Kisalföld logö

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 9°C | 19°C

Hintókocsizzunk a Mikulással!

Mosonszentmiklós - Mosonszentmiklóson a falu apraját-nagyját ma színes, érdekes programokkal várják a II. Szent Miklós-napra: lesz Miklós-napi süti és hintókocsikázhatunk a szakállas öregúrral.
A római katolikus templomban délelőtt 10 órakor a 1208–2008 jubileumi évet Bedő Csaba polgármester nyitja meg. Az ünnepi szentmise keretében felszentelik a felújított sekrestyét. Szent Miklós életét az iskola tanulói viszik színre. A művelődési házban délután 1 órától a kézműves-foglalkozás keretében mézeskalácsot és krampuszálarcot készíthetnek, virgácsot fonhatnak az egybegyűltek, akik hintókocsikázhatnak a Mikulással. Lesz süteményvásár és újra megsütik a Szent Miklós-napi süteményt, amely tavaly nagy sikert aratott. Emellett könyvvásár, falutotó, ajándéksorsolás színesíti a programot.

Kiállítás nyílik az Europa Nostra-díjas épületekről, a tárlatot megnyitja Szabó Gyula Péter, a Győr-Moson-Sopron Megyei Építészkamara elnöke. A római katolikus templomban délután 5 órától A megye hét csodája – A mosonszentmiklósi templomegyüttes című építészettörténeti előadás hallgatható meg. Előadó: Lőrincz József. Az adventi koncerten este 6 órától a Pannon Quartett közreműködik. A belépés díjtalan, az adományokat a Szent Kereszt-kápolna felújítására fordítják. A koncert után felgyúlnak az ünnepi fények és a betlehem díszkivilágítása a templom előtti téren.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízmilliárd forint a tét

Mosonmagyaróvár - December közepétől nyújthatja be a Mosoni-Duna és Szigetköz rehabilitációs… Tovább olvasom