Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 4°C

Hegesztés okozhatta a tüzet

Vélhetően szabálytalan hegesztés miatt égett ki teljesen egy családi ház alagsora, illetve az ott tárolt személyautó hétfőn Jánossomorján.
Az alagsori szinten csaptak fel a lángok hétfőn egy jánossomorjai családi házban. A mosonmagyaróvári tűzoltók két gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval érkeztek a helyszínre, ahol egy személyautó égett a garázsban, mellette pedig PB-, illetve hegesztőgázpalackok voltak. Bár az egyik palack megsérült, a tűzoltóknak sikerült mindkettőt kihozniuk a tűzből anélkül, hogy felrobbantak volna. Ezt követően viszonylag rövid időn belül megfékezték a lángokat, így azok nem terjedtek át a garázs fölötti lakrészbe. Az anyagi kár így is jelentős, mert az Opel Calibra és a garázs teljesen kiégett, valamint a fölötte lévő lakásban az ablak és a redőny is károsodott. Mivel a betonfödém is nagy hőterhelésnek volt kitéve, a tűzoltók statikust kértek fel annak megállapítására, hogy károsodott-e a ház szerkezete. A becslések alapján a kár eléri a 2 millió forintot.

Az elsődleges vizsgálatok szerint a tüzet vélhetően szabálytalan hegesztés okozta. A tulajdonos még vasárnap délelőtt hegesztette a tetőantennát a kocsin, aminek következtében a kárpit is meggyulladhatott, majd lassú izzást követően hétfő reggelre csaptak fel a lángok.

Méhes Ákos

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szülészet-rekonstrukció első két napján tíz gyerek születe

Nagy munkában voltak hétvégén a Karolina Kórház szülészetén dolgozó orvosok, az asszisztencia, valamint a szomszéd terem szakemberei: pénteken és szombaton összesen tíz baba született, pedig az osztály az éppen elkezdődött rekonstrukciós munkálatok miatt felére zsugorodott. Dr. Barcza István főorvos elmondta: a napokban jóval az átlag feletti számban jöttek világra a kisbabák. Tovább olvasom