Kisalföld logö

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -9°C | 1°C Még több cikk.

Házaló tűzifás csalók

Mosonmagyaróvár - Házaló tűzifaárusok csaptak be több, elsősorban egyedül élő idős embert a közelmúltban Mosonmagyaróváron. A csalók a kifizetett mennyiség töredékét adják csak a becsapottaknak.
Bár a téli hideg időjárásnak úgy tűnik, lassan vége, az elmúlt hetekben ismét olyan csalók jelentek meg Mosonmagyaróváron, akik elsősorban idős embereket csapnak be tűzifaeladással. A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon több szabálysértési, illetve bűnügy is indult a közelmúltban amiatt, hogy „házaló" árusoktól vett tűzifáról később kiderült, valójában jóval kevesebb, mint amit – egyébként rendkívül akciós áron – kifizettek a becsapott vásárlók.

A csalók az ország keleti feléből érkeztek Mosonmagyaróvárra. Különféle kisteherautókkal, furgonokkal járnak házról házra és jó vételként ajánlják az árujukat. Az „üzletkötők" általában jó megjelenésű, megnyerő modorú, dekoratív fiatal hölgyek, akik még kevésbé keltenek gyanút leendő áldozatukban. Előfordult például olyan eset, amikor a Miskolc környékéről érkezett „ügynökök" előbb Győrben megvásároltak két mázsa jó minőségű tűzifát, majd ugyanezt a mennyiséget Mosonmagyaróváron tíz mázsaként értékesítették egy idős embernek. Ugyancsak egy idős embert csaptak be azok a csalók, akik 196 ezer forintért adtak el egy zárt rakterű kisteherautónyi fát.

A hasonló esetek megelőzése érdekében a rendőrség fokozott óvatosságra int mindenkit, aki „házaló" árusoktól akarja a tűzifát beszerezni. A tapasztalatok szerint azonban nemcsak a tüzelővel, hanem különféle idényjellegű mezőgazdasági termékekkel is próbálkoznak a csalók.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hulladékgyűjtési akció

Kistérség - A Szigetköz Vadásztársaság szombaton hulladékgyűjtési akciót szervez Mosonmagyaróváron,… Tovább olvasom