Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Helyi politikusok vagyonleltára

Egy állandó kérdéssort készítettünk a formális vagyonnyilatkozatok helyett. Ezekre kérünk válaszokat a megye legnagyobb városainak elöljáróitól.
A Kisalföld közreadja választott politikusaink vagyonleltárát. Egy állandó kérdéssort készítettünk a formális és semmitmondó vagyonnyilatkozatok helyett.

Ezekre kérünk válaszokat a megye legnagyobb városainak elöljáróitól. Terveink szerint két és öt év múlva is szembesítjük őket ugyanezekkel a kérdésekkel.

Célunk a politika és a politikusok iránti – eléggé elrongyolódott – közbizalom erősítése. Elsőként Mosonmagyaróvár elöljáróinak válaszait adjuk közre.

Az első részt itt, a második részt ide kattintva találja!

Staár Katalin bruttó 130 ezret kap havonta képviselőként és bizottsági elnökként, illetve 60 ezret a Flesch kft. felügyelőbizottságának elnökeként. Pedagógusként nettó 187 ezer forint a jövedelme havonta. Saját 68 négyzetméteres társasházi lakásában lakik, emellett felerészben tulajdonosa egy mosonmagyaróvári teleknek és egy családi háznak. A képviselőnek gazdasági vállalkozása nincs és politikusként nem találkozott még a korrupcióval. Saját négyéves Peugeot 207 személyautójával jár, az elmúlt két évben a Balatonon nyaralt, hobbija pedig a kerti munka, ami nem jár nagyobb költségekkel.

Pausits István bruttó 120 ezer forintot kap havonta képviselőként és bizottsági tagként. Ehhez jön 45 ezer forint a Flesch kft. felügyelőbizottsági tagságáért. Havi bruttó 243 ezret keres Nagy István államtitkár személyi titkáraként. Szülei családi házában lakik, amiben nincs tulajdonrésze. Tulajdonosa viszont 6,2 hektáros szántónak Rajkán, egy 631 négyzetméteres mosonmagyaróvári teleknek és 1,7 hektáros bezenyei szántónak. Cége nincs és politikusként nem találkozott a korrupció semmilyen formájával. A képviselő saját, tizenegy éves Toyota Corolla személyautójával jár, az elmúlt két évben Erdélyben nyaralt, hobbija pedig az olvasás és a foci, ami nem jár különösebb költségekkel.

Frauhammer Csaba bruttó 130 ezer forintot keres havonta képviselőként és bizottsági elnökként, emellett 60 ezret kap a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. felügyelőbizottsági elnökeként. Havi bruttó 59 ezer forint tagi jövedelme van a Dr. Pető-Frauhammer Ügyvédi Irodában, amihez jön még az esetleges osztalék. Édesanyjával lakik egy száz négyzetméteres családi házban, amiben nincs tulajdonrésze és egyéb ingatlana sincs. Résztulajdonosa a LA-BOLD Bt.-nek és a Kombi Hitelek Kft.-nek, amikből nem vett ki osztalékot és egyéb juttatást tavaly. Októbertől résztulajdonosa továbbá a Dr. PetőFrauhammer Ügyvéri Irodának. Politikusként nem találkozott eddig a korrupcióval, saját, nyolcéves Volvo S40 személyautójával jár, az elmúlt két évben Horvátországban és Montenegróban nyaralt, hobbija pedig a sport, amire nem költ nagyobb összeget.

Goda Bálint bruttó százezer forintot kap havonta képviselőként és bizottsági tagként. Egyéb jövedelme nincs, a Corvinus Egyetem végzős hallgatója pénzügypolitika és közpénzügyek szakirányon. Családjával lakik egy 54 négyzetméteres társasházi lakásban, amiben nincs tulajdonrésze, mint ahogy egyéb ingatlana és vállalkozása sincs. Politikusként nem találkozott eddig a korrupcióval, nincs autója, kerékpárral jár, az elmúlt két évben belföldön nyaralt, hobbija pedig a labdarúgás és az úszás, ami nem jár nagyobb költségekkel.

A kérdéssor, amire a politikusok válaszoltak– Mennyi a havi összjövedelme politikusi minőségében, bizottsági, felügyelő bizottsági és egyéb tiszteletdíjait is ideértve?
– Mennyi a munkaköréből/munkaköreiből származó havi jövedelme?
– Milyen típusú, mekkora ingatlanban lakik, mennyi ebben a tulajdonrésze?
– Személyes vagy családi tulajdonban van-e egyéb ingatlana (föld, nyaraló)?
– Tulajdonosa, résztulajdonosa-e, bérlője-e valamilyen gazdasági vállalkozásnak? Ebből tavaly vett-e ki osztalékot, egyéb juttatást? Mennyit?
– Sikeres volt-e cége tavaly valamilyen állami vagy EU-s pályázaton?
– Politikusi minőségében találkozott már a korrupció valamilyen formájával?
– Ma milyen típusú, évjáratú és tulajdonú autóval jár?
– Hol nyaralt az utóbbi két évben?
– Mi a hobbija, mennyit költ rá egy évben?
– Ha vannak nagykorú gyermekei: milyen főiskolán, egyetemen tanulnak, s mennyibe kerül ez a képzés félévente?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Széchenyire emlékeztek

A rendezvényen előadást hallhattak a Széchenyiek nyughelyéről, a legnagyobb magyarról és a… Tovább olvasom