Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Hegyeshalomban is jártak: Fegyveres rablókat fogtak el

A három férfi a nyomozás adatai szerint Hegyeshalomban, Budapesten, és Kőszegen követték el a rablást.

Fegyveres rablásokkal gyanúsított három férfit vett őrizetbe a rendőrség, a nyomozás adatai szerint Budapesten, Hegyeshalomban és Kőszegen követték el a rablásokat - közölte Halmosi Zsolt dandártábornok, Vas megye rendőrfőkapitánya hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
Tóth Gábor vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya azt mondta, hogy a vasi rendőrök információi nagyban hozzájárultak a gyanúsítottak elfogásához.

A két főkapitány közös sajtótájékoztatóján Tóth Gábor elmondta: a fővárosban a közelmúltban három fegyveres rablás történt: november 12-én a IV. kerületi Fóti úton kaszinót raboltak ki, az elkövető az alkalmazottat bántalmazta, majd félmillió forinttal távozott. November 24-én a XII. kerületben egy játékteremben a biztonsági őrt lőtte combon az elkövető, aki több százezer forintot vitt el. November 29-én egy XVIII. kerületi kaszinóba mentek be ketten, egyiküknél fegyver, a másik elkövetőnél húsvágó bárd volt, s a bent tartózkodókat megfenyegetve onnan is több százezer forintot vittek el.

A nyomozók e rablások felderítése során jutottak el egy ezüst színű autóhoz, amelynek - úgy vélték - köze lehet a bűncselekményekhez. A budapesti rendőrök felvették a kapcsolatot a megyei főkapitányságokkal, s kiderült, a vasi rendőrök, ugyancsak rablás miatt, egy hasonló színű autót keresnek, amelyről tudták, hogy a főváros dél-pesti térségében található.

A rendőrök végül egy XX. kerületi bevásárlóközpont parkolójában találtak rá a járműre, és sikerült elfogniuk az autóhoz érkező férfit és nőt. A kerületben élő 31 éves férfi a helyszínen beismerte a három budapesti rablást és megnevezte társát, akinek a budapesti rablásokban "kulcsszerepe" volt, majd megmutatta a férfi IX. kerületi tartózkodási helyét is.

Halmosi Zsolt elmondta: feltűnt, hogy Vas megyében több fegyveres rablást követnek el, mint korábban, ráadásul az elkövetők durvák és agresszívek voltak, többször is bántalmazták a sértetteket. A november 20-ai kőszegi rablás után jutottak el a nyomozók az ezüst színű autóval kapcsolatos információhoz, s azon keresztül az elkövetőkhöz, akik közül hármat már elfogtak, egy személyt még keresnek.

A rendőrség egyelőre azzal gyanúsítja a három férfit, hogy november 15-én Hegyeshalomban raboltak ki egy pénzváltót, elvittek több millió forintot, november 20-án szintén egy hegyeshalmi pénzváltót kíséreltek meg kifosztani, de nem jártak sikerrel, majd még ugyanazon a napon egy kőszegi pénzváltópavilont raboltak ki.

Az egymást viszonylag sűrűn követő rablások miatt a rendőrök azt feltételezik, hogy további bűncselekmények is köthetők a gyanúsítottakhoz, s azt is vizsgálják, hogy Ausztriában is elkövettek-e rablásokat.
Az elkövetőkről annyit mondott, valamennyien többszörösen büntetett előéletűek, "durva bűncselekmények" miatt kerültek összetűzésbe a törvénnyel. Az MTI kérdésére elmondta: a tetteseknek nincs személyi kötődésük Vas megyéhez, ezért nem tudják, miért épp ezt a megyét szemelték ki. Feltételezik, hogy olyan tippadójuk volt a megyében, aki segítette őket információval, hol lehet kis kockázattal rabolni.
Halmosi Zsolt elmondta, hogy a három fővárosi rablást egyesítették a Vas megyében folyó büntetőeljárással, illetve a három elkövető a hat rablást elismerte, bár egymásnak ellentmondó vallomásokat tettek. Budapesten összesen másfél millió forintot, Vas megyében ötmillió forintot raboltak.
Szólt arról is, hogy az egyik gyanúsított a múlt héten öngyilkosságot kísérelt meg a szombathelyi fogságban, de ez "komolytalan volt", azért tette, hogy kikerüljön a fogdából.

Olvasóink írták

 • 3. Imcsi 2009. december 07. 18:28
  „"egyiküknél fegyver, a másik elkövetőnél húsvágó bárd volt"
  Mi a franc lehetett az a fegyver, ha nem húsvágó bárd? Mert ebben az esetben sztem a húsvágó bárd is fegyver volt!”
 • 2. Udvaros 2009. december 07. 18:18
  „"A ... 31 éves férfi a helyszínen beismerte..."
  Ez most vagy egy kis nyomoronc volt, hogy egyből énekelt, vagy (végre!) rendőreink erélyesen mertek fellépni.”
 • 1. vinyo 2009. december 07. 14:00
  „nah végre valami elfogás:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szlovákok lopták el a kamiont?

Alig egy hét alatt elfogta a rendőrség a közelmúltban Lébényben történt kamionlopás egyik… Tovább olvasom