Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Hét év első fokon

A tavaly októberi tejfaluszigeti emberölés vádlottját, M. Árpádot első fokon hét év börtönbüntetésre ítélte a Győri Városi Bíróság. Az ügyész súlyosbításért, a védő enyhítésért fellebbezett.

A Győri Városi Bíróság csütörtökön ítélkezett a tejfaluszigeti M. Árpád perében. Amint erről beszámoltunk (Kisalföld, 2002. október 24.), a vádlott tavaly október 22-én egy szóváltást követően konyhakéssel szíven szúrta nevelt lányának férjét. A rokonok és barátok körében aztán később megoszlott a vélemény az eset körülményeiről: a falubeliek gyűjtésbe kezdtek az 59 éves M. Árpád védelmében, s ügyvédi költségeinek fedezésére. A felhívásra közel ezren jelentkeztek néhány nap alatt. Korábban a rendőrség emberölés bűntette miatt javasolta az ügyészségnek a vádemelést.

Az előzetes letartóztatásban lévő M. Árpád ügyében csütörtökön hoztak ítéletet. A tárgyaláson nemcsak a tanúként beidézett családtagok – köztük M. Árpád felesége – vett részt, hanem az aláírásgyűjtésbe kezdők közül sokan Tejfaluszigetről is. Bizakodásukat jelzi, hogy még egy szabad helyet is hagytak az autóban, hogy a felmentő ítélet után legyen hol hazavinniük a vádlottat. A tárgyaláson M. Árpád elismerte a bűnösségét, megbánta tettét. Aznap délután kilenc deciliter bort ivott, majd a kiskonyhába ment. A későbbi sértett L. Attila követte ide, majd heves szóváltás alakult ki közöttük, ami után a vádlott egy konyhakést felkapva 12 centiméter mélyen szívtájékon szúrta áldozatát. A tragédiának – a vádlotton kívül – nem volt szemtanúja. A bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe a férfi korát, megbánó magatartását és ténybeli beismerő vallomását. Az ügyvéd védence felmentését kérte arra hivatkozva, hogy néhány évvel ezelőtt sérülést okozva pofozta meg a későbbi áldozat a vádlottat.

 A városi bíróság első fokon hét év letöltendő börtönbüntetésre ítélte M. Árpádot, s a közügyektől öt évre eltiltotta. A büntetésbe beleszámít az előzetes letartóztatásban töltött egy esztendő is. Az ítélet nem jogerős, a védő enyhítésért, az ügyész súlyosbításért fellebbezett. Dr. Plenter Nándor védőügyvéd elmondta: M. Árpád szándéka nem irányult az élet kioltására. Álláspontja szerint védence jogtalan támadást hárított el, azonban a szükséges mértéket jelentősen túllépte. Az ügyvéd szerint az ítélet téves következtetésen alapul, hisz a húsz évvel idősebb és negyven kilóval könnyebb M. Árpád – viszonyuk előzményeit figyelembe véve – joggal tarthatott egy komolyabb támadástól.

Kapcsolódó cikkek >>

Kiállnak a késelő mellett (2003-02-10) >>
Szíven szúrta vejét (2002-10-24) >>
Tejfalusziget: kegyeletsértő a megmozdulás (2003-02-19) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még nem találtak befektetőt

Az építési engedélyezési eljárásig jutott a mosonmagyaróvári sportcsarnok előkészítése. Az… Tovább olvasom