Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Hétvégén gyúlnak ki az ünnepi fények

Már a végéhez közeledik a város díszbe ˝öltöztetése˝, hogy advent első hétvégéjén kigyúlhassanak az ünnepi fények. Idén is a Magyar utcán rendezik meg a hagyományos Téli Fesztivált.

A Városüzemeltető és Fenntartó Kft. (VÜF) már négy éve pályázati támogatással bővíti a karácsonyi díszkivilágításhoz szükséges LED-izzós készletét. Amint azt Komka Éva, a városüzemeltető munkatársa lapunknak elmondta: az elmúlt évben a városházára, a Deák térre és a Királyhidai utcába kerültek új fények. Idén mintegy 2 millió forintot költöttek díszekre. Ezek az új, energiatakarékos díszkivilágítások a mosoni városrészben a Szent István király úti kandeláberekre, illetve közterületi fákra kerülnek. Újdonság, hogy a díszek hideg fehér árnyalatúak, ellentétben a korábbi sárgás fényekkel.

Összesen 168 kandeláberdísz és nyolc fa törzse körüli fényfüzér díszíti a várost az adventi időszakban.
Összesen 168 kandeláberdísz és nyolc fa törzse körüli fényfüzér díszíti a várost az adventi időszakban.

A javítási, ellenőrzési munkákat követően a VÜF munkatársai múlt héten láttak neki a díszek kihelyezésének. Ezek helyének kiválasztásánál nem az volt a fő szempont, hogy a város minden utcájába kerüljön díszkivilágítás, hanem hogy a frekventáltabb, forgalmasabb utcákban koncentráltan szereljék fel a díszeket. Városszerte összesen százhatvannyolc kandeláberdíszt helyeznek ki, valamint nyolc köztéri fa törzse kap fényfüzért. Az ünnepi fények advent első hétvégéjén gyúlnak majd ki.

Komka Éva hozzátette: közben elkezdődött az idei Téli Fesztivál szervezése a Flesch Károly Nonprofit Kft.-vel közösen. Ennek a helyszíne idén is a Magyar utca lesz december 4-től 24-ig. A programok Mikulás napján kezdődnek és december 21-én zárulnak. Hétköznap főként iskolások, óvodások fellépéseit tekinthetik meg az érdeklődők. A fesztivál egyik érdekessége lesz december 14-én az a látványkonyha, ahol négy fél disznó feldolgozását mutatják be. A disznótoros kóstolásából befolyt összeget rászoruló családok étkeztetésére fordítják majd a szervezők.

A tizenhárom faház kiszállítását csütörtökön kezdi meg aó városüzemeltető. A Magyar utca karácsonyi hangulatát fényfüzérekkel, adventi koszorúval, betlehemmel, karácsonyi dekorációval próbálják megteremteni. Idén is felállítják azt a fűtött sátrat, amelyben a fesztiválra látogatók felmelegedhetnek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az utolsó címfestőmester

Németh Miklós elmúlt már nyolcvanéves, de mindennap ecsetet ragad. Ő az utolsó címfestőmester Mosonmagyaróváron. Tovább olvasom