Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Hihetetlen Fannika gyógyulni akarása

Fannika akaratereje, tűrőképessége csodával határos. Carlos Santanával vagy Eric Claptonnal szeretne találkozni – tudtuk meg Graflné Rikker Marianntól, a fél éve leukémiában szenvedő kislány nagymamájától. További másfél évnyi küzdelem vár az aprócska lánykára és családjára.
A nagycsoportos Rémay-Grafl Fanni számára 2013 nyara még tökéletesen indult. Július végén változott meg gyökeresen az aprócska lány és családja élete: Fannikánál leukémiát diagnosztizáltak. Amint arról már szintén beszámoltunk (Kisalföld, 2013. augusztus 26.), a közben elkezdett gyógyszeres kezelés és kemoterápia nem járt mellékhatások nélkül: a kislánynak leállt mindkét veséje. Fannikát ma a budapesti Tűzoltó utcai klinikán kezelik.

– Az első kemoterápiás kezelés zárószakaszához érkeztünk. Tulajdonképpen szinte minden idejét a kórházban kell töltenie, ahol biztonságban tudhatjuk. Az ötvennégy napos záró kemoterápiát követően majd többet lehet itthon. Akkor gyógyszeres kezelés vár rá – számolt be Fannika nagymamája, Graflné Rikker Mariann, aki szerint a kislány sok nagyon nehéz napon ment keresztül. Ennek ellenére bízik benne – és a család is –, hogy meg fog gyógyulni.

Fannikát jelenleg a budapesti Tűzoltó utcai klinikán kezelik.
Fannikát jelenleg a budapesti Tűzoltó utcai klinikán kezelik.

– Hihetetlen Fannika ereje, gyógyulni akarása, ahogy ő ezt átéli. Sokszor ő ad nekünk erőt – mondta a nyugdíjas nagymama, aki arról is beszélt: a javulás jele, hogy a kislány szívesen hallgat újból zenét (amikor beteg lett, ez teljesen abbamaradt), és megint rajzol...
A családot megkereste a beteg gyermekek kívánságát teljesítő Csodalámpa Alapítvány. Fannika a dobos nagypapától örökölte zeneszeretetét. Így nem meglepő, hogy a kislány azt kívánta az alapítványtól, hogy Carlos Santanával vagy Eric Claptonnal szeretne találkozni.

– Nagy segítség nekünk, hogy ilyen sokan mellénk álltak a bajban: a helyi zeneiskola, a Duna Takarék Szövetkezet, a Rotary Club, a Lions klub, a Nők a Városért Egyesület, az UFM BT, a Junkerwerk-fióktelep, helyi vállalkozások, magánszemélyek. Sok támogatást kaptunk a szülőktől a Majoroki Óvodából és az Ujhelyi-iskolából is, illetve a lányom munkahelyéről, Guntram Thurnher cégvezetőtől – említette meg az adományokat a nemrég még óvodavezetőként tevékenykedő nagyszülő.

Balogh Lászlótól, a Greiner Bio-One Hungary Kft. ügyvezető igazgatójától Graflné Rikker Mariann, a kislány nagymamája vette át a cég adományát.
Balogh Lászlótól, a Greiner Bio-One Hungary Kft. ügyvezető igazgatójától Graflné Rikker Mariann, a kislány nagymamája vette át a cég adományát.


A napokban adta át az egyik legnagyobb összegű támogatást egy mosonmagyaróvári vállalkozás a családnak.

– 2013-ban a nyomtatott karácsonyi képeslapok helyett elektronikusan, azaz e-mailben küldtünk karácsonyi üdvözletet partnereink részére. Az így megtakarított összeg ellenértékével szerettünk volna támogatni egy jó ügyet, melyhez munkatársainktól ajánlásokat vártunk. Végül egyöntetűen arról döntöttünk, hogy Fanni gyógyulásához kívánunk hozzájárulni – hangsúlyozta Balogh László, a Greiner Bio-One Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, aki hozzátette: javasolni fogják munkatársaiknak, hogy adójuk egy százalékát is ajánlják fel erre a célra.

Adománygyűjtés. Mivel Rémay-Grafl Fanni gyógykezelése kétéves folyamat, a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület továbbra is gyűjti az adományokat. A felajánlásokat a 59500155-10012545-ös számlaszámra lehet befizetni. Az egyértelmű beazoníthatóság érdekében kérik odaírni a közlemény rovatba a következő szöveget: Rémay-Grafl Fanni gyógykezelésére. 

 

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harminc programmal emlékeznek a harminc évre

1984-ben adták át a Flesch épületét, a születésnap alkalmából megújul az intézmény honlapja. Tovább olvasom