Kisalföld logö

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 7°C

Hegylakó intett, aztán leugrott

Szörnyű tragédia árnyékolta be a tanévkezdést a mosonmagyaróvári egyetemi karon. Egy harmadéves gazdászhallgató vetette magát a mélybe hétfőn éjszaka a kollégium negyedik emeleti teraszáról. A 22 éves komáromi fiatalember néhány órával később a győri kórházban belehalt sérüléseibe.
Emlékezés: A gazdászhallgatók gyertyát gyújtottak a tragédia helyszínén társuk emlékére.
A döbbenet és az értetlenség látszott minden gazdászhallgató arcán tegnap a mosonmagyaróvári egyetemi kar kollégiumában, miután néhány órával korábban elvesztették egyik társukat. A 22 éves H. Z. minden látható előzmény és indok nélkül a mélybe vetette magát a kollégium „B" épületének negyedik emeleti teraszáról hétfőn éjfél előtt nem sokkal. A mentők a fiatalembert életveszélyes állapotban a győri kórházba szállították, ahol az orvosok több órán át küzdöttek az életéért. Hiába. A harmadéves gazdász tegnap hajnalban belehalt sérüléseibe.

A kollégiumban mindenkit rendkívül megviseltek a történtek. A társak értetlenül állnak a tragédia előtt. Hegylakó – merthogy így hívta mindenki a fiatalembert – szinte az egész kollégium jó barátja volt, kiegyensúlyozott személyiségnek, vidám természetűnek ismerték. Mindenkihez volt egy kedves szava és minden mókában benne volt. Még hétfőn délután sem utalt semmi arra, hogy a fiatalember néhány órával később véget vethet életének. Este még jókedvűen biliárdozott a kollégium klubjában, majd felment a szobájába, hogy átöltözzön, mivel szórakozni indult volna társaival. Ezt követően szobájából átment a „B" épületbe, ott feljutott a negyedik emeleti teraszra, felállt a párkányra és a mélybe vetette magát. Az esetnek szemtanúja is volt, aki elmondta: látta, ahogy a fiatalember feláll a párkányra. Ő próbálta megakadályozni, de Hegylakó csak intett egyet és leugrott.

– A tragédia előtt tíz perccel még a szobánkban ült. Ugyanolyan volt, mint máskor. Semmi szokatlant nem tapasztaltunk rajta – mondta el lapunknak Orbán Péter, aki már több mint hat éve ismeri Hegylakót. A szakközépiskolába jártak együtt, majd a karon évfolyamtársak lettek.
– Mindig odaadó, segítőkész és igazi jó barát volt – veszi át a szót Károlyi József. – El sem tudjuk képzelni, hogy mi állhat a tragédia hátterében – mondja az egykori szobatárs.

Nagy Istvánt, a kollégium igazgatóját szintén lesújtották a történtek. Mint mondja: semmi előjele nem mutatkozott a tragédiának. A fiatalember néhány napja aktívan részt vett a balektábor szervezésében. Azt tervezte, hogy ezen a hétvégén is a városban marad és elmegy szórakozni a barátaival.

A történtek után, az éjszaka folyamán többen imádkoztak Hegylakóért és várták a híreket a kórházból. Az információk egy ideig bizakodásra adtak okot. Ám az átvirrasztott éjszaka után hajnalban jött a lesújtó hír: Hegylakó belehalt sérüléseibe. Barátai virágokat helyeztek el és mécseseket gyújtottak a tragédia helyszínén, illetve a fiatalember szobája előtt. A kollégium udvarán azóta is folyamatosan égnek a gyertyák, társai gyászszalagot tűztek ruhájukra, hogy így emlékezzenek Hegylakóra, aki nem jön többé szembe a folyosón és nem hallhatják nevetését sem.
Öt évvel ezelőtt hasonló tragédia történt a gazdászkollégiumban. Akkor egy végzős agrárhallgató a folyosó korlátján át zuhant a mélybe. Az államvizsga előtt vesztette életét.

A rendőrség elsődleges vizsgálata kizárta az idegenkezűséget, így államigazgatási eljárás keretében vizsgálják az eset körülményeit és próbálják kideríteni, mi állhatott a tragédia hátterében.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százhúszmilliós mínusszal kezdenek

Háromszázkilenc első évfolyamos hallgató tett fogadalmi esküt a mosonmagyaróvári egyetemi kar… Tovább olvasom