Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Helyére került a halászi híd

Némi csúszással ugyan, de péntek délutánra végre a Mosoni-Duna fölé vontatták az új hídszerkezetet Halászinál.

A híd helyére úsztatását sokán várták, hiszen már csaknem két hete gyalog és kerékpárral sem lehet átkelni itt a folyón. A munkálatokat különböző nehézségek hátráltatták ez idáig, ám tegnap délutánra végre sikerült minden akadályt leküzdeniük a szakembereknek és alig egy óra alatt ˝átúszott˝ a híd a túlsó partra.

 Fotó: M. Á.
Fotó: M. Á.

Olvasóink írták

 • 12. 01010 2009. október 05. 21:38
  „11. Rbar gondolom Ön tervezte az előzőt :) és Ön is építette fel egyedül, gondolom és 7 nap alatt ? :) :) :) :) :) :):)”
 • 11. Rbar 2009. október 05. 19:32
  „BiciGGGGlivel!???? :D
  Csak annyit, hogy én helyi vagyok, de akkor röhögtem a legjobban, mikor előadták, hogy ez az ország első ilyen hídja... Az, hogy nem is olyan messze, nem is olyan rég PONT egy ilyent renováltak(!) részletkérdés.
  Parasztvakítás, semmi több az egész!”
 • 10. 01010 2009. október 05. 18:22
  „HA minden igaz, kedden már lehet újból biciglivel áttkelni a hídon :)”
 • 9. Griffin 2009. október 05. 11:02
  „és miért nincsen rajta aranyozás,meg festett angyalok,és miért nincs kivilágítva éjjel.....”
 • 8. RickCartman 2009. október 04. 19:34
  „öhöhöhö,hozzászólásért még nem dicsértek meg:-)
  2.akela.jellegzetes a csúsztatásod, "lassan egy éve" írod,ami pont a fele a valóságnak,márciusban zárták le a hidat,és sokkal előbb készen lesz, mint számítani lehetett rá.Nem könnyűszerkezetes vásári bazár ez, hogy két hét alatt felhúzzák,hanem híd,remélhetőleg néhány évtizedig kisebb karbantartást kivéve hozzá sem kell nyúlni.
  3.gbig,tudom én is, hogy nem a helybeliek a "hiperkritikusak",mindig azok pánikolnak, nyavalyognak legjobban, akiknek semmi közük hozzá, ergo nekik semmi se drága,csak valami rosszat mondhassanak(az is mindegy, miről, és kiről).Fogadjunk, mihelyt átadják, jönnek majd, hogy "ennyibe került,hol pénz,miért nem hosszabb/rövidebb/egyenesebb/görbébb/"stb..stb..igen, ezek azok, akiknek semmi se jó, de kell ilyen is:-)”
 • 7. 01010 2009. október 04. 13:51
  „Ha jól látom a webben akkor a híd, a hídfőn már sarukon áll....
  EZEKSZERINT a hét 7 napján dolgoznak a munkások.”
 • 6. civac 2009. október 03. 23:18
  „abból mi igaz, hogy a hídépítőnél nem az idei évre tervezték be ezt a munkát, hanem jövőre, viszont most lett pénz, így hirtelen kellett összeszerelni az újat, miközben lezárták a másikat...”
 • 5. 01010 2009. október 03. 21:00
  „3. gbig80 és 4. Tmoha ,1. RickCartman
  jó +POZÍTIV+ hozzászolásokat is olvasni!”
 • 4. Tmoha 2009. október 03. 20:26
  „Csak gratuálni tudok az építőknek! Hiba nélkül, az irányt tartva húzták át a kb. 400 tonnás szerkezetet 31 per alatt. Sokan drukkoltak a sikerért mindkét parton.”
 • 3. gbig80 2009. október 03. 16:09
  „RickCartman!
  Igazad van, valóban impozáns.... és nincs igazad, mert nem a helybeliek hanem a tisztelt szerkesztőség akinek mindig minden cikkben a pánikkeltés, meg a kritizálás a legfontosabb...Most is csak arról számol be, hogy nem lehetett átkelni 2 hete... pedig a faluvezetést is meg kellett volna kérdezni, hog ybe tud e jutni kerékpárral, akinek úgy adódna Móváron elintéznivalója .. és láss csodát, a válasz igen lett volna, mert megoldották a helybelieknek! Ami dicséretes, csak az ilyen dolgok hogy mutatnának egy úcikkben...
  Ja és még egy apróság... 45 méteres a híd, de a megjelenésekor még csak 39 méterre volt áthúzva...a maradék hat méteren még most is dolgoznak a szakemberek, de le a kalappal a teljesítményük előtt, akár ki akármit mond vagy ír!
  Gratulálok mindenkinek, aki közbenjárt ezen szép híd elkészítésének eddigi munkálataiban!
  Egy "hiperkritikus" :-)”
 • 2. akela4 2009. október 03. 13:57
  „Még csodálni is képes lettem volna, ha a lezárást követő héten jelentették volna ugyanezt, de most, amikor a nagy technikai korszakban lassan egy éve szarakodnak ehy húszméteres átíveléssel, már bocsásson meg a világ, csak mérgelődni tudok, mert naponta derűlnek ki hírek ebundázott milliárdokról és minket meg etetnek ilyen maszlaggal!
  Kell a múnka minenkinek, de csak azt fizessék még meg, a többi már menne magától!
  Visszahívni azt a sok idióta pártfunkcit a zsíros helyekről, legyen az akár a parlement is, amit rendes demokráciában megcsinálnak, nálunk az a baj, hogy ez van még mindíg!”
 • 1. RickCartman 2009. október 03. 12:56
  „így fotón szép, impozáns,remélhetőleg a közlekedők, és a hiperkritikus helybeliek is meg lesznek elégedve”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

35 év: jubilált az autópálya-rendőrség

Az autópálya-rendőrség elmúlt harmincöt évét tekintették át és elemezték a jelen helyzetet a csütörtöki Lébényben tartott jubileumi ünnepségen.
Tovább olvasom