egy eseménnyel ünnepli a jubileumi évet. A programokat a helyi önkormányzat az egyházzal és a civil szervezetekkel közösen szervezi.
2008 első negyedévének mottója: „Hittel emlékezünk. Ő az a kő, amelyet ti, az építők elvetettetek, mégis szegletkővé lett." Február 29-én, pénteken, március 1-jén, szombaton délután 5 órától gyónási lehetőség lesz, este 6 órától pedig szentmise lelkigyakorlatos szentbeszéddel. Március 2-án délután 3 órától a lelkigyakorlatot Vereczkey Tamás székesegyházi kanonok, pápai prelátus, volt mosonszentmiklósi káplán vezeti. A helyi művelődési házban délután fél 5 órától a győrszentiváni Genesius színjátszó csoport  „A misszió" című előadását játssza. A belépés díjtalan.

A jubileumi év alkalmából alakult a községben egy munkacsoport, mely a templom előtti Mária-szobor felújítását és a templomtér átalakítását irányítja – tájékoztatott Bedő Csaba polgármester. A szobor felújítására több kőfaragótól, illetve restaurátortól kérnek árajánlatot. A restaurálás költsége az előzetes egyeztetések alapján 1,2–1,5 millió forint és körülbelül két hónapig tart.  A szükséges összeget  az önkormányzat az idei költségvetéséből állja.

A tér kialakítása is körvonalazódik, itt újból felépítenek – eredeti darabok felhasználásával – egy díszkutat és a tervek közt szerepel egy Szent Miklós-szobor felállítása is. A tér megújulása Szalánczi Ernő, Mosonszentmiklós díszpolgára hathatós segítségével történik. A munkálatok augusztus 6-ra, a falu búcsújára fejeződnének be. Ekkor egy ünnepség keretén belül avatnák fel a teret és a restaurált Mária-szobrot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb multik növelik a versenyt

Mosonmagyaróvár - A Királyhidai úton egy-két hét múlva nyit – az országban az elsők között… Tovább olvasom