Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 30°C Még több cikk.

Helyiekkel kevesbbért

Mosonmagyaróvár-Az eredeti tervhez képest 62 millió forinttal olcsóbban végzik el a panelházak energiatakarékos felújítását a közbeszerzésen győztes kivitelezők Mosonmagyaróváron. Mintegy 365 millió forintból 1257 lakást korszerűsítenek.
A napokban megkezdődtek a panelprogram keretében az elmúlt évben támogatást nyert lakóépületek felújítási munkálatai. Az iparosított technológiával épített lakóházak energiatakarékos korszerűsítésének, felújításának támogatására huszonkét lakóközösség pályázott, és mindannyian nyertek is.

Szabó Miklós polgármester lapunknak elmondta: a panelházak felújítását célzó pályázat minden eddiginél népszerűbb volt. A lakóközösségek nyílászárócserére, homlokzati, tető-, illetve földszinti szigetelésre, valamint fűtéskorszerűsítésre pályáztak támogatásért.

A huszonkét épületben – ebből négy tízemeletes panelház – 1257 lakást érint a korszerűsítés. A felújításokra összesen mintegy 430 millió forintot terveztek a pályázatokban. Ez a költség egyenlő arányban oszlik meg az önkormányzat, az állam és az érintett lakók közt.

A polgármester kiemelte: a közbeszerzési eljárás eredményeként a pályázatban szereplő teljes költséghez képest jelentős mértékű megtakarítást tudtak elérni. Összességében így mintegy 62 millió forinttal kevesebbe kerülnek a felújítások. Ennek köszönhetően természetesen a lakókra is kisebb teher hárul. Emellett sikerült elérni, hogy a kivitelezők mindegyike helyi vállalkozó. Ez egyben vélhetően biztosíték is arra, hogy jó minőségű, korrekt munkát végeznek, és az esetleges garanciális meghibásodásokat is könnyebben számon lehet majd kérni. Szabó Miklós hangsúlyozta: a városi beruházások esetén a közbeszerzési eljárásoknál a jövőben is törekedni fognak arra, hogy lehetőség szerint helyi vállalkozások végezzék a kivitelezést.

A napokban kezdődött panelfelújításokkal a kivitelezőknek a szerződés szerint legkésőbb október végére el kell készülniük.

Méhes Ákos

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ősztől megújult óvoda várja a százhuszonöt apróságot

Mosonmagyaróvár - Megújul a mosonmagyaróvári Hildegárd Óvoda százhuszonöt éves épülete: az… Tovább olvasom