Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

''Házias főztünk megfelelő volt''

Mosonmagyaróvár - A mosonmagyaróvári iskolai közétkeztetést eddig végző cég szerint nem igazak azok az őket ért kritikák, melyekre hivatkozva a város felbontotta velük a szerződést.
Mint beszámoltunk róla, a mosonmagyaróvári önkormányzat a számos minőségi kifogás miatt a Haller- és a Bolyai-iskolában, valamint a Kossuth-gimnáziumban – az idei tanévtől már Városi Kollégiumban – az étkeztetést eddig végző társasággal felbontotta a szerződést. Az új szolgáltató kiválasztása mellett a nyersanyagnormákat is megemelik.

A három intézményben az étkeztetést eddig végző társaság vezetője szerint a Sólyom Tibor főtanácsos által elmondottak – valamint a szeptemberi testületi ülésen elhangzottak – inkorrektek és hiányosak voltak. Árvai Istvánné, a cég gyermekétkeztetési vezetője lapunknak elmondta: 2003. január 1-jétől vették át a város iskolai étkeztetését, amit nyílt közbeszerzési pályázaton nyertek meg. A rendszert korszerű módszerekkel átszervezték, több millió forintot költöttek modern gépek beszerzésére, konyhák átépítésére, a HACCP előírásainak betartásához szükséges átalakításokra, dolgozók betanítására.

– Minőségi, mennyiségi kifogásról hivatalos értesítést az elmúlt négy évben nem kaptunk. Az étkező gyerekek szóbeli tájékoztatása szerint hagyományos jellegű, házias főztünk megfelelő volt, bármely probléma esetén azonnal intézkedtünk annak megszüntetéséről – mondja Árvai Istvánné.

– Eladási árainkat valóban igyekeztünk alacsonyan tartani, melyben a helyi kereskedők is partnereink voltak. Így tettük lehetővé az alacsonyabb keresetű családoknak is az iskolai étkeztetés igénybevételét. Ezen eljárást a várossal kötött szerződésünk is támogatta. Az elmúlt évtől tapasztalható folyamatos élelmiszerár- és munkabér-emelkedés újabb átszervezések elvégzését indokolta volna. Felháborító, hogy a város vezetése igazságtalanul járt el, amikor szóbeli kéréseinket, melyekkel a diákétkeztetés költsége csökkenthető, minősége javítható lett volna, nem vette figyelembe. A január közepén írt, az étkezési árak karbantartására vonatkozó levelünkre választ nem kaptunk.

– A városnak joga volt ugyan a bérleti jogviszonyunkat megszüntetni, amit ezért akkor szó nélkül tudomásul vettünk. Viszont a szabad versenyt befolyásoló lépés volt a pályázat nélkül megbízott új szolgáltatónak azokat az engedményeket megadni, melyeket mi csak szorgalmazhattunk. Utólag kritizálni, bizonyíthatatlanul vádaskodni értelmetlen és erkölcstelen lépés volt – hangsúlyozta Árvai Istvánné.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tengerig kutatták a Duna halait

Duna-expedíció - Véget ért a Duna-expedíció: a Szigetközben is dolgozó halbiológus szerint… Tovább olvasom