Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Hétfőn kezdik a rendelők felújítását

Uniós támogatásnak köszönhetően korszerűsítik Lébényben az orvosi és fogorvosi rendelőknek, a védőnői szolgálatnak otthont adó épületet.

A szakemberek már átköltöztek ideiglenesen az Idősek Klubjába, illetve a nagyiskola földszintjére, a munkálatokat hétfőn kezdik.

A védőnői szolgálatnak, a helyi fogorvosnak és két háziorvosnak helyet adó községi egészségügyi épület megérett a felújításra. A korszerűsítésre, bővítésre pályázott Lébény. A több mint hetvenmillió forintos beruházáshoz negyvenmillió forint támogatást kaptak. A szükséges önrészt egyrészt önerőből, másrészt hitelből fedezik.

– Az épület fűtésmódja korszerűtlen, hőszigetelése is elavult, akárcsak a berendezése, így megérett a felújításra. A mostanihoz hasonló nagyberuházás még nem történt az épületen – tudjuk meg Kovács Gábor polgármestertől, aki elmondta: hétfőn adják át a helyszínt a kivitelezőnek, ezt követően elkezdődhetnek a felújítási munkálatok. A beruházás során a teljes körű külső és belső felújítás mellett napkollektorokat helyeznek el az épület tetején.

A munkálatok ideje alatt február 2-től a fogászati rendelésre az Iskola út 13. (Idősek Klubja) alá várják a betegeket. Január 25-től az orvosi, védőnői rendelés már a nagyiskola földszintjén lesz, melyet ideiglenesen a célnak megfelelően alakítottak át. A rendelési idők nem változnak. A korszerű, új épületben várhatóan augusztus végétől tudják fogadni a lakosságot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt egy hét közmunka után

Úgy érzi egy mosonmagyaróvári asszony, volt élettársának betegsége ellenére kellett közmunkában… Tovább olvasom