Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Hetven új munkahely nyolcmillió euróból Mosonmagyaróváron

Nyolcmillió eurós beruházással egy 38 hektáros területen épül meg a mosonmagyaróvári MoWinParkban a Continental Hungaria Kft. hazánkat és Ausztriát kiszolgáló abroncsraktára. A létesítmény alapkövét pénteken tették le.

Két hónapja számoltunk be arról, hogy a mosonmagyaróvári MoWinParkba letelepedett az SMR-cégcsoport, mely jövő áprilistól működő üzemében 250 embernek biztosít munkalehetőséget. Jó hír, hogy újabb beruházás indult a területen, mely által újabb hetven alkalmazott tud majd munkát vállalni jövő évtől. A Continental Hungaria Kft. ugyanis 2011 januárjától nyitná meg a hazai és osztrák piacot ellátó regionális abroncsraktárat a mosonmagyaróvári ipari parkban. Az alapkövet ugyan tegnap rakták le ünnepélyes keretek között a beruházás megvalósítói, de a projekten már közel kétszáz építő dolgozik azért, hogy a létesítmény november végéig elkészülhessen.

Az ingatlanfejlesztő Natibar Kft. vásárolta meg az ipari övezetben a 38 hektáros területet, melyen egy közel 18 ezer négyzetméteres alapterületű logisztikai központot hoznak létre.

A beruházók Szabó Miklós polgármesterrel helyezték el az alapkövet.
A beruházók Szabó Miklós polgármesterrel helyezték el az alapkövet.

– A Continental közel két évtizedes fennállása óta ez az egyik legnagyobb beruházása. Cégünk piacvezető a gumiabroncs-értékesítésben Magyarországon. 2009-ben az éves bevételünk 20 milliárd euró volt, 143 ezer alkalmazottat foglalkoztatunk 46 országban – összegzett Rábai Dániel, a cég ügyvezető igazgatója. Simon Roth, az ingatlanfejlesztő Natibar Kft. ügyvezetője beszédében további beruházásokat is kilátásba helyezett.

A jövő év elején beinduló logisztikai központban az üzemeltetést végző szolgáltató előreláthatólag 70 munkatárs foglalkoztatásával évi 2,3 millió abroncs kezelését végzi majd.

Az ipari park új beköltözőit üdvözölte Szabó Miklós polgármester is. Örömét fejezte ki, hogy a korábbi 250 munkahely után újabb 70 munkahely találhat majd gazdára jövő évtől. Újságírói kérdésre válaszolva a településvezető azt is elmondta, hogy egy harmadik céggel is komoly tárgyalásokat folytatnak: egy gép- és villamosipari cég letelepedésével újabb 80 munkahelyet teremtene. A polgármester szerint emellett jelentős adóbevételekre is számíthat a Lajta-parti település, ezáltal az itt élők életkörülményei is javulhatnak. 

Olvasóink írták

 • 10. Mate78 2010. október 05. 21:49
  „Visszatérve az elkerülő útra, tényleg szükség van egy másik megközelítési lehetőségre, nem a városon keresztül.”
 • 9. Amon.Ra73 2010. augusztus 31. 08:44
  „#6: Max.600EUR. Azért az mégsem csak egy tál rizs! Újabban ezzel a dumával egészítik az "el lehet menni"-t...”
 • 8. janika 2010. augusztus 31. 05:44
  „Aha elvtársak hát a pap hol maradt? Egy ilyen bulit már érdemes szenteltetni! Ja persze, mi is lenne , ha jönne az égi áldás védősisak nélkül?”
 • 7. Boli 2010. augusztus 30. 20:23
  „Basszus, úgy látom, azért sokaknak az jobban tetszett, hogy eddig nem volt semmi! Most elindult végre valami és ez sokaknak nem tetszik?! Mi a gond elvtársak? Fejlődést akartok, vagy semmit? Egyébként mikori évjárat vagytok, hogy ilyen szépen osszátok a nullát? A régi coc elvtársi dumára emlékeztettek. "Ne csináljunk semmit, abból nem lehet gond." Akár a coci pártba is beléphettek! Gratulálok... Ezért tart itt ez az ország! Ha annyira irigykedtek a nyugati jólétre, akkor tessék átvenni annak a mentalitását és minden attitűdjét. Majd a két szép szemetekért jön ide valamelyik multi? Nem! A tudásért, a know-how-ért! Ha ez nincs, akkor az olcsó munkaerőért... Nem tetszik? "Van élet az EU-n kívül is..." .. bár szarabb.”
 • 6. balintos66 2010. augusztus 30. 08:29
  „Nos még mindig kelendoek vagyunk a max.600 eurós fizetésekkel!
  Jó hogy jönnek fejlesztenek,munkát adnak de mikor fognak normális béreket kínálni!?
  Ideje lenne most már a béreket fejleszteni,nem csak kihasználni az embereket és közölni velük "ha nem tetszik el lehet menni"!!!!!”
 • 5. kovász68 2010. augusztus 29. 17:04
  „4. :) tetszik a zárójel!”
 • 4. Abrafax 2010. augusztus 29. 16:55
  „3-hoz: De kellene ám az az északi lehajtó! Annó még Stipiék köszönték, de nem kérték. Most már mindenképpen indokolt a megépítése - ki kell boxolni ebben a ciklusban!
  (2-hez: Konyakos díszdoboz. De már üres, különben nem ásnák el.)”
 • 3. zopika02 2010. augusztus 28. 20:18
  „Szép. 2,3 milló gumiabroncs évente ide és innen az 4,6 millió darab összesen. Azt kiszámolta valaki az hány 24 tonnás kamionon fér el ? Jó lenne ha az ipari parkhoz a megfelelő autópálya lehajtót is megoldanák és nem a városon keresztül menne ez a forgalom / meg az SMR - é sem /. De az új lehajtót Kimle felől tervezik, csak azt nem tudom kinek......”
 • 2. robi04 2010. augusztus 28. 15:07
  „Mi az a henger a Miki kezében?”
 • 1. janika 2010. augusztus 28. 11:27
  „No és hol a védősisak ennél a "mély építkezésnél"? Habár ezek az urak többnyire csak majd az átadás áldomásánál lesznek újra jelen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingatlanvita: inzultus a bezenyei hivatalban

Szlovák ingatlanvásárlók egy aláírást szerettek volna kicsikarni a bezenyei polgármestertől, aki erre nem volt hajlandó. Még a rendőröket is a helyszínre kellett hívni. Tovább olvasom