Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza 6°C | 10°C Még több cikk.

Helyi alkotókat díjaztak

Népes közönség előtt nyílt meg a minap a Mosonvármegyei Múzeumban a Moson Megyei Tárlat, amire huszonöt képző- és iparművész negyvenhét alkotással jelentkezett.
A szakmai zsűri a beérkezett pályamunkák közül harminchat alkotást válogatott be a kiállításra. A három évvel ezelőtt indult kezdeményezés célja, hogy lehetőséget és alkalmat teremtsen a térség alkotóinak a közös bemutatkozásra s egyben egyfajta megmérettetésre is.

A tárlatra nemcsak mosonmagyaróvári, hanem a járás településein élő vagy innen elszármazott alkotók is jelentkezhettek, függetlenül a művészeti végzettségtől vagy iskolázottságtól. Mosonmagyaróváron és tágabb környékén több intézmény – könyvtár, művelődési ház – is működtet kiállítóhelyet, ahol mind egyéni, mind csoportos tárlatokat láthat a közönség.

A magyar és szlovákiai művészeket összefogó KOMP évről évre szervez kiállításokat meghívott művészek számára. A Moson Megyei Tárlat e kiállítási palettán egyedi szereppel rendelkezik: teljes keresztmetszetét adja régiónk képzőművészetének.

A Moson Megyei Tárlat díjazott alkotói és a város polgármestere.
A Moson Megyei Tárlat díjazott alkotói és a város polgármestere.

A kiállítást Pápai Emese művészettörténész, a zsűri tagja nyitotta meg. A szakmai zsűri három pályamunkát díjazott. A mosonmagyaróvári önkormányzat díját Sárközi Anikó mosonmagyaróvári, a térségi társulás díját Hatanek Anita levéli alkotónak adta át Árvay István polgármester, a társulás elnöke.

A Hansági Múzeum díját Karczagi Endre festőművésznek adta át Székely Zoltán múzeumigazgató. A díjazott alkotásokat a Hansági Múzeum megvásárolja, ezzel a helyi alkotók kortárs gyűjteményének folyamatos bővülését kívánja a jövőben biztosítani.

A kiállítás megtekinthető augusztus 17-ig, hétfő kivételével naponta 10–18 óráig.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Építési telkek lesznek a húsüzem helyén

Felosztják az egykori mosoni húsüzem területét és ott építési telkeket alakítanak ki. A… Tovább olvasom