Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Hétvégi torlasz kamionokból

A Magyarország útjain nyaranta érvényben lévő hétvégi kamionstop nem kevés bosszúságot okoz a Magyar Autóklub mosonmagyaróvári műszaki állomásán. A járműóriások két napon keresztül torlaszolják el az épület bejáratait.
Kényszerpihenő: A műszaki állomást lehetetlen megközelíteni hétvégente.
Az elmúlt hétvégén életbe lépett teljes kamionstop értelmében augusztus 31-ig minden szombat reggel nyolc órától, vasárnap este 10 óráig nem közlekedhetnek a 7,5 tonnánál nehezebb teherjárművek hazánk útjain. Eddig csak szombat estétől, vagy vasárnap reggeltől volt érvényben a kamionstop, ami most már az egész hétvégére vonatkozik. A tilalom alól csupán azok a teherjárművek kérhetnek feloldást, amelyek élő állatot, gyorsan romló árut szállítanak vagy költöztetnek, illetve építkezésekre szállítanak folyékony betont.

A kamionstop életbe lépésével már évek óta tartó probléma került újra előtérbe a Magyar Autóklub mosonmagyaróvári műszaki állomásán. Az egység tőszomszédságában – korábban kempingként – működő török kamionpihenőbe érkező járműóriások jelentős része nem a részükre kialakított zárt parkolóban, hanem a műszaki állomás bejárati ajtaja előtt tölti a kétnapos kényszerpihenőt. A hatalmas teherautók az elmúlt hétvégén is tucatjával állták körbe a műhelyt, sofőrjeik pedig a szomszédos török étteremben múlatták az időt. Így egy esetleges tűz, vagy bármilyen vészhelyzet esetén lehetetlen megközelíteni és bejutni az épületbe. Az állomás vezetősége már több alkalommal jelezte a kamionpihenő üzemeltetőjének ezt a problémát, ám ez idáig semmiféle intézkedés nem történt.

Ottjártunkkor a török kamionosok izgatottan figyelték, amint a „tilosban parkoló" járműveiket fényképezzük. Egyikük mint mondta, tudja, hogy rossz helyen várakozik, ám azért nem megy be a kamionpihenőbe, mert ott napidíjat kell fizetnie.
Az idei első kamionstop mindezen túl már komoly károkat is okozott az autóklubnak. Egy megfordulni készülő teherautó pótkocsijának teteje elakadt az egyik kandeláberben és leszakította a rajta lévő transzformátort. A sikertelen tolatás szerencsére személyi sérülést nem okozott, de áram nélkül maradt a műszaki állomás. Ennek köszönhetően elmaradt a hétfői műszaki vizsgáztatás is, ami jelentős bevételkiesést eredményezett a társaságnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezentúl négyévenként

Eredményhirdetéssel és gálakoncerttel zárult vasárnap este Mosonmagyaróváron a tizedik Flesch Károly… Tovább olvasom