Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Helyi férfi lehetett a sorozatbetörő

Elfogta a rendőrség azt a helybéli fiatalembert, aki az elmúlt két hónapban vélhetően elkövette a mosonmagyaróváriak kedélyeit borzoló betöréseket. Összesen huszonöt alkalommal hatolt be családi házakba ebben az időszakban. Többnyire szűk nyílású ablakokon jutott be a lakásokba.
Elszaporodtak a családiház-betörések az elmúlt két hónapban Mosonmagyaróváron. A behatolások szinte mindig napközben, általában a
délelőtti órákban történtek. Az elkövető nem válogatott a városrészek között, Mosonmagyaróvár-szerte számos helyen követett el bűncselekményeket. Az ajtó benyomásával vagy az ablak betörésével jutott be az otthonokba, ahol aztán értékek után kutatott. Készpénzt, illetve arany ékszereket zsákmányolt. Két hónap alatt huszonöt ilyen betörés történt a városban.

– Az elkövetés módszeréből a rendőrök gyanították, hogy mindegyik esetben ugyanaz lehet a tettes – tudtuk meg Csokán Csaba alezredestől. A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vezetője elmondta: az elkövető általában a mellékhelyiség vagy a fürdő meglehetősen szűkös ablakán bemászva jutott a lakásba. A módszer alapján a rendőrök olyan testalkatú tettest kerestek, aki beférhetett az ilyen szűk nyílásokon.

A számításba vehető bűnelkövetők szisztematikus ellenőrzésébe kezdtek. Ennek során jutottak el a nyomozók a minap a helybéli 28 éves K. V.-hez. A fiatalemberrel szembeni gyanút erősítette, hogy ráillettek a nyomozás során beszerzett információk, illetve a kezén lévő sérülés is. Ugyanis az egyik betörés során a kitört ablaküveg megvágta az elkövető kezét. A fiatalembernél tartott házkutatás során pedig arany ékszereket és olyan, az elkövetésre utaló bizonyítékokat találtak a rendőrök, amelyek tovább erősítették gyanújukat. Minderre tekintettel a fiatalembert őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amit a bíróság el is rendelt.
Az alezredes hozzátette: a gyanúsított az eddigi kihallgatások során hat betörés elkövetését ismerte el. Ezek során összesen 700 ezer forintnyi értéket zsákmányolt, a rongálásokkal pedig százezres kárt okozott. A többi betörés esetében a gyanúsított szerepének tisztázása a nyomozás további feladata lesz. Az eddigi adatok szerint a fiatalember a bűncselekményekből finanszírozta életvitelét. Az ellopott készpénzt, illetve a pénzzé tett ékszerekből származó összeget felélte, majd újra „zsákmányszerző" útra indult. A huszonöt betörés során összesen többmilliós kárt okozott a tolvaj a tulajdonosoknak.

A gyanúsított egyébként nem ismeretlen a hatóság előtt. Korábban is volt büntetve egyebek mellett vagyon elleni bűncselekmények miatt. Jelenleg ezen kívül is folyik már ellene eljárás csalás gyanúja miatt.

Olvasóink írták

  • 3. John_Doe 2012. november 07. 08:53
    „Kalányos, Kanalas, Kocsis, Kállai, Kurta, Kádas, Kovács....”
  • 2. babyangyal 2012. november 05. 13:48
    „Kenderice szánalmas,hogy csak cigányra tudsz gondolni ez elég korlátolt -,- De felvilágosítalak nem csak romák lopnak és bűnöznek .Nekem pls a szomszédom magyar normális anya van nem szegény és mégis ellopja a pénzt de az ipadot is ,szóval ez van de mivel a rendőrök használhatatlanok így én tuti nem jelentem meg egy ejnye bejnye miatt nem is éri meg ,itt minden el van cseszve ez Magyarország és Mosonmagyaróvár -,-”
  • 1. kenderice 2012. november 01. 21:47
    „"Ennek során jutottak el a nyomozók a minap a helybéli 28 éves K. V.-hez." A kérdés az, hogy a "K" betű mit takar. Karika,vagy Kolompárt?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feledékeny egyetemista: 80 ezres laptopot loptak a vonatról

A fiatal a vonatról Mosonmagyaróváron szállt le. Mire észrevette, hogy a táskáját a vasúti kocsiban… Tovább olvasom