Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Hecc ötezer eb közül a legszebb

Mosonmagyaróvár - Nemzetközi szinten ismét tarolt Hecc, a mosonmagyaróvári kutya, akit korábban már a világ legszebb tacskójának is választottak. Hecc tavalyi összesített eredményei alapján kategóriájában tizenegy ország legeredményesebb tacskója is lett.
Amint arról korábban beszámoltunk, a mosonmagyaróvári Turzó János egyéves, Hecc nevű kutyája a világ különböző pontjain megrendezett kiállításokon sorra utasítja maga mögé fajtatársait sőt, egy mexikói seregszemlén a világ legszebb tacskója címet is megszerezte.
A fiatal négylábú szinte minden díjat begyűjtött, és több ezer kutyát legyőzött már.

A legutóbbi, tucatnyi ország részvételével rendezett megmérettetésen fajtája legszebbje lett Hecc, a végső megmérettetésen a kiállítás legszebb kutyája címért is csupán egy újfundlandi előzte meg. Hecc azonban most revánsot vett, és a közelmúltban az ausztriai Welsben rendezett kiállításon legyőzte az újfundlandit is.


Hivatásos „handler"

A kitűnő eredmény nem véletlen, hiszen nem csupán a tacskó adottságai nagyon jók, hanem gazdája is sokat tett a győzelemért. Turzó János ugyanis hivatásos „handler", azaz kutyamenedzser, aki egy-egy kiállításon felvezeti az ebeket. A fiatalember az elmúlt évek alatt szinte az egész világot bejárta, rengeteg érem és serleg tanúskodik arról, hogy szinte minden alkalommal győzelemre vezette a kutyákat.


Győztesek: Turzó János és a tacskó testvérpár, Hecc és Hugó sorozatosan begyűjtik a nemzetközi elismeréseket.

Megállíthatatlan...

„Sikerült végre elérnünk, amiért hosszú ideje dolgoztunk, hogy Hecc a kiállítás összes kutyája közül a legszebbnek bizonyult" – összegezte a legújabb eredményt Turzó János. A fiatalember a Kisalföldnek elmondta: a welsi megmérettetésre összességében csaknem 5 ezer kutyát neveztek tizenhárom országból. A rendezvény második napján itt sikerült begyűjteni a kiállítás legszebb kutyája címet. Hecc emellett tavalyi összesített eredményei alapján tizenegy országban kategóriája legeredményesebb tacskója lett.

A számos siker után úgy tűnik, Hecc továbbra is megállíthatatlan. Azóta már több elismerést is kapott, többek között legutóbb Spanyolországban. Itt testvére, Hugó is szép eredményeket ért el, mint ahogy Turzó János harmadik tacskója, Bertoldi is. A díjeső azonban vélhetően még nem ért véget: most ismét Spanyolországba utaznak egy rangos megmérettetésre, de beneveztek már kiállításokra többek közt Ciprusra, Franciaországba, Monacóba és a Karib-szigetekre is.


Szaporodott a létszám

Turzó János ez idáig öt tacskójával élt együtt mosonmagyaróvári otthonában. Most azonban egy alommal gyarapodott a létszám, miután a hároméves Lili a minap négy kiskutyát hozott a világra. A rendkívül jó adottságú kutyusokra már a születésük előtt rengetegen jelentkeztek, és azóta is folyamatos az érdeklődés Európa szinte minden országából, sőt, még távolabbi kontinensekről is, így például a minap Costa Ricából is. Turzó János reméli, hogy az új alom is hozza az elvárt eredményeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Majdnem a duplája volt a vonulás

Mosonmagyaróvár - Az elmúlt évben több alkalommal előfordult szélsőséges időjárás miatt a korábbi… Tovább olvasom