Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Hiányosságra mutatott rá az ÁSZ-vizsgálat Jánossomorján

A közelmúltban megérkezett a jánossomorjai önkormányzathoz az Állami Számvevőszék (ÁSZ) végleges vagyongazdálkodási ellenőrzésének eredménye.

Az ÁSZ 2007. január 1. és 2011. december 31. között vizsgálta az önkormányzati vagyon kezelését és a szabályok betartását. Az ÁSZ megállapította, hogy a vagyon ebben az időszakban 2476,9 millió forintról 2941 millióra nőtt (ez 18,7 százalékos növekedés). Az értékelés hozzáteszi: hiányzott a kimutatásból 107,7 millió forint, ami a víziközmű-fejlesztések felsorolását és értékét foglalta magába.

Megkeresésünkre dr. Kurunczi Károly polgármester elmondta: azért volt hiány a kimutatásban, mert két éven át tárgyaltak a vízszolgáltatóval a víziközművek átadásáról az üzemeltetőváltás nyomán, ám eredménytelenül. A megbeszéléseknek egy törvény vetett véget, s ezzel visszakerült az önkormányzathoz a közmű.

A vizsgálatról kiadott ÁSZ-anyag kiemeli: „Az ellenőrzés megállapításai alapján javasoltuk a polgármesternek, hogy intézkedjen annak kivizsgálásáról, hogy a feltárt szabálytalanságokkal és hiányosságokkal összefüggésben történt-e károkozás. Ha igen, tegye meg a szükséges lépéseket a személyes felelősség felvetése érdekében. A jegyzőnek javasoltuk, hogy gondoskodjon az önkormányzat vagyonkimutatásának jogszabályban előírtak szerinti elkészítéséről. Javasoltuk továbbá, hogy intézkedjen a pénzügyi ellenjegyző, a teljesítést igazoló és az érvényesítő ellenőrzési feladatai jogszabályi előírásoknak megfelelő elvégzése, valamint a közérdekű adatok közzététele érdekében" – olvasható az Állami Számvevőszék közleményében.

Dr. Kurunczi Károly a közleményről elmondta: intézkedési tervet dolgoznak ki, amelyet a képviselők tárgyalnak meg, még mielőtt visszaküldik az ÁSZ-nak, s a belső szabályzatotokat átírják úgy, hogy megfeleljenek az előírásoknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országos bajnok táncosok

Kiválóan szerepelt a Galaxy Rock and Roll Klub mosonmagyaróvári párosa, Baumgartner Dániel és Babos… Tovább olvasom