Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Heten pályáztak közösségi terekért

Kistérség - A helyi művelődési házak felújítására, bővítésére, működési költségeinek fedezésére pályázhattak az ötezer lakos alatti települések. A kétfordulós pályázat második körében a kistérségből hét község szerepel.
Ásványráró, Bezenye, Dunasziget, Dunakiliti, Kimle, Lébény és Levél pályázott eddig sikeresen a kistérségből az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér címre.

– A kétfordulós pályázaton legfeljebb 50 ezer eurót lehet igényelni, húszszázalékos önrész felmutatásával a közösségi házak felújítására, többfunkciós terek kialakítására, eszközbeszerzésre, sőt, a működtetésre is – tájékoztatta a Kisalföldet Németh Edina, a helyi vidékfejlesztési iroda vezetője. Ezúttal is többletpontot jelentett, ha két település közösen adta be jelentkezését.

A szakember szerint sok művelődési ház szorul korszerűsítésre: az épületek szigetelésével, tetőfelújítással, sőt, az összevonással spórolhatnak az önkormányzatok fűtésszámlájukon, amire ugyancsak igényelhettek támogatást. A rezsiköltségek mellett a helyi művelődésszervező, könyvtáros háromévnyi bérét is lehet finanszírozni pályázati pénzből. A feltételek között szerepel az is, hogy a könyvtárak, az e-Magyarország pontok, a falugazdászok, helyi civil- szervezetek és idősek klubja is egy fedél alá költözzék. Sok település vállalta a közösségi házak programkínálatának bővítését is, elsősorban a fiatalok bevonásával, de az egészségfejlesztés, az egészséges életmódra való törekvés is kiemelt terület.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyerték a pénzt a határbuszra

Pozsony, Rajka - Háromszázharminchétezer eurót (nagyjából 98 millió forintot) nyert Pozsony és Rajka… Tovább olvasom