Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Hecc a világ legszebb tacskója

Mosonmagyaróvár - A jövő évig viselheti a „világ legszebb tacskója" címet a mosonmagyaróvári Turzó János egyéves, Hecc nevű kutyája. Az eb a közelmúltban Mexikóban szerezte meg ezt a címet, de azóta már például Ausztriában is maga mögé utasított több mint 4 ezer ebet.

Több mint 4 ezer kutya közül a másodiknak, a tacskók közül pedig a legszebbnek választották a mosonmagyaróvári Turzó János egyéves, Hecc nevű kutyáját. A napokban Tullnban rendezett versenyen a fiatal kutyus szinte minden lehető díjat begyűjtött, fajtája legszebbje, a legszebb tacskó is Hecc lett, a végső megmérettetésen is csupán egy újfundlandi előzte meg. A kitűnő eredmény nem véletlen, hiszen nem csupán a tacskó adottságai nagyon jók, hanem gazdája is sokat tett a győzelemért. Turzó János ugyanis hivatásos „handler", azaz kutyamenedzser, aki egy-egy kiállításon felvezeti az ebeket. Rajta kívül csupán néhányan űzik még hivatásszerűen ezt a szakmát Magyarországon. A fiatalember az elmúlt évek alatt szinte az egész világot bejárta és rengeteg érem és serleg tanúskodik arról, hogy szinte minden alkalommal győzelemre vezette a kutyákat. Mint mondja, rengeteg munka és nagy odafigyelés szükséges ahhoz, hogy abban a másfél percben, míg a kutyával végigvonul a bírák előtt, bebizonyítsa, az általa felvezetett eb a legszebb.

János az elmúlt időszakban már nem csupán megbízói, hanem saját kutyáival is járja a világot, és ahogy azt az eddigi statisztika is mutatja, nem kevés eredménnyel. A fiatalember öt tacskójával él együtt mosonmagyaróvári otthonában. A kutyusok, mint mondja, a nap huszonnégy órájában igénylik az odafigyelést, minden egyebet hozzájuk igazít és alájuk rendel. Ez azonban meg is hozta a gyümölcsét. Több országban is besöpörték már a bajnoki címet, sőt, a világkiállításról is számos éremmel tértek haza. A közelmúltban Mexikóban rendezett versenyen elért eredményének köszönhetően a jövő évi seregszemléig Hecc viselheti „A világ legszebb tacskója" címet.

Méhes Ákos

Olvasóink írták

  • 1. egy tacsi gazdi 2008. szeptember 03. 21:41
    „Gratulálok Heccnek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szétmarcangolt épületekre utaznak a ''hiénák''

Megyei körkép - A fémet lelopják, az épületeket szétszedik: a vízügyi igazgatóságnak fél év alatt… Tovább olvasom