Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 18°C | 23°C Még több cikk.

Helytörténet igényes kiadványban

Tavaly látott napvilágot a mosonszentmiklósi születésű, jelenleg Sopronban élő Hencz József tollából a Mosonszentmiklós története című igényes kiadvány. Amint a könyv bevezetőjében olvashatjuk, a település az ősidők óta lakott település. Nemcsak a római kor emlékeivel találkoztak a régészek, de a kőkorszakból, bronzkorból is rábukkantak tárgyakra.
A falu története szorosan összefonódik a Zichy, Wenkheim család történetével. A kiadvány a régmúlttól napjainkig tekinti át a település életét, sőt, egy lehetséges jövőképet is felállít az olvasó elé. Hencz József foglalkozik a község címerével és zászlajával, jeles épületeivel és szülötteivel (Nikisch Artúr, Kormos István, Samodai József, Studinka László és Asztalos István), a helyi szokásokkal, emlékekkel. Bemutatja az egykor és ma is működő civil szervezeteket.

A kiadvány a régmúlttól napjainkig tekinti át a település életét, sőt, egy lehetséges jövőképet is felállít az olvasó elé.
A kiadvány a régmúlttól napjainkig tekinti át a település életét, sőt, egy lehetséges jövőképet is felállít az olvasó elé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Takarékos gazdálkodás

– Költségvetésünk idén beszűkült, 266 millió forintból gazdálkodunk. Kevesebb normatív… Tovább olvasom