Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Hegyeshalmi fogás: antik értékek egy útipoggyászban

Többek közt római érmeket, II. világháború kori fegyvereket foglaltak le a vámosok Hegyeshalomnál.


A Vám és Pénzügyőrség Központi Járőrszolgálat Parancsnoksága munkatársai Hegyeshalom térségében közúti ellenőrzés keretében megállítottak egy magyar rendszámú Toyota személygépjárművet.
A gépkocsiban tartózkodó magyar és szerb állampolgárságú személyek a pénzügyőrök kérdésére azt a feleletet adták, hogy nincs bejelenteni valójuk, Ausztriába tartanak személyes tárgyaikkal.

A csomagok átvizsgálása során előkerültek különböző, a kulturális javak körébe tartozó római érmek, mécsesek, későbbi korokból származó késpengék, gyűrűk, csatok, valamint a 19. század végi és 20. század eleji, illetve a II. világháború idejéből való fegyverek, zseb- és asztali órák és egyéb használati tárgyak. Mivel az előkerült tárgyak kora eléri az 50 évet, az országból való kivitelük engedélyköteles.Fotók: VPOP.
Fotók: VPOP.


A vámhatóság a 2 millió forintot meghaladó, 185 db tárgyat lefoglalta és a magyar állampolgár ellen visszaélés kulturális javakkal bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított.

Olvasóink írták

 • 5. elemér 2011. január 22. 11:46
  „Ez mutassa hogy ami értékes volt már eltünt. Manapság már az ókori cuccokat találják csak és értékesittik. Ki lehet az a marha azt a vekkert megveszi ?”
 • 4. invektus 2010. április 28. 10:33
  „:) Az a vekker 80 000 Ft körül mozog
  :)”
 • 3. badam 2010. április 27. 05:25
  „egyik ismerőmőet még anno a határon álitották meg és fordították vissza mert bérmálására megkapta nagyapja 120 éves ezüst zsebóráját és használta is. Csak hát ugye nm SZABAD KI VINNI AZ ORSZÁGONBÓL.....”
 • 2. szabo1936 2010. április 26. 19:48
  „Milyen fegyvereket talaltak naluk?De nagy hulyeseg foleg azok a vekkerek na de ez a Magyar Banan Koztarsasag a zero toleranciaval.”
 • 1. meir 2010. április 26. 18:31
  „iiiiiiiigeeeeeen!!!!!
  foleg az a ket rozsdas vekker lehet valami oriasi ertek!!!!! lol-lol-lol-lol-lol!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elterelték a figyelmét - 60 ezret loptak tőle

Egyedül élő idős emberhez kopogtak be ismeretlenek a minap Lébényben arra hivatkozva, hogy az… Tovább olvasom