Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

`Hibasorozat Bokros listavezetői jelölése`

Mosonmagyaróvár - Politikai, eljárásjogi és emberi hibának tartja Szabó Miklós megyei elnök Bokros Lajos esetleges jelölését a Magyar Demokrata Fórum európai parlamenti választási listájának élére. Ugyanakkor tudatta: ő nem lép ki az MDF-ből.

– Ön bírálta az MDF elnöksége kiszivárgott döntését, miszerint Bokros Lajost jelölnék EP-választási listavezetőnek. Miért?

– Politikai, eljárásjogi és emberi hibának tartom az elnökségi döntést. Politikainak, mert Antall József konzervativizmusa és Bokros neoliberalizmusa egyáltalán nem fér össze. Eljárásjoginak, mert akkor hozta meg az elnökség ezt a döntést, amikor a legfőbb érintett, Olajos Péter Guyanában tartózkodott, egy másik elnökségi tag pedig előre tudottan nem lehetett jelen az ülésen.

Kiszivárogtatásról beszéltek – folytatta Szabó Miklós –, de még bőven lett volna mód a hír „kezelésére". Emberi hiba is ez, mert Olajos Péter az Európai Parlamentben a legjobban teljesített az ott mandátumot nyert 24 magyarból. A leghatékonyabban dolgozott, s ezt még politikai ellenfelei is elismerték. Az ő érdeme többek között az Antallról elnevezett épület Brüsszelben, az osztrák szűrőberendezések létesítése a Rába-habzás ellen, a szentgotthárdi szemétégető elleni akciók, vagy akár a mobiltelefon-töltők kötelező egységesítése. Sikerét bizonyítja az is, hogy az MDF Országos Gyűlése beszámolóit mindig a legtöbb szavazattal fogadta el. Miféle üzenet Olajos háttérbe szorítása akár az Európai Néppárt felé is?


– Véleményét megosztotta már Dávid Ibolya pártelnökkel?

– Igen, szombaton beszéltem vele, ő azonban hajthatatlannak tűnik és Bokros Lajosban látja a demokrata fórum EP-választási sikerének zálogát.

Szabó Miklós
Szabó Miklós

– Milyen érvei vannak az elnök asszonynak?

– Ő a Political Capital különböző méréseire hivatkozott, ám ezeket az adatokat én megkérdőjelezem.


– Érinti-e különvéleménye MDF-beli helyzetét?

– Én egy demokratikus, értékrendemmel egyező pártba léptem be alapító tagként. Mindaddig, míg a demokrata fórum ezt az értékrendet képviseli, itt a helyem. Ám ez az elnökségi döntés újra kényszerhelyzetbe hozott, többedszer kész tények elé állított bennünket, megyei elnököket. Viszont a helyi MDF-nek nincs mit szégyellnie elmúlt húsz évéből. Én az országos politizálásnál a lokális közszereplésnek több értelmét láttam mindig is, akár civil keretek között is. Véleményemet megosztottam megyei MDF-közeli polgármesterekkel is, s egyezik az álláspontunk.


– Netán fontolgatja a kilépését az MDF-ből?

– Én nem lépek ki.


– Szombaton a fórum országos választmánya dönt a lista véglegesítéséről. Milyen eredményre számít?

– Külföldi utazásom miatt a szombati országos választmányi (OV) ülésen nem tudok részt venni. Csütörtökön ül össze az MDF megyei választmánya, véleményemet írásban ide eljuttatom, s egy küldött ezt az országos választmány előtt is ismertetni fogja. Ha az OV ragaszkodik az MDF alapvető értékrendjéhez, akkor nem fogja támogatni az elnökség mostani véleményét. 

Olvasóink írták

 • 7. 13.István 2009. március 07. 21:57
  „Olajos Péter nyilatkozott kilépett az MDF -ből. RTL hiradó!!!!”
 • 6. Csepel-344 2009. március 05. 15:04
  „Olyan jóképű ez a Bokros úr, csak meg ne ijedjenek Brüsszelben az esetleges újabb csaogjától!”
 • 5. pampus 2009. március 04. 11:34
  „Miért nem Ibolyát küldik el ebből az országból? Pl.: Alakszába nagykövetnek!”
 • 4. nocomment41 2009. március 03. 20:31
  „Olajos: Bokrossal nem vállalom

  "Bokros Lajost és Habsburg Györgyöt nem tartja megfelelőnek az EP-lista első két helyére, a listán utánuk nem vállalná el a jelölést - mondta a Független Hírügynökségnek Olajos Péter, jelenlegi EP-képviselő. Hozzátette, hogy nincs tudomása arról, hogy ő hányadik lehetne a listán.

  Olajos Péter jelenlegi MDF-es EP-képviselő elmondta, hogy nem csinál presztízskérdést abból, hogy hányadik a listán. Akár a 26. helyet is elvállalná, ha előtte olyanok sorakoznának, akiket alkalmasnak tart a feladatra. Hozzátette, hogy ugyan a végleges döntést csak szombaton hozza meg az MDF Országos Választmánya, de az eddig felmerült két név - Bokros Lajos és Habsburg György - után nem vállalná a jelölést, sem a harmadik, sem a huszonharmadik helyen. "
  http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=260795”
 • 3. nocomment41 2009. március 03. 20:28
  „Bokros miatt kilép az MDF-ből Hódmezővásárhely alpolgármestere
  Kilép a Magyar Demokrata Fórumból Koszó Péter, Hódmezővásárhely alpolgármestere, a párt egyik alapítója, mert nem ért egyet azzal, hogy Bokros Lajos volt pénzügyminiszter vezesse az MDF EP-listáját. "Már a 2006-os országgyűlési választások során érzékeltük mindannyian, hogy ez a párt nem az az MDF, amelyet húsz évvel ezelőtt óriási lelkesedéssel alakítottunk meg" - fogalmazott az alpolgármester az MTI-hez kedden eljuttatott levelében. Koszó úgy fogalmazott, hogy a politika számára azt az erkölcsöt is jelenti, amelyet "Csengey Dénes lángoló személyisége testesített meg, vagyis azt, hogy csak az emberek érdekét szem előtt tartva szabad döntéseket hozni." "Az az üzenet, amit Bokros Lajos neve jelent az emberek számára, nem más, mint egy szélsőséges fiskális szemléleten alapuló liberális politika, amelynek fő eleme a pénzügyi szemlélet, melyben a makrogazdasági mutatóknak rendelik alá az ország és a nemzet alapvető érdekét: magyarul már nem az ember, hanem a pénz, és csakis a pénz számít"
  http://gondola.hu/hirek/93007”
 • 2. aTibi 2009. március 03. 13:43
  „Szerintem nagyon jó döntés! csak a jelölt nem fogja vállalni!

  NEM MINDEGY KI, NEM JUT KI /TEHÁT MARAD A VALAGÁN!/A MDF-SZÍNEIBEN.”
 • 1. lenk 2009. március 03. 11:38
  „Az elefánt, és az egér mennek át a hídon. Megszólal az egér: -Hallod, hogy dübörgünk?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parkolójegy mobiltelefonnal Mosonmagyaróváron

A három hazai mobilszolgáltató előfizetői a MobilParkolás szolgáltatással március 2-tól több… Tovább olvasom