Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 7°C Még több cikk.

Helyi politikusok vagyonleltára

Elsőként Mosonmagyaróvár elöljáróinak válaszait adjuk közre. (II. rész)

A Kisalföld közreadja választott politikusaink vagyonleltárát. Egy állandó kérdéssort készítettünk a formális és semmitmondó vagyonnyilatkozatok helyett. Ezekre kérünk válaszokat a megye legnagyobb városainak elöljáróitól. Terveink szerint két és öt év múlva is szembesítjük őket ugyanezekkel a kérdésekkel. Célunk a politika és a politikusok iránti – eléggé elrongyolódott – közbizalom erősítése. Elsőként Mosonmagyaróvár elöljáróinak válaszait adjuk közre.  (II. rész)

Muráncsik László bruttó 120 ezer forintot kap havonta képviselőként és bizottsági tagként, amihez 45 ezer jön a Movinnov Kft. felügyelőbizottsági tagjaként. A Moson Telecom System Kft. értékesítési vezetőjeként bruttó 80 ezer forint a jövedelme. A képviselő egy mosonmagyaróvári családi házban lakik, amiben nincs tulajdonrésze és egyéb ingatlannal sem rendelkezik. Nincs vállalkozása sem és a korrupcióval sem találkozott politikusként. A képviselő egy tizennyolc éves Hyundai személyautóval jár, ami munkaadó cége tulajdona. Az elmúlt két évben nem nyaralt, hobbija pedig a színjátszás, amire csupán a szabadidejét áldozza.
Kránitz László bruttó 120 ezret keres havonta képviselőként és bizottsági tagként, további 45 ezret pedig az Aqua Kft. felügyelőbizottsága tagjaként. Főállású őstermelőként bruttó 120 ezer a jövedelme havonta. A saját tulajdonú 100 négyzetméteres családi házában lakik, tulajdonosa továbbá három szántónak, részben egy lakóháznak és egy máriakálnoki szántónak, illetve családi háznak. Fele arányban az övé a Cs. K. Sprinter Kft., amiből nem vett ki osztalékot vagy egyéb juttatást az elmúlt évben. Képviselőként nem találkozott a korrupció semmilyen formájával. Egy tizenöt éves saját Renault Kangoo-val jár, valamint van egy tizenegy éves Volkswagen Passatja is. Az elmúlt két évben a Balatonon nyaralt. Hobbija a vadászat, amire egyre ritkábban jut ideje. Így néhány tízezer forintot költ erre évente, mivel nem tagja már egyetlen vadásztársaságnak sem.

Németh Sándor havi bruttó 120 ezer forintot kap képviselőként és bizottsági tagként, ami kiegészül a Panta Aqua Kft. felügyelőbizottsági elnökségéért járó 60 ezerrel. Havonta bruttó 118 ezret keres a Németh és Társa Bt. ügyvezető tulajdonosaként. A képviselő egy száz négyzetméteres társasházi lakásban lakik, aminek felerészben tulajdonosa. Emellett van még egy garázsa és felerészben egy 50 négyzetméteres lakása Budapesten. Ötven százalékban tulajdonosa a Németh és Társa Bt.-nek, harmadrészben a CIA Magyarország Kft.-nek, valamint száz százalékban az FBI Kft.-nek. A cégeiből tavaly 1,5 millió forint osztalékot vett ki. Képviselőként nem találkozott a korrupció semmilyen formájával. A képviselő egy négyéves Audi A4-es személyautóval jár, ami a Németh és Társa Bt. tulajdona. Az elmúlt két évben belföldön nyaralt, valamint Ausztriában volt síelni. Hobbija a labdarúgás, ami néhány tízezer forintba kerül évente. A fia a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen tanul villamosmérnök szakon, ami félévente mintegy 200 ezer forintjába kerül a családnak.
(Folytatjuk.)

A kérdéssor, amire a válaszokat kérjük
– Mennyi a havi összjövedelme politikusi minőségében, bizottsági, felügyelőbizottsági és egyéb tiszteletdíjait is ideértve?
– Mennyi a munkaköre(i)ből származó havi jövedelme?
– Milyen típusú, mekkora ingatlanban lakik, mennyi ebben a tulajdonrésze?
– Személyes vagy családi tulajdonban van-e egyéb ingatlana (föld, nyaraló) ?
– Tulajdonosa, résztulajdonosa-e, bérlője-e valamilyen gazdasági vállalkozásnak? Ebből tavaly vett-e ki osztalékot, egyéb juttatást? Mennyit?
– Sikeres volt-e cége tavaly valamilyen állami vagy EU-s pályázaton?
– Politikusi minőségében találkozott már a korrupció valamilyen formájával?
– Ma milyen típusú, évjáratú és tulajdonú autóval jár?
– Hol nyaralt az utóbbi két évben?
– Mi a hobbija, mennyit költ rá egy évben?
– Ha vannak nagykorú gyermekei: milyen főiskolán, egyetemen tanulnak, s mennyibe kerül ez a képzés félévente?

 

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igazgatta és orvosolta is az akadémiát

Negyvenöt éven át tanított, ebből huszonöt évig igazgatta is a mosonmagyaróvári egyetemi kar jogelődjét Masch Antal. Tovább olvasom