Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Hétéves ikerpár fulladt a hegyeshalmi horgásztóba

Tragédia történt kedden délután Hegyeshalomban: a Stettni-tóba fulladt egy márialigeti hétéves ikerpár.

Tragédia rázta meg a hegyeshalmiakat kedden délután: vízbe fulladt egy hétéves ikerpár a Stettni-tónál. A fiúk – felügyelet nélkül – a  mintegy hét kilométerre lévő, Hegyeshalomhoz tartozó Márialigetről  kerékpárral érkeztek a horgásztóhoz délután 5 órakor.

A még óvodás ikrek ruhájukat hátrahagyva indultak fürdőzni, mikor egy közelben horgászó férfi figyelmeztette őket arra, hogy a tóban tilos a fürdőzés, nagyon veszélyes, oda nem szabad bemenni. 

A gyerekek, figyelmen kívül hagyva a horgász figyelmeztetését, bementek a vízbe, ahol  alámerültek. Nem sokkal később életüket veszítették. 

A horgász értesítette a tűzoltókat.

Ikerpár tragédiája Hegyeshalomban - a helyszín.

– A tűzoltók fél óra keresés után találták meg az egyik fiút, akit megpróbáltak újraéleszteni. A másik keresésére a Deepex búvárcsoport szakembere indult, a  gyermeket másfél óra keresés után találták meg – mesélte a helyszínen a helyi polgárőrség vezetője,  Tóth Gyula. 

– Éppen kerékpározni indultunk, amikor mondták, hogy mi történt a tavon. Édesanyám révén rokonok voltunk a fiúkkal – magyarázta egy helyi asszony, aki értesítette a gyermekek nagynénjét. 

Molnár Ágnes, az ikrek nagynénje és keresztanyja dühét és elkeseredettségét sem titkolta: 

– A fiúk ősztől lettek volna első osztályosok, nagyon szerettem őket. Én úgy tudom, hogy délig óvodában voltak, busszal mentek haza, utána jöhettek vissza kerékpárral Hegyeshalomba – mondta el a kétségbeesett asszony.
 
– Úszni nem tudtak, de itt a Stettniben nem is szabad – veszi át a szót a nagybácsi, majd megjegyzi: ez egy óriási tragédia a családban. A család elmondása szerint az édesanya rokkantnyugdíjas, az édesapa segélyekből élt. 

Korábban:

A kisfiúk a tóban fürödtek, testüket egy horgász vette észre, aki azonnal értesítette a tűzoltókat.

Az egyik kisfiút fél órán belül kiemelték a vízből, az újraélesztés sikertelen volt. Testvérének holttestét másfél óra múlva találták meg.

A tragédia körülményei egyelőre tisztázatlanok. A tóban tilos a fürdés, erre táblák is figyelmeztetnek.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint kevéssel fél hat előtt kapták a riasztást; a gyerekeket már nem sikerült újraéleszteni.

Kálmán Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta: a két fiú a márialigeti településrészről kerékpárral ment a tóhoz, ahol – nekivetkőzésüket látva - egy horgász figyelmeztette őket, hogy itt tilos a fürdőzés.

Ennek dacára a gyerekek a vízbe indultak, és szinte azonnal elmerültek a tóban. A történteket a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja – tette hozzá a sajtóügyeletes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iszapömlés - Mosonmagyaróváron nem lehet a kolontárihoz hasonló tragédia

Kepli Lajos (Jobbik) szerint érthetetlen különbségek vannak a hazai vörösiszap-tároló konstrukciók… Tovább olvasom