Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Helytörténeti érdekességek a városi könyvtárban

Pollák Rudolf magángyűjtő szerzeményeinek érdekesebb darabjait mutatja be az érdeklődőknek az a helytörténeti kiállítás, ami február 25-ig látható a Huszár Gál Városi Könyvtár emeletén.
A hat tárlóban elhelyezett dokumentumok és tárgyak közt megtalálható a Frigyes főhercegről készült három képeslap, az akadémiáról 1928-ban kiadott könyv Albrecht főherceg dedikációjával, a Moson megyei főispán Balás Árpád akadémiai igazgatóhoz írt levele, kiadványok és ügyiratok a Magyaróvári Gazdasági Akadémiáról, fotók a tizenkilencedik és huszadik századi helyi eseményekről, járásbírósági hirdetmény a híres festőművész, Szále János aláírásával.

Olvasóink írták

 • 4. RUDI 2011. február 03. 17:36
  „Megkérem azt az urat aki megtekintette a kiállításom ha lehet a napokban hívjon fel telefonon hisz így írja hogy az ő dédapját is Pollák Rudolfnak hívták.Sajnálatos dolog hogy telefonszámot nem tudtunk egyeztetni, ezért kérem hívjon vissza, ha olvassa a cikkemet nagyon fontos lenne egyeztetnénk a megbeszélteket.”
 • 3. mmovar 2011. január 25. 21:05
  „Gratulálok a tárlathoz, ma volt szerencsém megtekinteni! (A gyűjtő így ismeretlenül is szimpatikus, a dédapámat szintén Pollák Rudolfnak hívták :) )”
 • 2. RUDI 2011. január 25. 12:53
  „Elemér szerintem nagyon téves a gondolkodásod,akár mely kiállítás megtörténik,az az adott oldalra felkerül,és így ezáltal aki feljön az oldalra ,megtekintheti ,és semmi szó sincs arról, hogy beiratkozik. A kiállítás, pediglen megtekinthető a könyvtárban,bár ha úgy gondolod be is iratkozhatsz,ez a te döntésed.”
 • 1. elemér 2011. január 22. 12:09
  „Szóval ez itt található a pizsamában. Ugy megy ez mint az USA-ban, beiratkozik az ember és kattint Ebscohost-magazinok, audio könyvek, auto szerelés, stb. Minden ott van, persze inglish lengvidzs. Talán még Skype is használható a könyvtárban. WIFI van és müxik jól. Felesleges már a muzeum is, mert könyvtár és muzeum a net-n van és lessz.

  http://www.hgkmovar.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=129&Itemid=178”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az új otthonnal régi álmuk vált valóra

A Naposház autistacsoportja a korábbi szűk telephelyéről tágas önkormányzati bérlakásba költözött.… Tovább olvasom