Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Hiba került a Rekultív-beszámolóba

A Rekultív kft. állítása szerint az elmúlt két évben nem duplázódott meg a régióban lakók hulladéktermelése.
A Rekultív kft. állítása szerint az elmúlt két évben nem duplázódott meg a régióban lakók hulladéktermelése, csupán a jánossomorjai lerakóba koncentrálódott a korábban több helyre lerakott szemét.

Lapunk keddi számában adtunk hírt arról – „Két év alatt dupla szemét" –, hogy Mosonmagyaróvár önkormányzata vizsgálja, miként duplázódhatott meg a régióból a jánossomorjai hulladéklerakóba kiszállított anyag mennyisége.

Az írás kapcsán Nagy Lajos, a Rekultív kft. ügyvezetője lapunknak elmondta: az önkormányzat tulajdonosi bizottsága múlt heti ülésén tárgyalta a társaság beszámolóját a jánossomorjai regionális hulladéklerakóba annak megnyitása óta beszállított hulladékok mennyiségéről és eredetéről. A beszámolóba elírás folytán hiba került, amit a társaság még a bizottsági ülés előtt korrigált és elküldött a polgármesteri hivatalnak. Azaz a hulladéklerakóba a tavalyi évet megelőzően Ausztriából nem szállítottak be hulladékot, csupán más magyarországi régióból.

A lerakott hulladék megduplázódásával kapcsolatban az ügyvezető elmondta: a jánossomorjai regionális lerakó 2002 márciusától – az átadásától – fogad anyagot, tehát nem számítható egész évnek az erre az esztendőre megadott mennyiség. 2004-től az Észak-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőség határozatai megtiltották az addig üzemelő mosonmagyaróvári és csornai hulladéklerakókon nem veszélyes ipari és közületi hulladékok elhelyezését is. Ezután ezeket is a jánossomorjai lerakón ártalmatlanították. Két év alatt tehát nem a régió lakosságának hulladéka duplázódott meg, hanem a régió komplett hulladékkezelése koncentrálódott a jánossomorjai depóban, mely korábban eloszlott több lerakó között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

''Törvényes'' kátyúk, törvénytelen útjavítás

Törnek a futóművek és a szélvédők Dunasziget és Halászi között. A helyiek aláírásgyűjtést… Tovább olvasom