Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -3°C | 6°C Még több cikk.

Hazánkba utaztak a kínai nagyszülők az X-Faktorért

Az egyedüli megyénkbeli x-faktoros énekesért, Feng Ya Ouért hétről hétre a budapesti stúdióban élőben szurkol családja, köztük nagyszülei.

Biztosra vehetjük, hogy jelen lapszámunkkal bővítjük olvasóink körét. Mégpedig nem  Európában, hanem Ázsia irányában, pontosabban Kínában. De erről majd később...

Az X-Faktor egyedüli megyei énekese Feng Ya Ou, akit a ByTheWay fiúcsapat tagjaként már megismerhetett a nagyközönség. A kínai származású fiatalember családja Mosonmagyaróváron él, hozzájuk kopogunk be. Dr. Feng Xiaoping, Ya Ou nagynénje igazi vendégszeretettel fogad és tolmácsolja a nagyszülők szavait, akik – négy év kihagyás után – néhány hete a kínai Sipingből érkeztek újra Magyarországra. Mint megtudjuk, azért, hogy maguk is osztozzanak unokájuk sikerében a a tehetségkutató műsorban. Közben befut az édesapa, Feng Dongfeng és felesége, Feng Edina is, aki 13 éves kora óta neveli a fiút.

– A ByTheWay nagyon jó – fogalmazza meg magyarul a csapatról Feng Hanquan, a nagypapa, felemelt hüvelykujjával adva nyomatékot véleményének. Továbbiakban már 17 éves kora óta Magyarországon élő fia fordítja szavait:

Csak pozitív véleményt mondtak a mentorok a ByTheWay legutóbbi produkciójáról. Fotó: Bársony Bence
Csak pozitív véleményt mondtak a mentorok a ByTheWay legutóbbi produkciójáról. Fotó: Bársony Bence

– Ez a legérdekesebb csapat: négy különböző fiú, négy különböző hanggal. Mi és rokonai Kínában azért szurkolunk, hogy minél tovább szerepeljenek a műsorban. Sőt, akár a döntőbe kerüljenek és nyerjenek – vélekedett a nagypapa, aki közeli családtagjaival együtt nem hagyja ki az élő felvételeket Budapesten. Az ismétléseket már itthon rögzíti kamerájával, majd a távoli országban élő rokonoknak elküldi e-mailben. Akárcsak az unokájáról a Kisalföldben megjelent cikkeket.

A Feng család szurkol a sikerért. A felvételen a nagyszülőkkel az előadó édesapja és nevelőanyja. A televíziós adásokat elküldik a kínai rokonoknak.
A Feng család szurkol a sikerért. A felvételen a nagyszülőkkel az előadó édesapja és nevelőanyja. A televíziós adásokat elküldik a kínai rokonoknak.

– Ya Ou mozgékony kisfiú volt. Mindenféle sportot szeret, az asztalitenisztől a kosárlabdán keresztül a röplabdáig, utóbbit versenyszerűen űzi. Nyár óta a testedzést is komolyabban veszi. Hatéves korában írattuk zeneiskolába. Az énekléssel gimnazistaként kezdett foglalkozni, egy iskolai tábor idején, amikor egy együttest alapítottak. Énektanárhoz korábban nem járt. Viszont ma már tanárral készül és maga is sokat gyakorol – tudjuk meg az édesapjától. Nevelőanyja, Edina szerint Ya Ou nyitott, őszinte, aki elég bátor ahhoz, hogy az elkezdett feladatokat végigvigye. A ByTheWay további tagjait jól ismerik, hiszen már több alkalommal is jártak Mosonmagyaróváron. A fiúk előtte is jó barátok voltak, de az összeköltözésük még közelebb hozta őket.
Fengék – köztük Ya Ou kisöccse, Jiayun Bálint, aki Fertődön középiskolás, így vele nem találkoztunk – büszkék az énekes tehetségre. Szoros versenyre számítanak. Mint mondták, sok pozitív visszajelzést, gratulációt kapnak ismerősöktől, ismeretlenektől, akiknek a szavazatait ezúton is köszönik.

Ya Ou, egy 20 évvel korábban készült fotón.
Ya Ou, egy 20 évvel korábban készült fotón.


Olvasóink írták

 • 4. embertelen 2013. október 25. 18:16
  „2. niccolo 3. captain_blood, Látom belőletek mák kibuggyant az X-faktor.”
 • 3. captain_blood 2013. október 24. 19:51
  „2 #!

  Így igaz! :))
  Ott hozzák ki belőle az X-Factort!
  Itt már elegen vannak!”
 • 2. niccolo 2013. október 24. 17:07
  „Ha haza menne kínába az egész rokonság szurkolhatna neki.”
 • 1. Tapmancs 2013. október 24. 12:20
  „Szombaton nagyot nőtt a szememben a ByTheWay, le a kalappal előttük.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hetvencentis a bejárat a mosonmagyaróvári iskolában

Olvasónk SMS-e szerint az Éltes Mátyás Általános Iskolában az utcafront felőli bejárat olyan szűk,… Tovább olvasom