Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

Hét kiskutya tanul vakvezetést

Pozsony - Másfél millió koronából épült fel az a kiképzőközpont Pozsony közelében, ahol vakvezető kutyákat tenyésztenének és tanítanának be. Még ötszázezer koronára lenne szükség az intézet teljes felszereléséhez, ezért a szlovák fővárosban május 18-án a Lions Club Bratislava-Pressburg jótékonysági koncertre invitálja az érdeklődőket.

Nagyszabású jótékonysági koncertet szervez Csodálatos fehér bot címmel a Lions Club Bratislava Pressburg május 18-án este 6 órától a pozsonyi Istropolis-központban. A rendezvényen, melyre osztrák és magyar vendégeket is várnak, szlovák színészek, zenészek, táncosok lépnek fel, s minden korosztály megtalálhatja a számára megfelelő műsorszámot. A 490 koronás jegyeket a www.ticketportal.sk honlapon lehet megvásárolni. A program bevételét arra a kiképzőközpontra fordítják, ahol a szakemberek vakvezető kutyákat tenyésztenek és tanítanak be.

Horváthné Vida Etelka, a mosonmagyaróvári és Andrea Kristel-Dudásová, a pozsonyi Lions klub vezetője.
Horváthné Vida Etelka, a mosonmagyaróvári és Andrea Kristel-Dudásová, a pozsonyi Lions klub vezetője.

– A Pozsonyhoz közeli Jakubovban tavaly novemberben kezdődött a kiképzőközpont megépítése. Április 21-én adtuk át a másfél millió koronából elkészült létesítményt, de a centrum teljes felszereléséhez még szükségünk lenne ötszázezer koronára – tájékoztatott Andrea Kristel-Dudásová, a szervezet elnöke. A pozsonyiak mosonmagyaróvári és osztrák társklubjaik segítségére is számítanak a gyűjtésben. A három klub tavaly novemberben írta alá az Arany Háromszög együttműködést, amely a kölcsönös támogatást is magában foglalja közös céljaikért.

Tavaly Ausztráliából érkezett az a labrador, amelynek kölykeit a vakvezetésre betanítják. A már megszületett hét kiskutya közel két hónap után fél évig családi környezetben nevelkedik, ezalatt szoktatják hozzá az emberekhez és néhány parancsszót is elsajátítanak. Utána komolyabb tanulási időszak következik, és ekkor derül ki az is, hogy a kutyákat milyen gazdánál „szállásolják" el majd. A várólistán sok a jelentkező. Érdekesség, hogy a kiskutyákat támogató „keresztapák" fogadják örökbe.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyanúsítás Bence halála ügyében

Mosonmagyaróvár - Nyárra lezárulhat a nyomozás a március elején tragikus körülmények között elhunyt,… Tovább olvasom