Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 12°C | 29°C Még több cikk.

Hiányzik a bőrgyógyász szakorvos

Mosonmagyaróvár - Januártól szünetel a bőrgyógyászati szakrendelés a Karolina Kórházban. Vermes Tamás igazgató reméli, mielőbb megtalálják a megoldást a rendelés újraindítására.

– Több mint fél éve folyamatosan hirdetjük eredménytelenül a különféle fórumokon – internetes portálokon, szaklapokban, újságban – a bőrgyógyász-álláshelyet – világosít fel dr. Vermes Tamás, a mosonmagyaróvári Kórház vezetője. Tárgyalnak a győri rendelőintézet szakembereivel is, s az igazgató egyfajta forgó rendszer kialakításában látja a helyzet orvoslását: a megyeszékhelyi orvosok naponta, hetente válthatnák egymást a Lajta-parti város rendelőjében.

Átmeneti megoldásként dr. Házi Gabriella három hónapra vállalta el a bőrgyógyászati szakrendelést az intézményben, a szerződése azonban december 31-én lejár. A betegek két-három hetes várakozási időre számíthattak eddig, januártól ez még fokozódhat.

A kiemelkedően magas fizetés ellenére sem találtak szakorvost a részlegre. Az intézményvezető szerint országos probléma a bőrgyógyászhiány, de igen keresettek a szemészek, reumatológusok, urológusok is. A hiány elsősorban a területi Kórházakat érinti, de a megyei egészségügyi intézményekben is egyre kevesebb az ilyen szakorvos.

A közszféra helyett az orvosok szívesebben választják a magánszférát, tekintve, hogy ez magasabb bevétellel kecsegtet. A bőrgyógyászat az orvoslás egyik olyan ága, ahol viszonylag hamar kialakultak a magánpraxisok. Más szépészeti ellátásokkal – kissebészet, lézersebészet – egy komplex szolgáltatás kiépülését generálja.

– Elkeserítő a helyzet. A jelenlegi rendszer az egyes szakmák ellehetetlenüléséhez fog vezetni – állítja az intézményvezető. Szerinte bonyolult kérdés, hogy miért nem vonzó ma a rendelőintézeti orvoslás a szakemberek számára. A járóbeteg-ellátás reformra szorul, központi koncepcióra, racionalizálásra van szükség.

Előjegyzés: a megyei Kórházban

Azok, akik a következő hónapban bőrgyógyászati ellátást igényelnek, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház szakorvosaihoz fordulhatnak. Előjegyzést az 507-928-as és az 507-929-es telefonszámon lehet kérni.

Olvasóink írták

 • 6. titi 2008. január 04. 11:48
  „Neked van igazad Zsuzso! Nagyon jól látod,és sajnos rajtad kívül még rengetegen,a többiek csak nyugtatják magukat,struccpolitikát folytatnak.Az orvosok látják a legjobban,hidd el közelről tudom a helyzetet.Többi az csak szófosás!!!
  Mutassatok egy olyan embert aki keres 500 ezer forintot nettóban havonta és nem kell neki a 501 ezredik forint.Ez magyarország!!!!
  Ismerek olyan embert akit rendesen megfizettek 20 éven keresztül,jól él családjával,van tisztességes vagyona,és a privát szférát választotta,miért? Mert még több kell.Mer kell a fiának,a lányának az unokának....Ez nem baj én sem lennék más,de akkor ne magyarázkodjunk hogy ha meg lennének fizetve,meg hálapénz meg stb....
  Elb...ta a 60 év.”
 • 5. ZSUZSO 2008. január 03. 00:05
  „Mi az,hogy alulfizetett? Mindenki az ,tehát erről kár vitát nyitni.Csaló ? Egészséges vagyok,de előfordulhat,hogy kivették a mandulámat vagy kétszer feküdtem az intenziven csak "nem tudok róla".Egyébként az orvosok " előre menekülnek". Már kiépitették a magán centrumokat. Aki nem akar várni vagy esetleg gyógyulni is szeretne az fizessen! Higgyék el ez ki van már találva ,kár ezen sopánkodni. A korház marad a szegényeké a nyomorult 300 forinjukért!”
 • 4. pancser 2007. december 30. 19:18
  „Hazánk szégyene az egészségügy ez tény. Az amúgyis alulfizetett(hivatalosan) orvosokon én nem csodálkozom. A kormányzat rongynak tekinti őket, csaló, hálapénzéhes csavargóknak. Így inkább elmennek a magánszférába ahol tisztességes bért kérhetnek a tudásukért. Ha egy szakorvos bruttó 12 milliót kereshetne legalább évente akkor ilyen problémák nem lennének! Hogy ez sok? A politikusoké az sok, érdemtelenül sok. A sok dugi innen-onnan csordogáló párt(hála) pénzekről amiről vajmi keveset tud a közvélemény, nagy a hallgatás. Törvényeket szabnak magukra, borvidéket terjesztenek ki saját birtokra, uniós pénzek lejmolásának technikája ugyan még nem kiforrott, de meglesz ez is, "törvényesen és tisztességesen"!”
 • 3. Cseter János 2007. december 30. 18:16
  „Lehet, hogy az elvtársaknál vastagítja a pofabőrt, vagy ép a hátsófertályuk körűl lebzselöknél a nyelvkopás miatt a pótást végzik!”
 • 2. lohengrin 2007. december 29. 17:15
  „Titi!

  Nincs hiány,csak átment maszekba,ez most a divat Óváron.Biztosan jobban megéri.Rájött!”
 • 1. titi 2007. december 28. 22:18
  „érdekes hogy 30 éve hiány van a városban ezekből a szakorvosokból,de mindig egy álandó orvos azért van.Nem kellene megvizsgálni hogy miért nem marad meg mellettük senki?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idegen láncfűrész harap a fába

Régió - Bodonhelytől Mosonmagyaróvárig az ünnep előtti hétvégén harminchárom „gyanús favágót"… Tovább olvasom