Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Helsinkiben lenget a női bíró

A mosonmagyaróvári Makkosné Petz Brigitta eddigi legrangosabb labdarúgótornáján vehet részt: az U19–es női Európa–bajnokságra utazik a játékvezető–asszisztens, Magyarországon egyedüliként. Jövő hétfőn indul Helsinkibe a Lajta partjáról.
A következő néhány hétben zászlóval a kezében valamelyik finnországi futballpályán tapossa majd a gyepet az oldalvonal mellett Petz Brigitta. A mosonmagyaróvári partjelző néhány hete Svájcból kapott felkérést a „lengetésre". Eddig azonban hosszú volt az út: mint mindenki, ő is a megyei bajnokságban kezdte.

Petz Brigitta
– Itthon alacsonyabb osztályokban játékvezető is vagyok, ám a férfimezőnyben másod- és harmadosztályban játékvezető-asszisztensként tartanak számon. Folyamatosan képeztem magam, angol- és németnyelv-tudásomat állandóan frissítem. Nemrégiben a FIFA játékvezetői keretébe is bekerültem, így nemzetközi mérkőzéseken is tevékenykedhetek. Az eddigi legrangosabb tornára most utazhatok: Svájcból érkezett egy levél, miszerint hazánkat én képviselhetem a jövő héten kezdődő női U19-es Európa-bajnokságon. Partjelző leszek: mivel nincs nagy múltam a játékvezetésben, ráadásul asszisztensként külföldön is dupla eséllyel indulok, ezért „szakosodtam" a nemzetközi mezőnyben a lengetésre. Az csak kinn dől el, mely mérkőzéseket kapom, s teljesítményemtől függ, meddig maradhatok a finn fővárosban – mondta Makkosné Petz Brigitta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs szúnyogsegély

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság nem tud pénzt adni a szigetközi szúnyogirtásra.… Tovább olvasom