Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Hideg van a festéshez

Mosonmagyaróvár - A Károly, Erkel, illetve Kiserdő utcák kereszteződésében nemrégiben körforgalom építésébe kezdtek.

Az illetékesek szerint ahhoz, hogy a csomópontban elvégzendő szélesítési, aszfaltozási munkálatok mellett felfesthetők legyenek a tartós útburkolati jelek is, arra van szükség, hogy a hőmérséklet tartósan 8 Celsius-fok fölé emelkedjen, illetve az úttest felülete száraz és tiszta legyen.

A jelenlegi időjárás nem kedvez a kivitelezésnek, ezért minden bizonnyal várni kell a festéssel a tél végéig.

A jobb idő beálltával aztán napokon belül be lehet fejezni a még hátralévő munkákat. Addig az ideiglenes forgalmi rend kialakításával tarthatók fenn a biztonságos közlekedés feltételei a csomópontban. Mindehhez a szabályok maradéktalan betartására, fokozott figyelemre és óvatosságra van szükség.
 


 

Olvasóink írták

 • 15. Anikó 2008. január 13. 11:44
  „A multkori hozzászólásom után megcsinálták az aknafedelet. Most
  egy másik billeg.
  A munkálatok elkezdése előtt sokszor volt itt közúti ellenörzés.
  Most miért nincs?”
 • 14. majd én megmondom 2008. január 03. 22:25
  „az a helyzet hogy a körforgalmat azért kezdték el csinálni mivel veszélyes volt a keresztezödés, most pedig egyszerüen katasztrofa, hiányoznak a táblák, tizböl nyolc autó ráhajt a zörgö csatorna fedélre amit egy utcával arrébb is hallani, nem irigylem az ott lakókat, hiányoznak az utburkolati jelek, kanyarodó sáv, zebrák, felezővonal, stb. mindez egy veszélyes keresztezödésben, és ezzel akarnak várni tavaszig, nem is kellett volna elkezdeni, az ugy hülye volt aki kitalálta, aki ilyet épit, tervez, engedélyez, annak tudnia kellett volna. de nem baj majd megint lesz egy komoly baleset aztán majd mutogat mindenki egymásra, meg majd akkor észbekapnak, legalább azt a nyamvadt zebrát festenék fel mert az autósok most nagyon fel vannak bátorodva, b...sznak megállni, inkább ledudálnak.”
 • 13. Capr 2008. január 02. 20:19
  „Kedves Pancser!

  Nem vádaskodtam, csak illene megfelelően kommunikálni. Nyilvánvaló volt amikor elkezdődött a kivitelezés, hogy nem lehet ilyen gyorsan megvalósítani az útbővítést, az elemek összeszerelését, a festést stb... A körforgalomnak egyébként örülök, még akkor is, ha csak tavasszal lesz kész.

  Még valami. Pancser! Lehet hogy te nem viseled el Marx, Engels stb. neveket az utcanév táblákon, de áruld el nekem: Ezekben az utcákban laksz? Neked kell lakcímkártyáért futkosnod az okmányirodába? Neked kell új cégbélyegzőt, levélpapírt stb. készítetni? Ha nem, akkor kényelmes a karosszékből cinikusnak lenni illetve könnyű észt osztani lustaságról, meg szobatapétázásról.

  Capr”
 • 12. Éva 2008. január 01. 21:01
  „Minden utca elnevezés kordokumentum.//kór//

  A mindenkori névadók maradandót alkotnak a történelem számára.

  /a népek pedig lakcímkártyát csináltatnak -újat- manapság!/”
 • 11. véleményező 2008. január 01. 20:55
  „Kedves "pancser"!
  Természetesen tudom, hogy az utca átnevezéskenek semmi köze a körforgalomhoz, ez csak egy válasz volt arra a kemény jobbos politikai kampány dumára, amit ebbe a fórumba írtál. Ugyanis annak sem volt semmi köze a körforgalomhoz. Marxra és Engelsre visszatérve pedig annyit, hogy még ha én kitapétáznám a képükkel a szobámat, amiatt nem kellene szívnia többszáz embernek, akiknek esetleg nem tetszik. Az utcaátnevezéssel azonban mindnki szívott, aki ezekben az utcákban lakik...”
 • 10. pancser 2007. december 31. 21:31
  „A törvényszegésnek ellene vagyok. Ha egy törvényt tömegesen nem tartanak be, mert a társadalom tűri és csinálja, ne néhány jajongó ijedős emberhez igazodjon a törvény. Egy jogállam betartatja a törvényeket, vagy eltörli. A törvény az törvény. Ha egyet nem tartanak be nem tartják be a többit sem. SZABAD UTAT A SZILVESZTERI PETÁRDÁZÁSNAK, A balesetvédelem maximális betartásával! Ezért viszont büntessenek!”
 • 9. pancser 2007. december 31. 18:42
  „Kedves Véleményező! Nagyon jól tudod, a dolognak semmi köze az utcaátnevezésekhez! Ha annyira ragaszkodsz ezekhez az urakhoz mint Marx és Engels, semmi akadálya, hogy kitapétázd velük a hálószobádat vagy díszes keretbe foglalva elhelyezd képmásukat a nappalidban. Pólóra is nyomtathatod a képüket ,azt hordhatod is, legalább tudjuk ki a rajongójuk!”
 • 8. véleményező 2007. december 31. 16:23
  „Valószínüleg az is késleltette a kivitelezést, hogy először át kellett nevezni ezeket az utcákat. Mégis csak "méltatlan" lett volna, ha a tisztelt városvezetőknek a Marx és Engels utcák csomópontjában kellene átvágni a szalagot. Így nem számít a több hónapos csúszás, de mégsem kell baloldalni neveket kimondani az átadó ünnepségen.”
 • 7. pancser 2007. december 31. 14:36
  „Kedves Capr! Világ életemben utáltam amikor egy félmondatba kapaszkodva vádaskodnak. Elkezdték, az idő közbszólt, ennyi! Ez nem kisebbíti, hanem növeli a városvezetés igyekezetét. Szabó Miklós polgármesternek is van annyi esze, hogy jön a tél. Kockáztatott, nem sokat csak egy-két hónapot, esetleg hármat! Soha nagyobb baja ne legyen a városnak!”
 • 6. titi 2007. december 31. 11:46
  „"b" nek teljesen igaza van,egyszerre nem fog minden menni.Az előző polgármester a talpaspohár helyett a telefonokat emelgette volna intézkedés céljából,akkor most kevesebb lenne a feladat.Már keztem hinni hogy az AMFORA új reklámarca!”
 • 5. b 2007. december 31. 11:04
  „Remélem, hogy ez a sok kritikus az előző 12 éves vezetéstl is ilyen szigorú kritikával illette (és persze önmagát is). A mostani vezetés még csak bő 1 éve van porondon, és szerintem több fejlődés és kezdeményezés indult mint 1990 óta. Ezt kellene észrevenni, nem ilyen apróságokon vitatkozni. A lényeg, hogy a kereszteződés RÖVIDESEN biztonságos lesz. Szerintem ez nem hitegetés és hazudozás. Tiszteletre méltó, hogy legalább bejelentették, hogy mi a helyzet és mi várható.

  Igen, a billegő aknafedél is balesetveszélyes, de nem a Kisalföld fórumában kell szóvátenni, hanem fel kell venni a telefont és be kell jelenteni. Egyébként pl BP-en sokan örülnének, ha legalább billegő aknafedél lenne, mivel sokszor még aknafedő sincs.

  Kérem, hogy ne essünk át a ló túlsó oldalára, a mai politikai és gazdasági helyzetben nem könnyű az önkormányzatoknak, sőt. Igenis, az igyekezet, az akarat és a hozzáállás a legfontosabb.”
 • 4. Capr 2007. december 31. 01:16
  „Kedves pancser!

  Senki nem bántja azokat, akik igyekeznek. DE: Kisalföld - 2007.11.16.

  "Most azonban, várhatóan még ebben az évben megépül a körforgalom..."

  Ebben a cikkben Szabó Miklós Úr is nyilatkozott, tehát valószínűleg nem az újságíró állított valótlant. November 16-án nem volt tisztában egyik illetékes sem, hogy jön a tél? Akkoriban még javában az útszélesítés, padkarendezés történt. Mire számítottak a festésnél? Tartósan 8 fok feletti hőmérsékletre decemberben?

  Ettől függetlenül bízom benne, hogy mielőbb elkészül a körforgalom, mert igencsak balesetveszélyes az a kereszteződés.

  Ja, a kiserdei híd kétsávosra bővítése úgy tudom továbbra sincs napirenden, ugyhogy felesleges ezzel példálóznod.

  Capr”
 • 3. pancser 2007. december 30. 18:48
  „Nem kellene bántani azokat akik igyekeznek. Jelentem TB-nek nem marad így az idő, a tél el fog múlni, a festés is meglesz! Az előző vezetés tízenkét éve alatt hagyta, hogy a poros utcák száma megnövekedjen, a kiserdei hidat félig építették meg, a szóban forgó kereszteződés gyors és biztonságos közlekedéséről nem gondoskodtak!”
 • 2. Anikó 2007. december 30. 15:08
  „A billegő aknafedél is tavasszal lesz rendesen a helyére téve? Balesetveszélyes.”
 • 1. TB 2007. december 29. 15:42
  „Tájékoztatom az illetékeseket, hogy TÉL van! A tartósan 8 Celsius-fok feletti hőmérséklet nem erre az időszakra jellemző. Amikor elkezdték a munkát, akkor is tudhatták, hogy "a jelenlegi időjárás nem kedvez a kivitelezésnek".”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Torlódó kocsisorok, elzárt üzletek

Hegyeshalom - A schengeni csatlakozást követő napokban máris bebizonyosodott, érdemes lett volna… Tovább olvasom