Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta -2°C | 6°C Még több cikk.

Hétvégi betörők jártak a városházán

Mosonmagyaróvár - Betörők jártak a hétvégén a mosonmagyaróvári gyámhivatalban. A hivatásos gondnokok irodájából a tettesek két páncélkazettát vittek el, benne készpénzzel, betétkönyvekkel és fontos bizonylatokkal.
A városháza Bástya utca felőli épületének egyik irodájába törtek be ismeretlenek a hétvégén éjszaka. Az elkövetők a városi gyámhivatal egyik helyiségébe hatoltak be úgy, hogy az ablakot védő rácsot lecsavarozták, majd a nyílászárót benyomták. A hivatásos gondnokok irodájában a szekrényben egy nagyobb páncélkazettában két kisebb páncélkazetta volt. Ezeket vitték el a behatolók. A kazettákban némi készpénz, gyámi fenntartásos betétkönyvek, valamint bizonylatok voltak.

„Megdöbbentő, hogy már a hivatal sem számít tabunak a bűnözők előtt" – mondta el lapunknak az eset kapcsán Nagy István alpolgármester. Szerinte még inkább elszomorító, hogy éppen olyan helyről loptak, ahol a szociálisan rászoruló embereket segítik. Az alpolgármester hangsúlyozta: az ellopott betétkönyvekből csak jogerős gyámhivatali határozat birtokában lehet pénzt felvenni. A betörők által elvitt páncélkazettákban tárolták a gondnokok azokat a bizonylatokat, melyek az éves számadások során a kiadások szükségességét igazolják, ezért nagy szükség lenne ezekre az iratokra. Nagy István hozzátette: ritka, hogy a hivatalban készpénzt tárolnak, hiszen az idevonatkozó szabályok ezt nem teszik lehetővé. A hivatal megtette a szükséges intézkedéseket, így a későbbiekben egy esetleges betörés során az elkövetők már nem találhatnak készpénzt az irodákban. A polgármesteri hivatalnak ez volt az egyetlen olyan része, ahol nem volt bekötve a riasztó, ám ezt a hiányosságot is pótolják.

Olvasóink írták

  • 1. Csepel-344 2009. február 18. 08:36
    „A belső szabályzatok nem tartalmaznak a biztonságos tárolással és értékörzéssel kapcsolatos kikötéseket? Ugyanis a hivatalban is működik a "life long learning" (tanulás egy életen át) program, avagy jó pap is holtig tanul?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mosoniak egyetértenek a tervekkel

Mosonmagyaróvár - Bár megfogalmazták aggályaikat, a városrészben élők egyöntetűen támogatják a… Tovább olvasom