Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Hiába a rendelet, a városban parkolnak a kamionok

Noha június óta hatályos a rendelet, az érintetteket csak most tájékoztatják táblákkal: a 3,5 tonnánál nehezebb teherautók nem parkolhatnak Mosonmagyaróváron.
Mosonmagyaróvár képviselő-testülete két ízben foglalkozott a kamionok parkolását tiltó rendelet megalkotásával. A városban leállított teherjárművek sofőrjei a kamionstop idején vagy éjszakánként Mosonmagyaróvár utcáin, parkolóiban tölti el a pihenőidőt, noha a város területén, illetve harminc kilométeres körzetében több erre alkalmas terminál is található.

Az áprilisban elfogadott módosítás alapján a 3,5 tonnánál nagyobb össztömegű gépjárművek várakozási korlátozását írják elő a belterületen. A szabályozás ugyan júniustól már érvényben van, ám a tiltó táblák egyelőre hiányoznak a bevezetőutak mellől.

A táblák kihelyezéséhez a Magyar Közút Kht. hozzájárulása szükséges, a társaság azonban aggályait fejezte ki a szabályozással kapcsolatban.

A bevezetőutak mentén kihelyezendő táblákat az önkormányzat már megrendelte, a tervek szerint szeptemberben az összes a helyére kerül és végre a gyakorlatban is érvényt szerezhetnek a tiltásnak.

Egyelőre hiába a rendelet, tiltó táblák nélkül a kamionok továbbra is parkolhatnak a városban.
Egyelőre hiába a rendelet, tiltó táblák nélkül a kamionok továbbra is parkolhatnak a városban.


A cikk a Kisalföld napilapban bővebb terjedelemben olvasható.

Olvasóink írták

 • 9. info2009* 2009. szeptember 06. 21:37
  „Hol a REND-OR aki buntet???”
 • 8. enzof 2009. szeptember 04. 19:15
  „Diákcsemege
  Tudod itthon az a baj,hogy jó minőségi utat nem csinálnak...”
 • 7. Diákcsemege 2009. szeptember 04. 18:22
  „Tisztelt Városatyák és Városanyák!

  Az a helyzet, hogy végre el kellene oda jutnunk, hogy Mosonmagyaróvárról egy az egyben ki legyen tiltva a 20 tonnánál nagyobb tömegű (megyarul: kamion) járművek tranzit (csak áthaladó) forgalma.
  Az ok, amiért ezt írom végtelenül egyszerű: városunk határában fut egy kíváló autópálya, miáltal egyáltalán nem indokolt, hogy szlovák, lengyel stb. nemzetiségű "vasalók" tegyék tönkre a város utjait, ill. veszélyeztessék a helyi lakosség egészségét, valamint testi épségét.
  Oktalan kifogás a helyi vállalkozókkal takarózni ugyanis létezik "Célforgalom" elnevezésű kiegészítő tábla, tehát akinek itt van dolga az jöhet, de csak és kizárólag az!! (A fuvarokmányokból általában kiderül az uticél)
  Egyébiránt követendő példáért nem kell feltétlenül külföldre menni, elég csak Győr előtt az Elvis-parknál elhelyezett táblákat megfigyelni! Győrben (a belvárosban) bizonyosan nem lehet 40 tonnás tgk-al találkozni.
  Győr nem FIDESZ vezetésű város, mert ott úgy tűnik az EMBER a POLGÁR is számít, ami ugye az állítólagos MI VÁROSUNKRA nem igazán mondható el.”
 • 6. rezi 2009. szeptember 03. 08:11
  „Legate Igazad van !
  Mindenhol ezt csinálják csak mi vagyunk megszeppenve.(mint mindíg és mindenhol)”
 • 5. Legate 2009. szeptember 02. 16:04
  „Csak utána kellene nézniük hogy az útjuk során hol lehet parkolni! Ezt utitervnek hívják! Az autópályáról lehajtva párszáz métert kell csak menniük s lám ott a kanionparkoló!! Étterem, kút, axem még mosó is van. Ja persze azért meg fizetni kell... A szállíttatónak nem kell fizetnie a fuvarért? Gázolajra nem sajnálja a pénzt? A városba be se engednék kamiont ha nincs ide vagy innen fuvarja! Egy parkoló kamion - egymillió forint! Pénz is lesz meg a kamionok is kopnak. ;)”
 • 4. 01010 2009. szeptember 02. 14:11
  „Azt akartam jelezni:-hogy ezt nemfogják betartani :-(”
 • 3. rezi 2009. szeptember 02. 11:49
  „01010!

  És az miért legyen a mi gondunk?

  Hozzáteszem minden európai nagyvárosból (legalább) ki vannak tiltva.persze ehhez az kell hogy a város szélén raktárak legyenek,és körgyűrű.Legtöbbnek semmi célja a városban.”
 • 2. 01010 2009. szeptember 01. 17:02
  „Kamionos nemfog egy fillért se arra költeni h. fizetősen parkoljon,
  MERT saját magának kifizetni (tulajdonos nem állja)”
 • 1. zopika02 2009. szeptember 01. 09:01
  „Nem tudom az Önkormányzat szerint hol található alkalmas parkoló a környéken, mikor még a határon már meglévő terminálokat is betonelemekkel zárták le. Talán közmegelégedésre szolgálna ha a várost naponta ellepő disznószarszag megszüntetését is szem előtt tartva a disznótelep felszámolásával kialakítanának egy európai színvonalú terminált. Talán inkább meg kellene fogni szolgáltatásokat nyújtva a város mellett elhaladó napi több ezer kamionost. A rendelet megalkotói nem kellőképpen tájékozódtak a témával kapcsolatban. Az üresen álló két ipari park helyett talán más irányú fejlesztésekkel előbbre jutott volna a város.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lóbaleset

Mecsér - Egy Mecsér melletti tanyához hívták a mosonmagyaróvári tűzoltókat vasárnap délelőtt, a… Tovább olvasom